Home EĞİTİM BURSA’DA “OKUL GÜVENLİĞİ” TOPLANTISI

BURSA’DA “OKUL GÜVENLİĞİ” TOPLANTISI

- Guncellenme Tarihi: 6 Şubat 2018 14:31
6 min read
BURSA’DA “OKUL GÜVENLİĞİ” TOPLANTISI için yorumlar kapalı
0

2017-2018 Eğitim-Öğretim yılının 2.dönem ´Okul Güvenliği Toplantısı´ Bursa Valisi İzzettin Küçük Başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıya İl Emniyet Müdürü Osman Ak, Bursa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İsmail Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin DÜLGER, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri, okul aile birliği başkanları, muhtarlar ve diğer paydaşlar katıldı.

Okullarda güvenli bir ortamda eğitim görmenin kaliteyi de üst seviyeye taşıyacağına değinerek sözlerine başlayan Vali İzzettin Küçük: ” Bursa´da uyuşturucu ile mücadele anlamında ciddi mesafeler kat ettik. Halende bu mücadelemizi arttırarak sürdürüyoruz. Uyuşturucu ile mücadele bağlamında 500 bin tane ailelere dağıtılmak üzere broşür bastırdık. Her ailemize ulaşmasını hedefliyoruz. Çünkü bu mücadelenin en önemli ayağı anne ve babalar. Eğer kendi çocuklarından bihaber olurlarsa, siz emniyet veya başka tedbirlerle mücadelenizde başarı sağlayamıyorsunuz. Bu broşürlerde ´Çocuğunuzun her hangi bir maddeye bağımlı olup, olmadığını nasıl anlarsınız?´ sorusunun cevabı ve anlarsanız ´Ne yapmalısınız!´ gibi yanıtlar yer alacak. Mart ayında da ilk ´İnsanlık Köyü´müzü açıyoruz ve burada bağımlı bireylerimizin rehabilitasyon süreçlerini yürüteceğiz. Ben bu topyekun mücadelemizde bizlere destek olan herkese yürekten teşekkür ediyorum.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger: “ Geride bıraktığımız birinci dönemde ilimizde 477 rehber öğretmenimiz bağımlılıkla ilgili eğitim aldı. Okullarda bu eğitimlerle ilgili çalışmalar yapıyorlar. Bu öğretmenlerimiz öğrencilere ulaşma noktasında Yeşilay’la iş birliği içerisinde sağlıklı yaşam, teknoloji bağımlılığı, tütün bağımlılığı, alkol bağımlılığı ve madde bağımlılığıyla ilgili 17 bin öğretmen 31 bin veli 160 bin öğrenciyi içine alan bir çalışma gerçekleştirdiler. Okullarımızın güvenliği için de ilimizin tamamında güvenlik kamerası mevcut. Bu güvenlik kameralarının da kent güvenlik sistemine entegre çalışmaları devam ediyor. Okullarımızda güvenlik görevlileri de mevcut.  Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı personeli olmayan diğer okul çalışanlarının; özel güvenlik elemanları, kantinciler, okul servis görevlileriyle ilgili güvenlik kontrol araştırmalarını

yaptırıyoruz. Emniyet Müdürlüğümüzle de uyumlu bir çalışmamız var. Her okulumuzun iletişim kurabileceği sorumlu bir emniyet yetkilisiyle okulumuz anında haberleşebiliyor” dedi.

İl Emniyet Müdürü Osman AK, okul önlerinde alınan önlemler, okul servis görevlileri, kantincilerinde içinde olduğu okul çalışanlarıyla ilgili yapılan güvenlik araştırmalarından  ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile okul yöneticileriyle ilgili yapılan çalışmalardan bahsetti.

Bursa merkezinde yer alan mahalle muhtarlarının sorun ve taleplerini Vali İzzettin Küçük´e iletmeleri ile devam eden toplantı, çekilen toplu fotoğraf ile son buldu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Özdemir’den Yoğun Mesai

Göreve geldiği ilk günden bu yana çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Nilüfer Belediy…