Home GÜNCEL CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş: “Tüm şehri Cumhuriyet Halk Partisi yönetmeli”

CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş: “Tüm şehri Cumhuriyet Halk Partisi yönetmeli”

- Guncellenme Tarihi: 8 Şubat 2018 13:29
6 min read
CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş: “Tüm şehri Cumhuriyet Halk Partisi yönetmeli” için yorumlar kapalı
0

CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 36. Olağan Kurultayı’nı, kentsel dönüşümü ve Bursa’nın sorunlarını değerlendirdi. Bursa Söylem Gazetesinin sorularını yanıtlayan Akkuş, Bursa örgütünün hedeflendiği gibi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun listesine destek verdiğinin altını çizdi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 36. Olağan Kurultayı’nın demokratik bir şölen olduğunu belirten CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, Muharrem İnce ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu şölenin baş kahramanları olduğunu ifade etti. Gelen tüm kurultay delegasyonu, misafirler, onur üyeleri ve üyeler olmak üzere herkesin o şölenin içerisinde olduğunun altını çizen Akkuş ayrıca 2023 hedeflerinden bahsetti. Akkuş sözlerine şu şekilde devam etti, ” Bursa’nın fotoğrafını çıkardığımız süre içerisinde aynı zamanda ilçeleri yönetecek arkadaşlarımızı da orada göreceğiz. Bu kadrolar Bursa’yı 2023’e hazırlayacak kadrolar olacak. Kimsenin tanıdığı veya akrabası değil gerçekten kendini kanıtlayan, kendi özgürlük alanı içerisinde hareket eden ve topluma katkı vermek isteyen insanların bu kadroları doldurmasını istiyoruz. İnsanlar hep tıkandıklarını söylüyorlar. Bu tıkanıklığa çözüm bulmak siyasi partilerin görevidir. Cumhuriyet Halk Partisi bugün yönetim kadrolarıyla buna hazır.”

“Bursa’yı alacağız”

Tüm şehri Cumhuriyet Halk Partisi’nin yönetmesi gerektiğini düşünüyorum. Bununla ilgili genel başkanımıza da genel çerçeveyi çizdim. Bu çerçevenin içini de hep birlikte örgüt olarak doldurmalıyız. Bunun için önümüzdeki süreçte gençlik, kadın, çevre, sendika ile ilgili çalıştaylarımız olacak. Bunları yaparken çeşitli sivil toplum örgütleriyle, odalarla ilişkilerimizi kesmeyeceğiz. Bunun yanında sanayicilerimizin sorunlarına değinmek istiyoruz. 18 adet OSB’miz mevcut. Bu 18 OSB’nin yöneticileriyle bir toplantı yapacağız ve sorunlarını ortaklaştıracağız. Çünkü biz sosyal demokrat bir partiyiz ve her kesimi kucaklamak zorundayız. Biz bunu başarabilirsek Türkiye’yi yönetebiliriz.

“Devlet vatandaşı da mağdur etmeden dönüşümü sağlayabilir”

Kentsel dönüşümde nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini değerlendiren Akkuş, kentsel dönüşümün devlet eliyle olması gerektiğinin altını çizerek, “Bu işin müteahhit eliyle olması çok yanlış. Bunun yanında kentsel dönüşüm için en çok tercih edilen bölgenin Nilüfer olması da doğru değil. Örneğin Ataevler’e baktığımızda yollar büyümüyor. Sosyal donatı alanları sıfır. Yeraltı ve yerüstü kaynakları perişan bir halde. Devlet vatandaşı da mağdur etmeden bu dönüşümü sağlayabilir.”

“T2 tramvay hattı doğru bir proje değil”

Kentsel dönüşümün yanında Bursa’nın ulaşım sorununa da değinen Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, İstanbul yolundan geçecek olan T2 tramvay hattının doğru bir proje olmadığını dile getirdi. Proje doğru olmadığı için yapılan yatırımın da yanlış olduğunu belirten Akkuş, o yol üzerindeki esnafın da bundan olumsuz şekilde etkileneceğini vurguladı.

 

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…