Home FOTO GALERİ Osmangazi’den Yaşama Kalite Katacak Tesis

Osmangazi’den Yaşama Kalite Katacak Tesis

- Guncellenme Tarihi: 12 Şubat 2018 12:39
16 min read
Osmangazi’den Yaşama Kalite Katacak Tesis için yorumlar kapalı
0

Kaliteli Yaşam Merkezi’nin Temeli Törenle Atıldı

– Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu:

– “Sosyal Belediyeciliğe Damga Vuran Bir Hizmet”

– Dündar: “Osmangazi’nin Büyüklüğüne Yakışır Hizmetler Yapıyoruz”

 

Osmangazi Belediyesi’nin 16 vizyon projesi arasında yer alan Kaliteli Yaşam Merkezi’nin temeli Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun da katıldığı törenle atıldı. İçerisinde yaşlılar için huzurevi, alzheimer hastaları için günlük bakım evi ve zihinsel engelli çocuklar için bakım merkezinin yer alacağı merkez, büyüklüğü ve fonksiyonelliği ile Türkiye’de bir ilk olacak.

 

Demirtaş’ta hayata geçirilen ve sosyal belediyeciliğin en güzel örneği olan Osmangazi Belediyesi Kaliteli Yaşam Merkezi’nin temeli törenle atıldı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen temel atma törenine;  Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, İçişleri eski Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala, AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Osmangazi İlçe Kaymakamı Zafer Orhan, AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Çömez, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

“Yaşlı ve Engelli Vatandaşlara Şefkat Eli”

Törende konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, sosyal belediyecilik hizmetinin Türkiye’deki en büyük örneği olan Kaliteli Yaşam Merkezi’nin temelini atmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Demirtaş Cumhuriyet Mahallesi’nde 14 bin 500 metrekarelik alan üzerinde inşa edilecek merkezin, yaşlı ve engelli vatandaşlar için hizmet vereceğini belirten Dündar, “Sosyal belediyecilik alanında Osmangazi Engelli Bakım Merkezi (OBAM) olarak uzun yıllardır sürdürmüş olduğumuz çalışmaları çok daha üst seviyeye taşıdık. Osmangazi’de yaşayan yaşlı ve engelli vatandaşlarımıza hizmet verecek merkezin temelini atıyoruz. Bu merkez ile birlikte engelli ve yaşlılarımızın hayatına şefkat eliyle değer katmış olacağız. 200 yatak kapasiteli huzurevi,

alzheimer hastaları için günlük bakım evi ve zihinsel engelli çocuklar için bakım merkezinin yer alacağı tesis, huzurun ve kaliteli yaşamın adresi olacak” dedi.

 

Osmangazi’de Her Alanda Hizmet

Başkan Dündar, Osmangazi’nin son verilere göre; 136 mahallede 856 bin 770 nüfusuyla 5 büyükşehirden büyük ve Türkiye’nin en büyük 4. ilçesi olduğuna dikkat çekerek, “Yapmış olduğumuz hizmetlerle de bu büyüklüğe yakışır bir belediyeyiz. Yoğun yapılaşma neticesinde yeşilin azaldığı, betonlaşmanın çoğaldığı bir şehirde yaşıyoruz. Osmangazi’de yeniden Yeşil Bursa’yı yeşertmeye devam ediyoruz. 8 yılda 266 yeni park inşa ettik. Osmanlı’yı kuran tarih şehri Bursa’mızda, tarihi eserlerin restorasyonu noktasında da Türkiye’de öncü bir belediyeyiz. Spor tesisleri anlamında Osmangazi’nin farklı yerlerinde her yaşta insanımızın spor yapabileceği tesisler kazandırıyoruz. Türkiye’nin en büyük atletizm salonunu inşa ettik. Bursa, özlediği meydana Osmangazi Meydanı ile kavuşacak. Bu yıl temelini atacağımız meydan, şehrimizdeki trafik ve parklanma sorununa ciddi bir çözüm getirecek. Eğitime ciddi destek veriyoruz. İlçemizdeki 246 okula bir şekilde girerek ihtiyaçlarını karşıladık. İlçemizde 2 büyük okul, 2 anaokulu inşa ettik. Panorama Bursa 1326 Fetih Müzesi, bir Bursa eseri. Sanatsal çalışmaların ardından Nisan ayında açılışını yapacağız” diye konuştu.

 

Kentsel dönüşümde Türkiye’ye örnek çalışmaları hayata geçirdiklerini ifade eden Dündar, “Kentsel yenileme ve dönüşüm noktasında başarılı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Cumhurbaşkanımızın ısrarla üzerinde durduğu zemin artı 5 katın Türkiye’de tek uygulandığı proje Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi’dir. Soğanlı’da artık yaşam başladı. Amacımız, bu bölgenin tamamında dönüşümü gerçekleştirmek” şeklinde konuştu.

