Home FOTO GALERİ 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun

- Guncellenme Tarihi: 7 Mart 2018 14:00
4 min read
8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun için yorumlar kapalı
0

Geçmişinden gelen kadim gelenek ve değerleri ile Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyetin kuruluş yıllarında fedakârca çalışan ve yeni bir devlet kurmanın yüküne ortak olan Türk kadınına Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk de hak ettiği değeri vermiş ve çağdaş bir toplum olma yolunda kadının önemini her fırsatta dile getirmiştir. Cumhuriyet kazanımları ile toplumsal itibarını daha da yükselten ve dönemin gelişmiş dünya devletlerine örnek olan Türk kadını, günümüze gelinceye dek toplumun her alanında birbirinden değerli başarılara imza atmış ve fırsat verildiği takdirde neler yapabileceğini her platformda ispatlamıştır.

 

Ülkemizde hala önemli bir orandaki kız çocuğunun en doğal haklarından olan eğitim hakkından mahrum kalması gibi bazı eksikliklerimiz olsa da, gerek devlet gerek sivil toplum örgütleri düzeyinde geliştirilecek politikalarla söz konusu sorunların hızla aşılacağına yürekten inanmak istiyoruz. Bu konuda toplumun her kesimine belli oranda görevler düştüğünün de altını çizmek isteriz. Zaman zaman kamuoyuna yansıyan ve son yıllarda daha sık duyar olduğumuz aile içi şiddetin azaltılması ve kadının çalışma hayatına daha yüksek oranda katılım sağlaması noktasında da arzu edilen yerde olmadığımız aşikârdır. Kadının statüsünün hak ettiği seviyeye gelmesini engelleyen bu tür sorunlar ortadan kalktığında, toplumsal gelişimimiz ve refah düzeyimizin büyük oranda artış göstereceği, bilimsel verilerle de ortaya koyulmuştur.

 

İş dünyası temsilcileri olarak kadınların toplumun her alanında olduğu gibi çalışma hayatında da yerini almasını son derece önemsiyoruz. Çünkü biliyoruz ki, her alanda kadını ve erkeği ile birlikte yürüyebilen toplumlar; gerçek manada çağdaş, gelişmiş ve demokratik olurlar. Bu tespitten hareketle Türkiye’nin kadını ve erkeği ile topyekûn kalkınmayı kendine model alması gerektiğini ve toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamış bir Türkiye’nin, hedeflerine hızla ulaşacağını düşünüyoruz.

 

Kadınların toplumda hak ettiği değeri bulduğu, kadına şiddet ve cinayet haberlerinin sona erdiği, toplumsal cinsiyet eşitliği kavramının tabana yayıldığı bir Türkiye temennisiyle, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarım.

 

Saygılarımla,

 

Ergun Hadi TÜRKAY

BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…