Home FOTO GALERİ 3. ANADOLU ANİMASYON VE DİJİTAL İŞLER FESTİVALİ SONA ERDİ…

3. ANADOLU ANİMASYON VE DİJİTAL İŞLER FESTİVALİ SONA ERDİ…

- Guncellenme Tarihi: 15 Aralık 2017 12:36
6 min read
3. ANADOLU ANİMASYON VE DİJİTAL İŞLER FESTİVALİ SONA ERDİ… için yorumlar kapalı
0

 3. ANADOLU ANİMASYON YARIŞMASINDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

·         VALİ ÇAKACAK: FESTİVALİN ULUSLARARASI BOYUTTA OLMASINI ARZULUYORUZ.

·         35 BİN TL’LİK ÖDÜLÜN SAHİBİ “EVCİLİK”LE CENK KÖKSAL OLDU…

ESKİŞEHİR – Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından, üçüncüsü bu yıl düzenlenen Anadolu Animasyon ve Dijital İşler Festivali kapsamında gerçekleştirilen animasyon yarışmasında dereceye girenler belli oldu. 35 bin TL’lik birincilik ödülünün sahibi “Evcilik” isimli animasyonuyla Cenk Köksal oldu. 25 Bin TL’lik ikincilik ödülünü “İstasyon” ile Serdar Çotuk kazanırken, 15 Bin TL’lik üçüncülük ödülü de “Bencil Bey”le Burak Haliloğlu’na gitti.

BEBKA tarafından üçüncüsü bu yıl düzenlenen ve iki gün boyunca Eskişehir’de gerçekleştirilen Anadolu Animasyon ve Dijital İşler Festivali, gerçekleştirilen ödül töreni ile sona erdi.  Ödül törenine Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim’in yanı sıra çok sayıda öğrenci ve diğer ilgililer katıldı.

Animasyon stüdyoları için stant alanı ve B2B görüşmeleri, yarışmaya başvuran filmlerin sürekli gösterimi, 7 farklı konuda panel ve konferanslar, portfolyo görüşmeleri, İngiltere’den Mike Winnard’ın canlı çizim şovu, sanal gerçeklik deneyimi gibi birçok etkinliğin yapıldığı festivalde Türkiye’de sektörün önde gelen temsilcilerinin yanı sıra Romanya, Belçika gibi ülkelerden konuşmacılar yer aldı.

Birincilik ödülü “Evcilik”le Cenk Köksal’ın

Sektörün duayen isimlerinin yer aldığı jüri tarafından değerlendirilen eserler arasından Cenk Köksal, “Evcilik” isimli animasyonuyla, 35 Bin TL’lik birincilik ödülünün sahibi oldu. Köksal’a ödülünü Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak verirken, yarışmanın ikincisi ise Serdar Çotuk oldu. “İstasyon” isimli animasyonuyla 25 Bin TL’lik ikincilik ödülünün sahibi olan Çotuk’a, ödülünü Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan takdim etti. Yarışmayı üçüncü sırada tamamlayan yarışmacıysa, ‘Bencil Bey’ isimli animasyonuyla Burak Haliloğlu oldu. Haliloğlu, bu başarısıyla 15 bin liralık ödülün de sahibi olurken, ödülünü BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim takdim etti.

Festival, uluslararası bir kimlik kazanmalı

Ödüllerin takdim edilmesinin ardından konuşan ve yarışmaya eser gönderen tüm katılımcılar ile ödül alan yarışmacıları tebrik eden Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, festivalin her geçen sene biraz daha büyüdüğüne dikkat çekerek, “Yarışmaya katılan tüm yarışmacılara, yapımcılara, yönetmenlere, sanatçılara ve tüm çalışanlara katıldıkları için teşekkür ediyorum. Bizim açımızdan katılanların hepsi başarılıdır” ifadelerini kullandı.

“Marifet iltifata tabiidir” diyen Vali Özdemir Çakacak, “Onun için bu ödülleri veriyoruz. Eminim ki gelecek yıllarda hem katılımcılar olarak hem de sanatçılar olarak festivalin daha iyi olacağını tahmin ediyoruz. Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirildi ve daha nice yıllar büyüyerek gerçekleştirilecek. İlerleyen yıllarda hem bunu uluslararası boyuta taşımayı hem de daha geniş katılımlı olmasını arzuluyoruz” şeklinde konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…