Home FOTO GALERİ Bursa Kent Konseyi, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nu konuk etti

Bursa Kent Konseyi, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nu konuk etti

- Guncellenme Tarihi: 10 Şubat 2018 11:50
12 min read
Bursa Kent Konseyi, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nu konuk etti için yorumlar kapalı
0

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Ak Parti İl Başkanı Ayhan Salman ile beraber Bursa Kent Konseyi Şubat Ayı Yürütme Kurulu toplantısına katıldı.
-Çavuşoğlu, “Bursa Kent Konseyi Yürütme Kurulu 3 milyonluk şehri temsil etme kapasitesine sahip”

BURSA –Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa Kent Konseyi’nin aylık olağan yürütme kurulu toplantısına katılarak sivil toplum kuruluşlarının yerel yönetimler için önemine vurgu yaptı.

Bursa Kent Konseyi, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nu aylık olağan yürütme kurulu toplantısına konuk etti. Toplantıya Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, Bursa Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri katıldı.
Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, kent konseylerinin katılımcı demokrasinin ve birlikte yönetimin Türkiye’deki en güzel örnekleri olduğunu söyledi. Bursa’da katılımcı demokrasinin en güzel örneği olan Bursa Kent Konseyi’nin bir Türkiye markası haline geldiğini belirten Çepni, seçilmiş başkan ve yürütme kurulu, kamu kurumları, üniversiteler, muhtarlar, akademik odalar ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan 450 kurumsal katılımcısı, 5 meclis, 300 çalışma grubu ve binlerce gönüllüsüyle Türkiye’nin en büyük kent konseyi olduklarını ifade etti. Şehrin ortak aklı ve pusulası olan Bursa Kent Konseyi’nin Büyükşehir Belediyesi’nin destek ve katkılarıyla senede 2000’in üzerinde faaliyet yapabildiklerini anlatan Çepni, “Kültürden sanata, eğitimden sağlığa hayatın her alanına dokunmaya çalışıyoruz. Şehrin öncelikli sıkıntıları doğrultusunda katılım ve ortaklığa dayalı projeler üretiyoruz. ‘Bursa’da Alternatif Ulaşım’ ve ‘Nasıl Bir Bursa Görmek İstiyorsunuz? Konulu Bursa Konuşuyor toplantıları sonucu oluşan raporları Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne gönderdik. Birlik ve beraberlik içerisinde güzel Bursamız için daha birçok proje üreteceğiz. Yürütme Kurulu toplantımıza katılan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’na teşekkür ediyoruz. Geçmişte sivil toplum çalışmalarında bulunmuş olması bizler için şanstır” dedi.
Bursa Kent Konseyi Başkanı Çepni, yapılan çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

“Bursa, Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın gözünde farklı ve önemli bir noktaya sahiptir”
Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ise Bursa Kent Konseyi’nin şehirle ilgili düşüncelerini, şehrin geleceğine ilişkin projeksiyonunu öğrenmek amacıyla ziyaret ettiğini söyledi. Katılımcı demokrasinin ve ortak aklın yerel yönetimlerde en önemli temsilcisinin kent konseyleri olduğunu belirten Çavuşoğlu, Bursa Kent Konseyi yürütme kurulunun 3 milyonluk şehri temsil etme kapasitesine sahip olduğunu ifade etti. Sivil toplum kuruluşlarında geçmişte görev aldığını hatırlatan Çavuşoğlu, sivil toplumda görev alanların şehrin geleceği için çırpınan insanlar olduğunu yakından bildiğini dile getirdi. Medeniyetlere beşiklik eden Bursa’nın sıradan bir şehir olmadığını hatırlatan Çavuşoğlu, “Bursa’nın değerini bilmek, Bursa’da yaşayan herkesin öncelikli görevlerinden bir tanesidir. Bu konuda yerel yöneticilerin ve sivil toplum kuruluşların hassasiyeti daha fazla olmalıdır. Bizlerde Bursalıların duygu ve düşüncelerini merkezde gerçekleştirmek için çaba sarf ediyoruz. Bursa, Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın gözünde farklı ve önemli bir noktaya sahiptir. Bursa bu anlamda hükümetlerimizden destek görmüştür. Bundan sonraki süreçte de desteği görmeye devam edecektir. Bursa olarak bu desteğe kavuşmak için gerekli çalışmaları yapmalıyız” diye konuştu.

“Bursa için çalışmaya devam edeceğiz”
Hükümetlerin Bursa’ya yaptığı yatırımlardan da bahseden Çavuşoğlu, son 15 senede Türkiye’nin ve Bursa’nın çehresinin değiştiğini dile getirdi. Bursa’nın her alanda kalkınması için çalışmaların süreceğini anlatan Çavuşoğlu, Uludağ ile çalışmalardan bahsetti. Uludağ’ın dünyada emsali olmadığını söyleyen Çavuşoğlu, “4 mevsim Uludağ Çalıştayı’nı düzenledik. Cumhurbaşkanımız da Bursa’ya geldiğinde Uludağ’a vurgu yaptı. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 37’si kendine özgü toplam 170 endemik bitkiyi bünyesinde barındırıyor. Spor, sağlık ve kongre alanında geliştirilmesi, altyapının iyileştirilmesi için Milli Parklar Genel Müdürlüğü çalışma başlattı. Oteller sahipleriyle anlaşılarak yıkılıyor ve uygun mimaride oteller inşa edilecek. Katlı otopark yapılacak. Kar üretim tesislerinin yapımıyla ilgili çalışma devam ediyor. Pistleri uluslararası stantlara kavuşturulması için çalışmalar sürüyor” dedi.

Bursa’nın merkezinde sağlık yatırımlarının da hızla devam ettiğini açıklayan Çavuşoğlu, hızlı trenle ilgili ihalenin açıkladığını, Mart ayının ortasında çalışmanın başlayacağını aktardı. Çavuşoğlu, “Bursa’nın elbette eksikleri var. Ancak son birkaç ay içerisinde şehir içinde ufak dokunuşlarla trafikte nispeten iyileşme var. Umarım sürdürülebilir ve atılan adımlar karşılığını bulur. Bursa’nın kentsel dönüşüm ihtiyacı da var. Onu da Bursa’ya yakışan şartlarda hızlandırarak yapacağız. Bursa için çalışmaya devam edeceğiz. Ortaya konulan fikir ve düşünceler havada kalmaz. Şehrin dinamiğini temsil eden ortak yönetim anlayışına sahip kent konseyleri bizlere her zaman yol gösterici olacaktır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni tarafından Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’na 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen hain darbe girişimi sonrası Bursa Kent Konseyi tarafından gerçekleştirilen ‘Bayrak Yürüyüşü’ fotoğrafını hediye edildi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…