Home FOTO GALERİ MEDICABIL’DE BRONKOSKOPİNİN DETAYLARI KONUŞULDU…

MEDICABIL’DE BRONKOSKOPİNİN DETAYLARI KONUŞULDU…

- Guncellenme Tarihi: 25 Ocak 2018 13:41
3 min read
MEDICABIL’DE BRONKOSKOPİNİN DETAYLARI KONUŞULDU… için yorumlar kapalı
0

BURSA – Özel Medicabil Hastanesi personeline bilgilendirici sunumlar yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda Özel Medicabil Hastanesi doktorlarından Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Özhan Kula bronkoskopi sunumu gerçekleştirdi.

Özel Medicabil Hastanesi personeli katılımı ile gerçekleşen sunum Medicabil Hastanesi konferans salonunda düzenlendi. Dr. Özhan Kula, bronkoskopinin gırtlak bölgesinden sonraki solunum yollarını ve akciğerleri incelemek, tanı ve tedavi için bir takım işlemler, girişimler yapmak için kullanılan bir endoskopi yöntemi olduğunu belirtti.

Kula sunumunda şunları aktardı: “Günümüzde artık bronkoskopi endikasyonları tanı ve tedavi amaçlı kullanılmaktadır. Tanı amaçlı endikasyonların başında uzun süre devam eden öksürük, balgamla kan gelmesi ve akciğer tümörü bulunmaktadır. Fakat bu endikasyonlar sonucunda film veya tomografi bulgusuna göre bronkoskopi uygulanmalıdır. Bronkoskopi öncesi hasta yakınlarına bu işlemin neden yapılacağı ve işlemin nasıl uygulanacağı mutlaka anlatılıp onay formu okutulup imzalatılmalıdır.”

“BRONKOSKOPİ İŞLEMİ NASIL YAPILIR?”

Bronkoskopi öncesinde hastaya uygulanması gereken işlemleri de kısaca sıralayan Dr. Kula, “Hastanın tüm kullandığı ilaçların bilinmesi, ilaçlara karşı alerjisinin olup olmadığı, işlemden 6-8 saat önce aç kalması gerekliliği, bronkoskopi işlemi için önemlidir. Hastanın aldığı tansiyon yada kalp ilacı var ise işlem sabahı az bir su ilavesi ile ilacının alınması önerilmelidir.” diye konuştu.

Bronkoskopi esnasında birbirini takip eden işlemleri aktaran Dr. Kula, sözlerini şöyle noktaladı: “Hasta oturtulur bir pozisyona getirilir. Hastanın damar yolu açıldıktan sonra işlem esnasında öksürme, öğürme gibi refleksleri aza indirmek amacıyla ağıza ve buruna lokal anestezi uygulanır. Burundan girilerek işlem başlar ve hatasız gerçekleştirilen bronkoskopi işlemi 10-15 dakika sürer.”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Gençlerin Yoluna Işık Tutacak Etkinlik Başladı

İnegöl Belediyesi’nin Kaymakamlık, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Rehberlik Araştırma Merkezi i…