Home GÜNCEL İznik’te her şehit için bir fidan

İznik’te her şehit için bir fidan

- Guncellenme Tarihi: 19 Mart 2018 12:28
6 min read
İznik’te her şehit için bir fidan için yorumlar kapalı
0

Çanakkale Zaferi’nin 103. yıl dönümü ve 18 Mart Şehitler Günü nedeniyle İznik’te ilk tören Şehitlik’te düzenlendi. Jandarma Komutanlığı bahçesinde ki etkinlikte her bir İznikli Şehit için fidan dikildi.

İznik Şehir Mezarlığı Şehitlik bölümündeki törene İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar, Belediye Başkanı Osman Sargın, ilçe protokolü, Şehit aileleri ve yakınları, Gaziler, Kamu Kurum ve Kuruluşları, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Örgütleri ve vatandaşlar katıldı.

İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar ve Belediye Başkanı Osman Sargın’ın şehitler anıtına çelenk sunmalarının ardından saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. İlçe Müftüsü Üzeyir Yavaş’ın Şehitler için yaptığı duaya alanda bulunan herkes hep birlikte amin dedi.

Tugayoğlu “Dünya akıl almaz bir savaşa şahit olmuştur.”

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Jandarma Astsubay Çavuş Mehmet Tugayoğlu gerçekleştirdi. Tugayoğlu konuşmasında “Yüce milletimizin tarih boyunca vermiş olduğu var olma mücadelesinin en muhteşemlerinden biri olan ve Türkiye Büyük Millet Meclisince şehitler günü olarak kabul edilen Çanakkale Zaferinin 103 .yıl dönümünü anmak için burada toplanmış bulunuyoruz. 103 yıl önce dünya o güne kadar eşine az rastlanmış bir şekilde milletin bütün varlığı ile vatanı savunmak için giriştiği akıl almaz bir savaşa şahit olmuştur. Gerçekten de bu savaşta karşı karşıya gelen iki ordu değil, okulu bırakıp cepheye koşan öğrencisi, işini bırakıp cepheye koşan halkı, eşini, evladını tereddüt etmeden cepheye gönderen kadınınla bir bütünün milletin ordusuydu. Mustafa Kemal Atatürk’ünde işaret ettiği gibi Türk insanı savaş sahralarında yıldırımdır, kasırgadır ancak barış zamanında da dünyayı aydınlatan güneştir ” dedi.

Şehitlik programının ardından Şehit Aileleri ve protokol İznik Jandarma Komutanlığına geçti. Burada heyeti Jandarma Komutanı Üsteğmen Tuncay Doğan karşıladı. Burada Şehit Aileleri ve protokol hep birlikte İznikli Şehitlerin isimlerinin yer aldığı fidan diktiler. Her bir şehit için dikilen fidanlara hep birlikte can suyu verildi.

Başkan Sargın “Sanmasınlar ki fıtrat değişir, bu kan yine o kandır”

Program sonunda bir açıklama yapan İznik Belediye Başkanı Osman Sargın “Bir gül bahçesine girercesine toprağa düşen kınalı kuzular, dünyayı kendilerine hayran bırakan mücadeleleriyle, “Çanakkale Geçilmez” sözünü, daha doğrusu bu sözün gerisindeki inancı ve kararlılığı, tarihe kanlarıyla kazımışlardır. Çanakkale bizim için, 103 yıl sonra da çok güçlü bir şekilde önümüzü aydınlatan derslerle doludur. Sanmasınlar ki fıtrat değişir, bu kan yine o kandır. Bugün tarihte 18 Martta olduğu gibi Afrin de de kahramanlık destanı yazan aslanlarımızı tebrik ediyorum. Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.

İznik’te ki törenlerin ardından Hisardere, Elbeyli, Şerefiye ve Müşküle Mahallerinde vatanı uğruna canlarını feda eden Şehitlerimiz kabirleri başında ziyaret edilirken Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualar okundu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…