 

Çavuşoğlu: “Bursa’ya Değer Katacak Bir Şaheser”

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, törende yaptığı konuşmada Osmangazi Belediyesi’nin hayata geçirdiği Kaliteli Yaşam Merkezi’nin sosyal belediyeciliğe damga vuracak bir hizmet olduğunu belirterek, “Yüce Allah’ın insana verdiği değeri sürdürmek ve insan onurunu, şerefini koruyacak hizmetleri yerine getirmek siyaset felsefemizin temellerinden biridir. Her yeni yatırım, bizi heyecanlandırıyor. İnsanımızın yüzünün güldüğünü görmek bizim yüzümüzü güldürüyor. Kaliteli Yaşam Merkezi, Bursa’mıza değer katacak bir şaheser.

İnsanımıza gösterilen ehemmiyetin güzel bir örneği. Özellikleriyle birlikte tam anlamıyla bir vizyon proje. Sosyal belediyeciliğe damga vuracak bir hizmet olacak. Başta Başkanımız Mustafa Dündar olmak üzere, bu projeye katkı sağlayan herkesi tebrik ediyorum. Bu hizmetlerinin devamını diliyorum” dedi.

 

İçişleri eski Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala da, “Bizim yaşlılarımıza, büyüklerimize, hastalarımıza ve engellilere verdiğimiz önem dünyada dillere destandır. Millet olarak özelliğimizdir. Bu meziyetimizin en güzel örneğini Osmangazi Belediyemiz hizmete sunuyor. Belediye başkanımızı tebrik ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da yaptığı konuşmada,

“30-40 yıl önce Avrupa’da engellilerle ve yaşlılarla ilgili yapılan çalışmaları anlattıklarında imrenerek dinlerdik. Çok şükür hükümetimizin sayesinde bu hizmetlerin daha iyilerini bizler yapıyoruz. Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’a teşekkür ediyorum. Yaşlılara engelli kardeşlerimize sahip çıkmak adına çok güzel hizmetler yapılıyor. Bursamız’a hayırlı olsun” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından Kaliteli Yaşam Merkezi’nin temeline ilk harç protokol tarafından döküldü. Uluslararası Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde öğrenim gören yabancı öğrenciler de sahneye çıkarak temel atma heyecanına ortak oldu. Osmangazi Belediyesi Engelli Bakım Merkezi OBAM’da eğitim alan engelli öğrenciler tarafından yapılan el sanatları ürünleri de protokole hediye edildi.

 

Huzurun Adresi; Kaliteli Yaşam Merkezi

Sosyal belediyeciliğin en güzel örneği olan merkez, üç fonksiyonu bir arada bulunduracak. Huzurevi, alzheimer hastaları için günlük bakım evi ve zihinsel engelli çocuk bakım merkezinin yer alacağı Kaliteli Yaşam Merkezi, Demirtaş Mahallesi’nde 14 bin 500 metrekare alan üzerinde inşa edilecek. Kampüs şeklinde projelendirilen merkez, bodrum, zemin ve 3 normal kat olmak üzere toplam 5 kattan oluşacak. Tesisin bodrum katında sığınaklar, teknik hacimler, mutfak, çamaşırhane, personel giyinme odaları ve misafir otoparkı yer alacak. Merkezin zemin katında çocuk rehabilitasyon merkezi ve yaşlı rehabilitasyon merkezi bulunacak. Bu bölümlerde çocuk ve yaşlılara yönelik günlük bakım hizmeti verilecek.

Yaşlılara, Engellilere ve Hastalara Hizmet Verecek

Çocuk rehabilitasyon merkezinden ulaşılan zemin kat alanlarında atölyeler, spor salonu, terapi odaları, yemekhane gibi çocuklara yönelik sosyal alanlar yer alacak. Yaşlı rehabilitasyon merkezinden ulaşılan zemin kat alanlarında ise yaşlılara uygun çalışmaların yapılabileceği atölye alanları, spor ve terapi odaları ile yemekhane yer alacak. Merkezin birinci katı yönetim birimleri, doktor ve hemşire odaları, çocuk bölümünde ve yaşlı bölümünde günlük bakım amacıyla hazırlanmış birimlerden oluşacak. Bu alanlarda 12 tane üçer kişilik dinlenme odaları ve televizyon salonu gibi fonksiyonlar bulunacak. Bu alandan yararlanan konuklar, geçici olarak merkeze gelecek ve akşam evine dönmek üzere ağırlanacak. Kaliteli Yaşam Merkezi’nin diğer iki katı ise huzurevi ve rehabilitasyon merkezi olarak hizmet verecek. Bu iki alanda sürekli kalacak konuklar için 112 oda bulunacak. Odalar; banyosu, oturma bölümü, yatağı ve balkonuyla yeterli büyüklük ve donanımda inşa edilecek. Ayrıca her kat, kendi buluşma ve sosyalleşme imkanı sağlayacak oturma, televizyon ve oyun salonuna sahip olacak. Yapıyı oluşturan tüm bu birimler, çağdaş bir bakım merkezi için yeterli olanakları sağlayacak.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…