Home FOTO GALERİ Hz. Mevlana Mustafakemalpaşa’da anıldı

Hz. Mevlana Mustafakemalpaşa’da anıldı

- Guncellenme Tarihi: 19 Aralık 2017 11:35
2 min read
Hz. Mevlana Mustafakemalpaşa’da anıldı için yorumlar kapalı
0

Büyük İslam alimi ve hak dostu Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi, Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin düzenlediği ‘744. Vuslat Yıldönümü ve Şeb-i Arus Töreni’nde anıldı.

Sevgi ve hoşgörünün evrensel mimarı Hz. Mevlana için Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen anma gecesine; Belediye Başkanı Sadi Kurtulan,  Müftü Ahmet Yaylalı, belediye meclis üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri ile birlikte vatandaşlar katıldı.

Mustafa Cömert İlahi ve Tasavvuf Grubu’nun gösterisiyle başlayan törende sahne alan Dolunayda Akşam Tiyatrosu, Peygamber Efendimizin risaletini konu alan ‘Rahmet’ adlı oyunu sergiledi. Büyük ilgi gören oyunun ardından grubun semazen gösterileri sahnelendi.

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, programın ardından tiyatro ekibine teşekkür ederek çiçek takdim etti.

 

‘Medeniyetimizin yapı taşı’

 

Hz. Mevlana’nın çağları aşan evrensel öğretileriyle bu toprakların en yüce şahsiyetlerinden biri olduğunu söyleyen Başkan Sadi Kurtulan; ” Hz. Mevlana, yüzyıllardır bu topraklardan dünyaya ulaşan kardeşlik mesajıyla medeniyetimizin yapı taşıdır. Onu anlamak, anlatmak ve gelecek nesillere tanıtmak hepimizin görevidir. Yaşamı boyunca ‘insan, yaratılmışların en şereflisidir’ düsturuyla her dilden, her dinden, her renkten insanı kucaklayan, herkesi kemale, sevgiye, insanlığa, bilgeliğe, hoşgörü ve yüksek ahlaka ulaştırmak için çabalayan bu büyük gönül erini rahmetle anıyorum” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…