Home FOTO GALERİ Nadir Gezer: Köy Enstitüleri’nin yeri doldurulamadı

Nadir Gezer: Köy Enstitüleri’nin yeri doldurulamadı

- Guncellenme Tarihi: 13 Aralık 2017 13:14
4 min read
Nadir Gezer: Köy Enstitüleri’nin yeri doldurulamadı için yorumlar kapalı
0

Nilüfer Belediyesi’nin Edebi Kazılar etkinliğine katılan yazar Nadir Gezer, Türkiye’de eğitim sistemine yönelik çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Gezer, “Köy Enstitüleri’nin yeri doldurulamadı. Köy Enstitüleri sistemine geçilmedikçe Türkiye sorunlarını aşamaz” dedi.

 

Arifiye Köy Enstitüleri’nde yetişen yazar ve eğitimci Nadir Gezer, Nazmi Karataş’ın sorularıyla Nilüfer Belediyesi’nin Edebi Kazılar etkinliğinde okurlarıyla buluştu. Etkinlikte Nadir Gezer’in yaşamı, Köy Enstitüsü yılları ve yazım hayatı ele alındı. Edebiyat tutkunlarının yoğun ilgi gösterdiği söyleşide yazar Türk eğitim sistemine yönelik eleştirilerini dile getirdi. Yazar Nadir Gezer, Köy Enstitüleri sisteminde öğrencilerin farklı konularda bilgi sahibi olduğunu söyleyerek, günümüzde Köy Enstitüleri’nin yerinin doldurulamadığını kaydetti. Gezer, “Köy Enstitüleri’nin yeri doldurulamadı. Köy Enstitüleri sistemine geçmedikten sonra Türkiye sorunlarını aşamaz. Bir yerde sıkışıyorsanız onu geride bırakıp yeni koşulları yaratmaya çalışırsınız, Köy Enstitüleri böyleydi. Her zaman yeniliklere yürüyüş vardı. Bugün Türkiye’deki eğitim konusunda rahat mısınız ana-baba olarak? Değiliz. Türkiye’de eğitim öğretim diye bir şey yok. Birkaç okulda farklı eğitim olması sorunu çözmez. Türkiye’nin hepsi aynı sorunun derinliklerine inmek zorundadır. O zorunluluğu benimsemiyorsanız başarılı olamazsınız” diye konuştu.

Yazım hayatıyla ilgili de paylaşımda bulunan Nadir Gezer, okurlarından her zaman yanlarında sözlük bulundurmalarını istedi. Gezer,  “Dünyanızı güzelleştirmek istiyorsanız okuduğunuz kitaplara sözlükleri de ekleyin” dedi.

Nazmi Karataş’ın sorularıyla gerçekleşen etkinliğin sonunda  Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Pınar Göz, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına Nadir Gezer’e  teşekkür etti. Eğitimci yazar Nadir Gezer okurlarının kitaplarını da imzaladı.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…