Home FOTO GALERİ VALİMİZ SAYIN İZZETTİN KÜÇÜK’ÜN “10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ” KUTLAMA MESAJI

VALİMİZ SAYIN İZZETTİN KÜÇÜK’ÜN “10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ” KUTLAMA MESAJI

- Guncellenme Tarihi: 10 Ocak 2018 13:20
3 min read
VALİMİZ SAYIN İZZETTİN KÜÇÜK’ÜN “10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ” KUTLAMA MESAJI için yorumlar kapalı
0

Basın mesleği icrasında emek veren basın mensuplarımıza sosyal ve ekonomik haklar sağlayan 212 sayılı yasanın 10 Ocak 1961 yılında kabul edilmesiyle birlikte, ülkemizde her yıl 10 Ocak tarihi “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlanmaktadır. Bu tarih Türk basınının bir dönüm noktasını teşkil etmektedir. Çünkü güçlü gazeteci, güçlü basın kuruluşunun; güçlü basın kuruluşları da güçlü demokrasinin tesisini sağlamaktadır.

Toplumun gelişimi ve kalkınma süreci, hiç şüphesiz basın çalışanlarının desteği ile daha hızlı olmaktadır. Ülkemizin ve Bursa’mızın sorunlarını, ihtiyaçlarını, taleplerini yetkililere ve kamuoyuna aktaran ve sorunların çözümünde önerileriyle toplum mekanizmasının daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan çalışan gazetecilerimizdir. Bu fedakar meslek mensupları, kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra ederken vatandaşın en doğal hakkı olan zamanında doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlayarak milletin vicdanına ses olmaktadırlar.

Bu duygularla, basın ahlak ve meslek ilkelerine bağlı olarak, kamuoyunun bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesinde büyük rol üstlenen, ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi ve kalkınmasına gündeme taşıdıkları konularla katkı sağlayan değerli basın mensuplarımıza sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini temenni ediyor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günlerini kutluyorum.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Çocuk Şenliği, Minik Öğrencilerin Gösterileriyle Son Buldu

Osmangazi Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düze…