Home FOTO GALERİ NİLÜFER LIONS PROF. DR. EMRE ALKİN’İ AĞIRLADI

NİLÜFER LIONS PROF. DR. EMRE ALKİN’İ AĞIRLADI

- Guncellenme Tarihi: 19 Ocak 2018 14:35
6 min read
NİLÜFER LIONS PROF. DR. EMRE ALKİN’İ AĞIRLADI için yorumlar kapalı
0

EMRE ALKİN: ABD’NİN YALNIZLAŞMASI, ONUN DAHA SERT OLMASINI DOĞURUR

BURSA –   Nilüfer Lions Kulübü, “Fark Yaratan Başarı Hikâyeleri” söyleşisinde Altınbaş Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Emre Alkin’i konuk etti.

Altın Ceylan’da gerçekleşen etkinliğe 118-K Yönetim Çevresi ne bağlı kulüplerin üyeleri katıldı. Toplantının ev sahipliğini yapan Nilüfer Lions Kulübü başkanı Gülşen Ceylan, Nilüfer Lions olarak yaptıkları önemli etkinliklerle fark yarattıklarını söyledi.

Programda konuşan Emre Alkin ise, ekonomist kimliğiyle son dönem ekonomik ve siyasi gelişmeleri değerlendirdi. ABD Başkanı Trump’ın enteresan bir adam olduğunu belirten Alkin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Trump enteresan bir adam. Trump’ın tercümesi ‘mantık çağı sona erdi’ demek. Yani verdiği kararlarda, söylediği çoğu şeyde mantık aramayın, kesinlikle mantık yok. ABD’de Başkan’a kamuoyu desteği anketi yapılmış ve Trump’ın oranı yüzde 37 civarında çıkmış. ABD’de Nixon’ından bile kötü olmak gibi bir deyim vardır. Trump, Nixon’dan bile kötü. En son Kudüs oylamasında dünyanın ABD’nin karşısında olduğu görüldü. Bu iyi bir şey değil aslında. Büyük abinin oyun dışı kalması hoş bir şey değil. Çünkü bu ABD’nin yalnızlaşması demek. ABD’nin yalnızlaşması daha sert ve hırçın olmasını doğurur.”

“ORTADOĞU’DA İŞLER DAHA DA KARIŞACAK”

Alkin şunları söyledi: “ABD 2005 yılında günlük kullandığı petrolün yüzde 65’ini dışarıdan ithal ediyormuş. Sonra başlamış petrol üretmeye. Bu oran önce 55’e düşmüş. 2015 yılında yüzde 28’ye düştü, 2020’de yüzde 11’e düşmesi öngörülüyor. Yani ABD, Suudi Arabistan’dan daha çok petrol üretiyor. Hal böyle olunca fiyatlar aşağıya iniyor. Bu yüzden Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt gibi ülkeler borçlanma döneminde girdi. Böyle giderse Ortadoğu’da işler daha da karışacak.”

“BİTCOİN BİR ALIŞVERİŞ ARACIDIR”

Son dönemin en çok konuşulan yatırım araçlarından biri olan Bitcoin ile ilgili görüşlerini de açıklayan Alkin, Bitcoin’in bir alışveriş aracı olduğunu ifade etti. Alkin, “Bitcoin’i hisse senedi gibi alıyorsanız canınız yanar. Alışveriş olarak alıyorsanız sorun yok. Eğer illa almak istiyorsanız canınızın yanmayacağı kadar bir miktar alın deneyin bak ne oluyor. Çünkü Bitcoin bir alışveriş aracıdır. Kullanacaksanız eğlence için kullanın” dedi.

Türk sanayicilerinin yaklaşımını değiştirmesi gerektiğini de ifade eden Alkin, şöyle konuştu: “Ben sık sık görüşüyorum sanayicilerle. Onlara işlerini ve fabrikalarını sorduğumda aldığım cevap hep bende şu kadar çok kişi çalışıyor oluyor. Bu çok yanlış bir tarif. Sen kamu iktisadi teşekkülü değilsin ki. Fabrikasındaki ciroyu, teknolojiyi sorduğumda yeterli cevap alamadığım oluyor, geç bunları diyen oluyor. Bu tarif, bu yaklaşım değişmeli. Artık çok fazla üreterek rekabet etme devri geride kaldı. Artık değer yaratarak rekabet etmek zorundayız.”

Alkin son olarak 2018’in ilk 6 ayının iyi geçmesini beklediklerini söylerken bunun gerçekleşmesi için de Trump’ın devrilmemesi ve ülkemizde erken seçim yaşanmaması gerektiğinin şart olduğunu ifade etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…