Home FOTO GALERİ Osmangazi’den Yamaçlarındaki Mahallelere Ulaşım Hizmeti

Osmangazi’den Yamaçlarındaki Mahallelere Ulaşım Hizmeti

- Guncellenme Tarihi: 9 Aralık 2017 14:49
4 min read
Osmangazi’den Yamaçlarındaki Mahallelere Ulaşım Hizmeti için yorumlar kapalı
0

Osmangazi Belediyesi, kış aylarında vatandaşların evlerine rahat ve güvenli bir şekilde ulaşmasını sağlamak adına başta dağ yamaçlarındaki olmak üzere kış aylarının yoğun yaşandığı mahallelerdeki bozulan yol ve merdivenleri yeniledi.

 

Coğrafi yapısı nedeniyle araç hatta yaya ulaşımının dahi sıkıntılı olduğu Uludağ yamaçlarındaki mahallelerde yaşayan vatandaşların kış aylarında ulaşım konusunda sorun yaşamaması için hizmet seferberliği başlatan Osmangazi Belediyesi, 12 mahalledeki 43 sokakta yürüttüğü merdiven bakım ve yenileme, taraklı mozaik kaplama, demir korkuluk örme ve yol yapım çalışmalarını tamamlandı.

 

Geçtiğimiz kış mevsiminin ardından başlatılan çalışmalar kapsamında,

Alacahırka, Mollafenari, Demirkapı, Muradiye, Maksem, Kavaklı, Pınarbaşı, Alaaddin, Hocaalizade, Kuruçeşme, İbrahim Paşa ve Konakardı mahalleri ile Cilimboz Deresi etrafında yol yapımına uygun olmayan bölgelere merdivenler inşa edilirken, mevcut merdivenlerin zemini de kış aylarında vatandaşların kayıp düşmemesi için taraklı mozaik ile kaplandı. Eğimli arazilerde meydana gelebilecek kaymaları önlemek için taş duvar ve perde duvar gibi çalışmalar kısmi olarak tamamlandı. Bu çalışmaların dışında Mollafenari Mahallesi Mimoza Sokak ve İstek Sokak’ta taraklı mozaik kaplama, 3 Kuzular Sokak’ta parke döşeme işleri, Pınarbaşı 7. Dağ Sokak’ta ise taş duvar çalışmaları devam ediyor. İhtiyaç durumuna göre bölgedeki çalışmalar mahalle ve sokaklarda devam edecek.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Coğrafi koşullar nedeniyle Uludağ eteklerinde yer alan mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın en büyük sıkıntısı ulaşım konusunda oluyor. Özellikle kış aylarında vatandaşlarımız evlerine gitmekte büyük sorun yaşıyor. Vatandaşlarımızın ulaşım konusunda hayatlarını kolaylaştırmak adına yolların genişletilmesi, asfaltlanması ve merdivenlerin yenilenmesi noktasında çalışmalar yapıyoruz. Kış ayları gelmeden mevcut merdivenleri vatandaşlarımızın kayıp düşmemesi için taraklı mozaik ile kaplıyoruz. İki aracın zor geçtiği yollarda genişletme çalışmaları yürüttük. Yaptığımız kamulaştırmalar sonucunda araçların rahat dönüş yapabilecekleri alanlar oluşturduk. Vatandaşlarımızın sıkıntı ve taleplerine kulak veriyoruz. Onların yaşamlarını kolaylaştıracak çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…