Home GÜNCEL BİLİNÇLİ KADIN BİLİNÇLİ TOPLUM KONFERANSI YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

BİLİNÇLİ KADIN BİLİNÇLİ TOPLUM KONFERANSI YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

- Guncellenme Tarihi: 7 Mart 2018 14:18
5 min read
BİLİNÇLİ KADIN BİLİNÇLİ TOPLUM KONFERANSI YOĞUN İLGİ GÖRDÜ için yorumlar kapalı
0

Gemlik Belediyesi, İlçe Müftülüğü ve Gemlik Kent Konseyi tarafından, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda organize edilen “Bilinçli Kadın, Bilinçli Toplum” konulu Sıtkı Aslanhan konferansı gerçekleştirildi.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, İlçe Müftüsü Dr. Mehmet Reşat Şavlı, Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Şükran Ersöz ve çok sayıda vatandaşın katıldığı programda  Kişisel Gelişim Uzmanı ve Eğitimci Yazar Sıtkı Aslanhan, aile bireyleri arasındaki ilişkileri, karı-kocanın birbirine karşı tutum ve davranışları, anne-babanın çocukların üzerindeki etkisi ve farklı konularda önemli bilgiler verdi. Programda öncesinde, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve Kent Kont Konseyi Başkanı Mukaddes Serim de, Kadınların toplumda ki yeri ve öneme binaen anlamlı konuşmalar gerçekleştirdi.

Günümüzde kullanılan teknolojik araçların, sosyal medyanın gençler ve aileler üzerindeki etkisine de değinen Aslanhan kendi hayatından ve yaşanmış insan hikâyelerinden yola çıkarak aile bütünlüğünün önemini dinleyicilerle paylaştı. Başarının önündeki en büyük engellerden birinin akıllı cep telefonları ve televizyonlar olduğunu vurgulayan Aslanhan, “Bu yeniliklere karşı değilim fakat amacının dışında kullanan çok insan var. Bunları amacına uygun kullanırsanız faydalı olur. Mesela televizyon benim aptal bir kutudan ibarettir ve karşıyım çünkü her gün düzenli ders çalışan biri yarım saatte olsa televizyon izliyorsa çalışması boşa gider ve giden tek şey zaman değildir; beyin de bir hafta önceki haline geri döner’’ ifadelerinin kullandı.

Halinizden hoşnut olun ve evinizde olmaktan keyif alın. Bir evi yuvaya dönüştürürken önemli olanın eşyalar değil, içindeki duyguları olduğunun farkına varın diye konuşan Kişisel Gelişim Uzmanı Aslanhan, ”Çocuğunuzun okul yaşantısı ile ilgilenin, anlattıklarını dinleyin, arkadaşlarını tanıyın, ailenizin kırmızı çizgilerini öğretin, kötü alışkanlıkları var mı takip edin ve özellikle akşam yemeklerinde aynı sofraya birlikte oturun. Çocuklarınız satın aldıklarınızı değil sizi istiyor. Özellikle yanlarında olmanızı istiyorlar. Doğru zamanda onların yanlarında olun” ifadelerini kullandı. Konferansın sonunda Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Aslanhan’a çiçek ve zeytin sepeti hediye etti.

Buradaki programın ardından Belediye Gençlik Merkezi’nde (Belgem) üniversite hazırlık öğrencileriyle bulaşan Aslanhan, konferansın ardından soruları cevapladı. Kendi yazmış olduğu kitapları imzalamayı da ihmal etmeyen Aslanhan, Gemliklilerin yoğun ilgisine ayrıca teşekkür etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…