Home FOTO GALERİ KİBARLIK BUDALASI BURSALI SANATSEVERLERLE BULUŞTU

KİBARLIK BUDALASI BURSALI SANATSEVERLERLE BULUŞTU

- Guncellenme Tarihi: 5 Şubat 2018 13:53
2 min read
KİBARLIK BUDALASI BURSALI SANATSEVERLERLE BULUŞTU için yorumlar kapalı
0

TÜRK TİYATROSUNUN BÜYÜK USTASI HALDUN DORMEN’İN SENELER SONRA YENİDEN SAHNELERE DÖNDÜĞÜ KİBARLIK BUDALASI ADLI TİYATRO, MERİNOS AKKM ORHANGAZİ SALONU’NDA SAHNELENDİ.

BURSA – Moliere’nin ölümsüz eseri ‘Kibarlık Budalası’, ünlü tiyatrocu ve yazar Haldun Dormen ile usta sanatçıların performansıyla Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde (Merinos AKKM) sanatseverlerle buluştu.

Türk tiyatrosunun büyük ustası Haldun Dormen’in seneler sonra yeniden sahnelere döndüğü Kibarlık Budalası adlı tiyatro, Merinos AKKM Orhangazi Salonu’nda sahnelendi. Bursalı sanatseverlerin ilgi gösterdiği oyunun uyarlamasını İpek Kadılar yaptı. Hakan Altıner’in sahneye koyduğu oyunun koreografisi Mikel N. Vidhi, kostüm tasarımı Türkan Kafadar, dekor tasarımı Gizem Gürsel – Sedef Kermen, ışık tasarımı Cengiz Özdemir‘e ait. Oyunda Haldun Dormen, Göksel Kortay, Hakan Altıner, Damla Cercisoğlu, Efe Yeşilay, Anıl Yülek, Caner Tör, Reyhan Aydınsel ve Burcu Akyürek rol alıyor.
17. yüzyıl Fransa’sında cahil, saf ama çok zengin bir adam olan Mösyö Jourdain’in asilzade olma çabasının anlatıldığı oyun, izleyenleri kahkahaya boğdu. Yaklaşık iki saat süren tiyatro oyunun sonunda usta oyuncu Haldun Dormen ve diğer oyuncular uzun süre seyirciler tarafından alkışlandı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Burulaş Fahrettin Beşli’ye Emanet

Günlerdir merakla beklenen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük iştiraki Burulaş’ın ba…