Home FOTO GALERİ YEŞİL BURSA’YA SON 15 YILDA 18 BARAJ,15 GÖLET YAPTIK

YEŞİL BURSA’YA SON 15 YILDA 18 BARAJ,15 GÖLET YAPTIK

- Guncellenme Tarihi: 19 Ocak 2018 14:21
7 min read
YEŞİL BURSA’YA SON 15 YILDA 18 BARAJ,15 GÖLET YAPTIK için yorumlar kapalı
0

DSİ Bursa iline yaptığı yatırımlarla mümbit toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Bursa’da tarımın gelişmesindeki etkenlerden en önemlisi ise su yapılarıdır.

Son 15 yılda; Bursa şehir merkezine yıllık 60 milyon m3 içmesuyu sağlandığını, 18 baraj ve 15 gölet inşa edildiğini, 398.620 dekar araziyi sulamaya açılarak, çiftçilere yıllık 352 milyon TL zirai gelir artışı sağlandığını ve 16 derenin ıslahını DSİ tamamlandığını belirten DSİ Genel Müdürü Murat ACU;

Ülkemizin 5 büyük şehrinden biri olan Bursa’nın içmesuyu problemini Nilüfer Barajı ile çözdük. Barajdan şehre yılda 60 milyon m3 içmesuyu sağlanmaktadır. Yine hizmete aldığımız ve Bursa şehir merkezine yılda 145 milyon m3 içmesuyu sağlayacak Çınarcık Barajı ile şehrin 2040 yılına kadar olan içmesuyu ihtiyacı karşılanmış olacaktır.

Gemlik ilçemizin içmesuyu ihtiyacını karşılayacak Büyükkumla Barajı, 45 km’lik isale hattı ve günlük kapasitesi 70.000 m3 olan içmesuyu arıtma tesisinin inşaatları hızla devam etmektedir.

Yapımı hızla devam eden Karacabey Gölecik Barajı, İnegöl Hocaköy Barajı içmesuyu alanında önem arz eden diğer büyük işlerimizdir.

Son 15 yılda inşa ettiğimiz 31 adet sulama projeleri ile 398.620 dekar zirai araziyi sulamaya açtık. Böylece çiftçilerimize yılda 352 milyon TL zirai gelir artışı sağladık.

Bursa’da diğer önemli bir konuda taşkınlardır. Son 15 yılda tamamladığımız 16 adet dere ıslah tesisi ile 12 meskun mahal ve 47.153 dekar araziyi taşkın zararlarından koruduk. 4 adet dere ıslah tesisinin yapımı devam etmektedir. ‘’dedi.

 

“Bölgesel Gelişim Projeleri’nde Çalışmalar Sürüyor’’

Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu’nun talimatıyla başlatılan ve büyük sulama projeleri alanları dışında

kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen “GÖLSU” projesi kapsamında Bursa ilinin de nasibini aldığını belirten DSİ Genel Müdürü ACU; Marmara Bölgesi için Marmara Gelişim Projesi kısaca MARMARAGEP’i hayata geçiriyoruz. Bu proje kapsamında Bursa’da hak ettiği hizmetleri alacaktır. MARMARAGEP kapsamında Bursa’ya; 2003-2019 yılları arasında yapılan ve yapılacak tesisler: 5 adet içmesuyu tesisi, 55 adet baraj ve gölet, 55 adet sulama tesisi, 18 adet taşkın koruma tesisi, 15 adet HES olmak üzere toplam 148 tesis açılacaktır. ’dedi.

’2017’de Bursa’da 7 Adet Su Yapısını Tamamladık’’

 

2017’de Bursa’nın DSİ yatırımlarıyla adeta coştuğunu belirten DSİ Genel Müdürü Murat ACU;’’ DSİ olarak 1 Ocak 2017 ile 31 Aralık 2017 tarihleri arasında Bursa ilinde 2 adet baraj, 3 adet Sulama tesisi ve 2 adet taşkın koruma tesisi olmak üzere toplam 7 tesisi tamamlamıştır. ’dedi.

Genel Müdür ACU;’’ Bursa ilinde tamamlanan baraj ve sulama tesisleri ile toplam 50.570 dekar zirai arazinin sulanması, sulanan alanlardan ülke ekonomisine 2017 yılı birim fiyatları ile 47 Milyon TL katkı sağlanması hedeflenmektedir.’’ dedi.

Tamamlanan 2 Adet taşkın koruma tesisi ile 2 meskûn mahal ve 20 dekar zirai arazinin taşkın riskinin azaltıldığını belirten DSİ Genel Müdürü Murat ACU;’’ Tamamlanan baraj, sulama ve taşkın koruma tesislerinin toplam maliyeti 69 Milyon TL olduğunu belirtti.

DSİ Genel Müdürü Murat ACU;‘’Son olarak bu projelerin yapılmasında en büyük destekçimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a ve Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. ‘dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…