Home FOTO GALERİ Kardeş şehir Kamenitsa ile eğitimde işbirliği

Kardeş şehir Kamenitsa ile eğitimde işbirliği

- Guncellenme Tarihi: 7 Mart 2018 14:06
7 min read
Kardeş şehir Kamenitsa ile eğitimde işbirliği için yorumlar kapalı
0

Bu yıl bağımsızlığının 10. yılını kutlayan Kosova Cumhuriyeti’nin kardeş şehri Kamenitsalı öğretmenler, Mustafakemalpaşa Belediyesi’ni ziyaret etti.

Mustafakemalpaşa Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kamenitsa Milli Eğitim Müdürlüğü arasında uygulanan kardeş okul ziyaretleri hızla devam ediyor.

Bursa Kosova-Üsküp Derneği paydaşlığında süren organizasyon kapsamında Kamenitsa Endüstri Meslek Lisesi’nden idareci ve öğretmenlerden oluşan 23 kişilik heyet, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Ziyarete: Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe, Kamenitsa Meslek Lisesi Müdürü Kamil Çehoyas, Bursa Kosova-Üsküp Derneği Başkanı Recep Gündüz ve öğretmenler katıldı.

Belediye Başkan Yardımcıları Ayhan Dadak, Enver Erdoğan ve Mustafa Eren’in de hazır bulunduğu toplantıda misafir heyeti Belediye Meclis Salonu’nda kabul eden Başkan Sadi Kurtulan,  iki ülke arasındaki tarihsel bağı, yeni kardeşlik köprüleri kurarak güçlendireceklerini söyledi.

 

‘Geleceğe güvenle bakalım’

 

Ülkeler arasındaki dostlukların yalnız diplomatların çalışmalarıyla değil gönüllü tarafların ve STK’ların çabalarıyla da kurulduğunu belirten Başkan Kurtulan: “ Cumhurbaşkanımız bizlere göreve geldiğimiz gün bir talimat verdi. Bizlerin yalnız bulunduğumuz şehrin değil Balkanlar’ında belediye başkanı olduğumuzu, evlad-ı fatihan toprakları ile iletişimimizi her daim güçlü tutmamız gerektiğini söyledi. Bizlerde, özellikle Bursa olarak bu konuda birçok organizasyona imza attık. Milletlerin de tıpkı insanlar gibi hafızası var. Balkan Savaşları’nı hepimiz hatırlıyoruz. Dilimizi, dinimizi, tarihimizi ve kültürümüzü unutmadığımız sürece geleceğe güvenle bakabiliriz. Hiçbir sınır, duvar ve baskı bu geleneği ortadan kaldıramaz ” dedi.

 

‘İlişkilerimiz daha da gelişecek’

Türkiye’nin her alanda yaşadığı büyük ve güçlü değişimin Balkanlar’dan Kafkaslar’a kadar her ülke için bir güvence olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Sadi Kurtulan şöyle konuştu: “ Ülkemiz bugün yüz yıl önceki saldırıları farklı yöntemlerle yaşasa da güçlü konumuyla tüm engelleri aşacak güçtedir. Bugün her mazlumun yanında olmayı görev bilen bir devletimiz var. Bunu Afrika’dan Balkanlar’a, Açe’deki Müslümanlar’dan Japonya’ya kadar her ülke biliyor. BM tarafından da kabul edildiği gibi milli gelirine göre dünyanın en büyük yardımsever ülkesi biziz. Kamenitsa ile yedi yıldır sürdürdüğümüz kardeş şehir ilişkilerini, eğitimden, ticarete kadar her alanda daha da geliştireceğiz. Bizim hedefimiz, iki ülke insanlarını birbiriyle yakınlaştıracak yolları açmak. Bunun için gerek biz yerel yöneticilere, gerekse de iş adamları ve sivil toplum teşkilatlarına büyük görev düşüyor.”

Kamenitsa Meslek Lisesi Müdürü Kamil Çehoyas ise Mustafakemalpaşa’nın kendilerinin de evi olduğunu söylerken: “ Tıpkı Çanakkale örneğinde olduğu gibi dualarımızla Türkiye’nin yanındayız. Kamenitsa halkının selamlarını kardeş şehrimize iletiyorum ” dedi.

Mustafakemalpaşa ile Kamenitsa okulları arasındaki kardeşlik ilişkilerinin meyvesini aldıklarını belirten Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe’de konuşmasında: “ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin kardeş okulunu ağırlamaktan mutluyuz. Okullarımız arasındaki bilgi ve teknoloji paylaşımı ile kültürel iletişimin sağlanmasını çok önemsiyoruz. Karşılıklı öğrenci ziyaretlerini de gerçekleştirmeyi hedefliyoruz ” dedi.

Kosovalı heyet düzenlenen öğle yemeğinin ardından Mustafakemalpaşa’yı gezdi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…