Home FOTO GALERİ 7 MART’TA NİTELİKLİ İŞ GÜCÜ SORUNU MASAYA YATIRILACAK…

7 MART’TA NİTELİKLİ İŞ GÜCÜ SORUNU MASAYA YATIRILACAK…

- Guncellenme Tarihi: 23 Şubat 2018 13:36
9 min read
7 MART’TA NİTELİKLİ İŞ GÜCÜ SORUNU MASAYA YATIRILACAK… için yorumlar kapalı
0

MÜSİAD BURSA, NİTELİKLİ İŞ GÜCÜ SORUNUNU ÇÖZMEK İÇİN ADIM ATIYOR…

 

  • ‘MESLEKİ EĞİTİM ÇALIŞTAYI’ 7 MART’TA MÜSİAD BURSA ŞUBESİNDE…

BURSA – Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Bursa Şubesi ve Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 7 Mart 2018 tarihinde düzenlenecek ‘Mesleki Eğitim Çalıştayı’nın tanıtım toplantısı yapıldı.

MÜSİAD Bursa dernek merkezinde gerçekleşen basın toplantısına MÜSİAD Bursa Başkan Yardımcısı Alaattin Dağlı,  MÜSİAD Bursa Projeler ve Destekler Komisyon Başkanı Mehmet Demirci, Kurul Üyeleri, İl Mili Eğitim Şube Müdürü Bülent Altıntaş ve okul müdürleri katıldı.

Toplantıda konuşan MÜSİAD Bursa Projeler ve Destekler Komisyon Başkanı Mehmet Demirci, çalıştayın amacının; mesleki ve teknik ortaöğretim okullarında sektör beklentilerine uygun nitelikli iş gücünün yetiştirilmesine ilişkin sorunlar ve çözüm önerilerinin tespitinin yapılarak sonuç raporunu sektör temsilcileri ve ilgili resmi makamlara iletmek olduğunu açıkladı. Çalıştayın ve devamında yapılacak mesleki eğitim projesinin Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ve MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Mustafa Gürses himayelerinde yürütüleceğini belirten Demirci, programın 7 Mart 2018 Çarşamba günü saat 09.30’da MÜSİAD Bursa Şubesi’nde başlayacağını ve gün boyu süreceğini belirtti.

“NİTELİKLİ İŞ GÜCÜ SORUNUNA YÖNELİK ÇALIŞTAY DİZİSİ DEVAM EDECEK”

Nitelikli insan kaynağına olan ihtiyacın tüm sanayiciler tarafından dillendirildiğini ve MÜSİAD olarak bu konuda bir adım atmak istediklerini belirten Demirci şunları söyledi: “Ülkemizin 2023 hedefleri kapsamında gerek teknolojik, gerek ekonomik, gerekse de insan kaynağı noktasındaki faaliyetlerimizi düzenli ve planlı bir şekilde sürdürmemiz gerekiyor. Nitelikli iş gücü deyince karşımıza mesleki eğitim noktasındaki eksikliklerimiz çıkıyor. Bizler de bu anlamda yapılabilecek çalışmaları kurduğumuz heyetle 6 aydır devam ediyoruz. Bunun neticesinde yapacağımız bu çalıştayda öncelikle makine teknolojisi alanını esas aldık. Bu çalıştayı; makine teknolojisi alanı esas olmak üzere bu dalın alt alanları olarak bilgisayar destekli makine ressamlığı, bilgisayarlı makine imalatı, endüstriyel kalıp, makine bakım onarım ve insan kaynakları olarak 5 bölümde gerçekleştireceğiz. Makine ile başlayacak bu çalıştay dizisini ileriki zamanlarda elektrik elektronik alanında, bilişim, tekstil ve metal alanlarında da sürdüreceğiz. Çalıştayda, MÜSİAD üyesi 26 firmadan 35 Yönetici ve Uzman, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve bağlı mesleki ve teknik ortaöğretim okullarından 21 yönetici ve öğretmen olmak üzere toplamda 56 katılımcı yer alacak.”

Türkiye’nin önüne koyduğu 2023 hedefleri doğrultusunda en büyük sorunun nitelikli iş gücü olduğunu ifade eden Demirci sözlerini şöyle noktaladı: “Nitelikli iş gücü sorunu, iş dünyasının önündeki en büyük engellerden biri. Teknolojiyi çözseniz de sermayeyi çözseniz de yerel kaynakları çözseniz de eğer bu sorunu çözemezseniz bunların etkin kullanımı da mümkün değildir. Verimsiz kullanılmasına sebep olmaktır, bu da ülkenin önüne koyduğu hedeflere ulaşmada en büyük engeldir. Bizler de ülkemizin bu ihtiyacına bir nebze de olsa katkı sunmak istiyoruz.”

“ÇALIŞTAY RAPORUNU İLGİLİLERE SUNACAĞIZ”

İl Mili Eğitim Mesleki Eğitim Şube Müdürü Bülent Altıntaş da çalıştayla ilgili bilgiler verdi. Altıntaş şöyle konuştu: “İlimizdeki mesleki ve teknik ortaöğretim okullarındaki 23 alan için 2 yıllık bir zaman dilimi için ayrı ayrı çalıştaylar dizisi planlandı. İlk çalıştayı 7 Mart günü makine teknolojisi alanında yapacağız. Bu çalıştayda sektör temsilcileri, öğretim programlarını analiz edecekler. Bizler de programlarımızı detaylıca anlatacağız. Önerileri dinleyeceğiz. Bu işi MÜSİAD Bursa ile birlikte gerçekten çok önemsiyoruz. Sanayicimizin beklediği tarzda bir eleman yetiştirme konusunu artık çözmek istiyoruz. Bunun için ne yapılabilir bu kez gerçekten detaylıca inceleyeceğiz, bir arama yapacağız. Bir alan için bir gün çalışmak çok önemli. Tüm gün bir alanda detaylıca çalışacağız. Yetmezse uzatırız da, yeter ki sonuç alabilelim. Bu konuyu bir gün boyunca çalışıp makine alanında karşılıklı tüm beklentileri anlayacağız. Bunu bir rapor haline getirip ilgili ve yetkililerle de paylaşacağız.”

‘Mesleki Eğitim Çalıştayı’ Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Bursa Şubesi ve Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 7 Mart 2018 tarihinde MÜSİAD Bursa Şubesi’nde düzenlenecek.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Çilek ve Marul Dikerek Tarımla Tanıştılar

Zekai Gümüşdiş Ortaokulu öğrencileri, Nilüfer Belediyesi tarafından getirilen çilek ve mar…