Home EĞİTİM KÜKÜRTLÜ LIONS GELECEK NESLE YATIRIM YAPIYOR…

KÜKÜRTLÜ LIONS GELECEK NESLE YATIRIM YAPIYOR…

- Guncellenme Tarihi: 2 Aralık 2017 14:14
9 min read
KÜKÜRTLÜ LIONS GELECEK NESLE YATIRIM YAPIYOR… için yorumlar kapalı
0

 GELECEĞİN MÜHENDİSLERİ İÇİN ÖNEMLİ PROJE…

BURSA – Kükürtlü Lions Kulübü, gelişen çağa ayak uydurabilmek ve 21. yüzyılın beklentilerine cevap verebilmek adına Bilim Okulu Stem & Maker ile birlikte başlattığı ‘Geleceğin Mesleğini Öğretiyoruz’ projesinin tanıtımını Nilüfer Nesrin Fuat Bursalı İlkokulu’nda gerçekleştirdi.

Proje kapsamında 1,5 aydır Bilim Okulu eğitmenleri tarafından öğrencilere uygulanan atölye çalışmaları sonrasında ortaya çıkan işlerin de sergilendiği tanıtım toplantısına; Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi, Kükürtlü Lions Kulübü Başkanı Ceren İplikçi Durgut, Bilim Okulu Kurucu Ortağı Bahar Çığrık, Nesrin Fuat Bursalı İlkokulu Okul Müdürü Erol Ardahanlıoğlu, lionlar, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Lansmanda konuşan Kükürtlü Lions Kulübü Başkanı Ceren İplikçi Durgut, lionların geçtiğimiz yıl kuruluşunun 100.yılını kutladığını ve ikinci yüzyıla başladıklarını hatırlattı. Lionların dünya çapında toplamda 1,5 milyon lion ile insanlığa karşılıksız hizmet eden bir kuruluş olduğunun altını çizen Durgut, “Toplumda eğitim, çevre, sosyal, kültür ve bilim anlamında var olan problemlere eğilme gayretindeyiz. Bu anlamda bilim, matematik, teknolojik ve mühendislik bilimlerinin bir arada kullanılmasını sağlayan eğitimlerin geleceğin büyükleri, şimdinin çocukları için ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Çağa uyan, dünyanın gerisinde kalmayan, teknolojiye uyum sağlayabilen, körü körüne sorgulamadan hiçbir şeye inanmayan, düşünen nesiller yetiştirmenin bilincindeyiz. Bu anlamda ‘Geleceğin Mesleğini Öğretiyoruz’ projesini çok önemsiyoruz” dedi.

GELECEK NESLE KATKI SUNMAKTAN MUTLUYUZ”

Bu projeden büyük beklentileri olduklarını vurgulayan Durgut, “Projemiz kapsamında Bilim Okulu öğretmenlerinin eğitimleriyle gerçekleştirilen ve gerçekleştirilmeye devam edilecek olan eğitim atölyelerimizle çocuklarımıza problem çözme, eleştirel düşünme, mantıksal ve analitik düşünme, girişimcilik, takım çalışması, merak, liderlik ve sorumluluk alma becerileri konularında yeteneklerini geliştirmeyi hedefliyoruz. Aynı zamanda çocuklarımız dönem sonunda katılacak yarışmalarla dünyada bilim anlamında neler oluyor bunları da öğrenecekler. Biz Kükürtlü Lions olarak Bilim Okuluna ve Nilüfer İlçe Müdürlüğüne, gelecek nesillere katkısı için çok teşekkür ediyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

“ÇOCUKLARIMIZ GELECEKTE AKILLI TELEFONDAKİ OYUNLARI YAPABİLMELİ”

Nesrin Fuat Bursalı İlkokulu Okul Müdürü Erol Ardahanlıoğlu ise okullarında böyle bir projeyi uyguladıkları için Bilim Okulu ve Kükürtlü Lions Kulübü’ne teşekkür etti. Ardahanlıoğlu, “Sadece klasik derslerle değil, biraz daha pratik ağırlıklı farklı ders metotlarıyla bir şeyler öğretmek önemli. Çocuklar akıllı telefonlarla oynuyor ama o oyunları oluşturamıyorlar. Muasır medeniyet seviyesine çıkacaksak, bu gibi eğitimlere önem vermeliyiz” diye konuştu.

Bilim Okulu Kurucu Ortağı Bahar Çığrık ise şunları söyledi: “Bilim ve teknolojinin hızlı geliştiği ve buna ayak uydurmamız gerek bir çağdayız. Endüstri 4.0 devrimi herkesi ilgilendiriyor. Yaptığımız atölye çalışmalarında öğrencilerin birçok becerilerinin uygulamadan geçtiği, yeni meslek gruplarında çalışmalarda gerçekleştirilen ve kazanılan becerilerin öğrencilerin problem çözmede ve inovatif fikir üretme de çok etkili olduğunu gördük. Bu proje, öğrencilere belli imkânlar sunulduğunda neler yapabileceklerini, heyecanlarını görmemizi sağlama açısından oldukça yararlı oldu.”

“ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİMİZ BU RANDEVUYA VAR”

Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi de, “Bakanlığımızın belirlediği sınırın dışına çıkmadan, öğrencilerimizle, öğretmenlerimizle, ülkemizin yarınlarıyla kesişebilecek ve ortak noktada durabileceğimiz herkesle iş birliğine varız. Bu projeksiyonla yapılan bu projeden dolayı emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Muasır medeniyet diye önümüze koyduğumuz ve kendimiz için kaçınılmaz istasyon kabul ettiğimiz bir hedefe sahibiz. 2020’li yıllara yaklaşırken yapmamız gereken inovatif düşünme potansiyelimizle bunu destekleyebilecek ve bu işe gönlünü emeğini ve bazen kasasını koyan kişileri, STK’ları buluşturmak. Öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz böyle bir randevuyu varlar. Bu randevuya gecikmeyenlere, zamanında yetişenlere ben kurumum adına teşekkür ediyorum.”

Konuşmalar sonrasında Kükürtlü Lions Kulübü Başkanı Ceren İplikçi Durgut tarafından projede emeği geçenlere teşekkür plaketi verildi. Ardından Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi, Kükürtlü Lions Kulübü Başkanı Ceren İplikçi Durgut, Bilim Okulu Kurucu Ortağı Bahar Çığrık, Nesrin Fuat Bursalı İlkokulu Okul Müdürü Erol Ardahanlıoğlu, lionlar ve öğretmenler, 1,5 aydır Bilim Okulu öğretmenleri tarafından sürdürülen atölyeler sonrasında Nilüfer Nesrin Fuat Bursalı İlkokulu öğrencilerinin yaptıkları çalışmaları inceledi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

Gemtaş’ta Yönetim Belli Oldu

Gemlik Belediyesi’nin iştiraki olan Gemtaş A.Ş’de Belediye Başkanı Şükrü Deviren tarafında…