Home FOTO GALERİ MESLEKİ EĞİTİM İÇİN İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ…

MESLEKİ EĞİTİM İÇİN İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ…

- Guncellenme Tarihi: 7 Mart 2018 14:25
10 min read
MESLEKİ EĞİTİM İÇİN İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ… için yorumlar kapalı
0

MÜSİAD BURSA ŞUBESİ İLE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI.

  • MÜSİAD BURSA ŞUBESİ BAŞKANI GÜRSES: SİSTEM NEDENİYLE AŞILAMAYAN PROBLEMLERİ İNŞALLAH AŞACAĞIZ.
  • İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ DÜLGER: MESLEKİ EĞİTİMİN ORTAÖĞRETİMDEKİ YERİ GİDEREK ARTIYOR.

BURSA – Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi ile Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan protokol çerçevesinde, il genelindeki meslek liselerinde eğitim gören öğrencilerin akademik, kişisel ve mesleki becerilerinin, çağın gereklerine ve sektörlerin beklentilerine uygun hale getirilmesi hedefleniyor.

MÜSİAD Bursa Şubesi ile Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı. MÜSİAD Bursa Şubesi Dernek Merkezi’ndeki imza törenine; MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Gürses, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, MÜSİAD Bursa Şubesi üyeleri, öğretmenler ve diğer ilgililer katıldı.

İmza törenin açılışında konuşan MÜSİAD Bursa Şubesi Projeler ve Destekler Komisyonu Başkanı Mehmet Demirci, protokolün amacı hakkında açıklamalarda bulundu. Demirci, il genelindeki Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’ne bağlı okullarda bulunan öğrencilerin, akademik, kişisel ve mesleki becerilerinin, çağın gerekleri ve sektör beklentilerine uygun hale getirilmesinin amaçlandığını söyledi.

“Problemleri bertaraf edecek bir protokole imza attık”

Demirci’nin ardından konuşan ve protokolün ülke milli eğitime hayırlar getirmesini dileyen MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Gürses, “Meslek okulları biraz ikinci sınıf talebelerin okuduğu yerler diye kabul ediliyordu. Eskiden de bu vardı. Hele ki 28 Şubat’tan sonra bu daha çok oldu. Ama Bursa’nın birçok sanayicisi ve işadamı, büyük firmaları hayata geçirenleri isimlere bakarsanız, meslek okulu öğretmeni veya meslek okullarından mezun olan insanlar. Meslek okulları bu anlamda çok önemlidir. 5 sene Milli Eğitim’de, 5 sene de başka bir devlet kurumunda memurluk yaptım. Masanın iki tarafında da bulundum. Milli eğitim sistemi ile gerçek hayat arasında iyi bir bağ kuramamışız; öyle bir sıkıntımız var. Güncelleme ve yenilenme konusunda bir takım sıkıntılarımız var. Ama öğretmenlerimiz ya da eğitim ordusu, büyük fedakarlıklarla çalışıyor, çok gayret ediyor. Bunu bizzat biliyorum. Sistem nedeniyle aşamadığımız bir takım problemler oluyor. İnşallah bu protokol ve ardından gerçekleştireceğimiz çalıştayla, bugünkü hayatla, bizim okuduğumuz devirdeki şartlar arasındaki kopukluğu ortadan kaldırır ve sanayinin ihtiyacı olan bir takım değişiklileri okullarımızda yapabiliriz. Milli Eğitim Müdürlüğü bu konuda istek ve arzulu. İşadamlarının da bu noktada bir destek vermesi lazım geliyor. Bunun için buradayız” dedi.

“Çocuklarımızı milli duygularla yetiştirmeliyiz”

Bilgiyi toplamanın önemine dikkat çeken Gürses, “Akıllı üretim yapmak ve düşünmek önemli. MÜSİAD olarak bu ‘dijital dönüşümü’ gerçekleştirme gayretindeyiz; her yerde, en küçük işletmeden okullara kadar. İsterseniz buna akıllı deyin, isterseniz dijital deyin, Buna ihtiyacımız var. Bilgiyi toplamayı, biriktirmeyi, raporlamayı ve ona göre de kendi yol haritamızı çizebilmeyi gerçekleştirmemiz lazım. Okullarımızda bu istikamette gayretler var, görüyoruz. Milli duygularla çocuklarımızı yetiştirdiğimi zaman Allah’ın izniyle önümüz açık” diye konuştu.

“28 Şubat ciddi kan kaybına neden oldu”

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ise eğitim ve sanayinin sağlam bir kaynakla birbirine bağlanması gerektiğine dikkat çekti. Dülger, “Bunu sağlayabilirsek Türkiye’nin hedefleri noktasında ciddi bir atılım olacaktır. 28 Şubat’ı hep birlikte yaşadık. 28 Şubat sürecinde öğretmendim. Açık söylemek gerekirse o dönem, mesleki ve teknik eğitimin ciddi anlamda kan kaybına uğradığı dönemdi. Okullar boşaldı, okuyan öğrencilerin niteliği noktasında ciddi kayıplar yaşandı. Şuan iki şeyle mücadele ediyoruz; biri nicelik, ikincisi nitelik. Bursa olarak, öncelikle şunu söylemek gerekirse sayısal olarak mesleki eğitimin ortaöğretim içindeki yeri gittikçe artmakta. Bursa olarak Türkiye ortalamasının 5 puan ilerisinde olduğumuzu söylemekte fayda var. Türkiye’de ortaöğretim içindeki mesleki eğitimin payı yüzde 43 oranlarında, ilimizde bu oran yüzde 48 dir. Her gün 95 meslek lisemizde 5 bin 90 öğretmen arkadaşımız yaklaşık 65 bin öğrencimizle buluşuyor;  bu büyük bir mutluluk. Bize düşen bugün buradaki çalışmanın belki özeti budur. Her gün çekilen bu kadar emeğin Türkiye’nin geleceğine doğru aktarılabilmesi niyeti. Buradaki çalışmanın buna, ülkemiz ve şehrimiz adına ciddi anlamda ışık tutacağını düşünüyorum. Bu vesileyle yapılacak olan protokol ve çalıştayın şehrimize ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Çıkacak neticelerin de uygulama alanlarında değerlendirerek ülke geleceğine ışık tutması en büyük temennimdir” şeklinde konuştu.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından işbirliği protokolü Mustafa Gürse ve Sabahattin Dülger tarafından imzalandı. Protokol kapsamında ise okullar ile işletmeler arasında işbirliğine dayalı ilişkilerin geliştirilmesi maksadıyla okul-işletme eşleştirmesi, mesleki ve teknik ortaöğretim okullarında bulunan alanlara yönelik sektörel talepler ve alan iyileştirme çalışmaları, ulusal ve uluslararası beceri yarışmalarına hazırlık mahiyetinde, yerelde okullar arasında benzer yarışmaların tertiplenmesi gibi faaliyetler hayata geçirilecek.

 

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…