Home FOTO GALERİ TÜMSİAD’DAN 29. ÇIRAĞAN SÖYLEŞİSİ

TÜMSİAD’DAN 29. ÇIRAĞAN SÖYLEŞİSİ

- Guncellenme Tarihi: 26 Ocak 2018 13:48
8 min read
TÜMSİAD’DAN 29. ÇIRAĞAN SÖYLEŞİSİ için yorumlar kapalı
0

BURSA – Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD), Vergi mevzuatında değişiklikler ve yeni uygulamalar konulu 29. Çırağan söyleşileri programını gerçekleştirdi.

Programa Bursa Vergi Dairesi Başkanı Nuri Karakaş ile beraberinde, Nazmi Saraçoğlu Gurup Müdürü, Rafet Güccan KDV Müdürü, Halil Şenver Gelir Kurumlar Müdürü ayrıca Gelir uzmanı Necibe Cincioğlu ve Gelir Uzman yardımcısı Mete Rençber katılım sağladılar. Çırağan tesislerinde gerçekleştirilen programa çok sayıda TÜMSİAD üyesi katılım sağladı.

Gecenin açılış konuşmasında TÜMSİAD Başkanı Osman Arslan, 2018 yılının ilk programının hayırlara vesile olmasını dilerken, Türkiye’nin gündeminde Türk Silahlı Kuvvetlerinin Tüm unsurları ile katılım sağlayarak gerçekleştirdiği sınır ötesi harekatı  Zeytin Dalı ile ilgili Şehitlerimize Allahtan Rahmet ve yakınlarına baş sağlığı diledi. Her daim dualarımızla ordumuzun yanındayız diye konuşan Başkan Arslan Türk Milleti kenetlenme,  birlik olma anlamında tüm dünyaya örnek olmuştur şeklinde açıkladı.

“ DEVLET İLE MİLLET HER ALANDA BÜTÜNLEŞTİ”

Güncel Ekonomik gelişmeler ile ilgili konuşmasına devam eden Başkan Arslan: Çok şükür biz sanayici iş adamları olarak Devletimizin kapısını ne zaman çalsak her imkanı sağlayan bir devletimiz var şu aşamadan sonra bizim çok daha başarılı projeler gerçekleştirmemiz gerekir. Umudunu Türkiye’ye bağlamış nice milletlerin olduğunu görüyoruz İslam camiası üzerinde artık çok olumlu,  pozitif bir etkiye sahip olmamız bizim için çok faydalı bunu en son yaptığımız Katar temasımızda bire bir yaşayarak gördük.

Konuşmasının sonunda Başkan Osman Arslan Faydasına inandığımız konusunda uzman olan kişileri toplantılarımıza konuk almaya devam ediyoruz açıklamasını yaparken vergilendirmeyle alakalı yenilikleri üyelerimizle paylaşacakları için şimdiden konuklarımıza teşekkür ediyorum açıklamasını yaptı.

TÜMSİAD Başkanı Osman Arslan’ın ardından konuşan Vergi Dairesi Başkanı Nuri Karakaş, Zeytin Dalı Harekatında olan ordumuza başarı dileklerini aktarırken ordumuzun yanındayız açıklamasını yaptı. Konuşmasına devam eden Vergi Dairesi Başkanı Nuri Karakaş 2018 Yılında vergi sistemi alanındaki yeniliklerden kısaca bahsederken, “ uygulamalarımızda yasa esastır amacımız iyi uygulamaların devam etmesidir” dedi.

“BURSAYA YENİ YERLEŞKE”

Vergi Dairesi Başkanı Nuri Karakaş,  hızlı şekilde artan Bursa ili nüfusu üzerine yapılan planlamalar sonrasında Bursa’nın önümüzdeki 30 senesinin hesaplanarak tasarlanan yeni yerleşkenin müjdesini verdi. Başkan Karakaş konu ile ilgili şunları aktardı: Ortalama nüfusu 5 milyon olarak düşünülen Bursa şehrinde ki vatandaşlarımızın vergi dairelerindeki mevzuata dair işlerini rahat,  işleyişi hızlı şekilde yapabilecekleri yeni bir yerleşke hazırlığında olduklarını açıkladı.

Vergi Dairesi Başkanı Nuri Karakaş, İnşaat sektörü ile de ilgili çözüm bekleyen konulardan biri olan yılda bir daireden fazla veya ardışık sıralı yıllarda 1’er daire satan kişilerin  ticari gelir olarak düşünülüp vergi kapsamına alındığı söylenmesine istinaden vergi dairesi başkanı nuri karakaş bu konuyu tekrar komisyonlarımızda değerlendirip kamuoyunu bilgilendireceğiz açıklamasını yaptı.

Karakaş, “TÜMSİAD Ülkemiz ve Bursamız için çok önemli bir STK konumundadır, üyelerinin katma değeriyle ekonomiye büyük katkı sağlayan TÜMSİAD’ın giderek büyüyen vizyonunu daha yükseklerde görmek bizleri de oldukça mutlu etmektedir”. Diyerek sözlerini tamamladı.

Programın devam eden bölümünde Nazmi Saraçoğlu Gurup Müdürü, Rafet Güccan KDV Müdürü, Halil Şenver Gelir Kurumlar Müdürü katılımcıların sorularını cevaplandırdılar.

  1. Çırağan söyleşisinin sonunda ise TÜMSİAD Başkanı Osman Arslan, Vergi Dairesi Başkanı Nuri Karakaş’a plaket takdim etti, tüm katılımcılar hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Coşkusu Nil Karaibrahimgil ile Taçlandı

 Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamı…