Home FOTO GALERİ Uludağ Yolundaki Hayvanlar Aç Kalmadı

Uludağ Yolundaki Hayvanlar Aç Kalmadı

- Guncellenme Tarihi: 25 Ocak 2018 13:17
3 min read
Uludağ Yolundaki Hayvanlar Aç Kalmadı için yorumlar kapalı
0

Sahipsiz Hayvanlar Düzenli Besleniyor

– Aç Kalan Hayvanlara Belediye Şefkati

 

Osmangazi Belediyesi, Uludağ’daki sahipsiz hayvanların soğuk kış aylarında açlıktan ölmemesi için, belirli noktalara düzenli olarak yiyecek bırakmaya devam ediyor.

 

Kar yağışının devam ettiği Uludağ’da yiyecek bulmakta zorlanan sahipsiz hayvanların imdadına Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri yetişti. Beyaza bürünen Uludağ’da köpeklerin kış aylarını tok geçirmesi için belediye ekipleri düzenli olarak yol kenarlarına kuru mama bırakarak hayvanları besliyor. Yetkililer, Osmangazi Belediyesi tarafından sahipsiz hayvanların aç kalmalarını önlemek için yapılan yiyecek dağıtımının, kar yerden kalkana devam edeceğini söyledi.

 

Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri sahipsiz hayvanları beslerken iç ve dış parazitlere karşı korumak için de ilaç veriyor. Sosislerin içine yerleştirilen ilaçlar, köpekleri uyuz etkenlerine, pire, kene gibi dış parazitlere ve şerit ile kelebek gibi iç parazitlere karşı koruyarak sağlıklı bir yaşam sürmelerini sağlıyor.

 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Dünyamızdaki tüm canlılara yönelik sorumluluklarımız olduğunun bilincindeyiz. Ekolojik dengenin ve doğal güzelliklerinin korunması için çalışıyoruz. Karla kaplanan Uludağ yolundaki hayvanların aç kalmamaları adına ekiplerimiz düzenli olarak yol kenarlarını mama bırakıyor. Ayrıca sahipsiz köpekleri hastalıklardan korumak adına ekiplerimiz ilaçlama yapıyor. Kış dönemi boyunca can dostlarımızın aç kalmamaları

için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Merkez Parkın 200 Araçlık Otoparkı Hizmete Girdi

İnegöl Belediyesi’nin hayata geçirdiği Merkez Park projesinin açık ve kapalı otoparkları h…