Home FOTO GALERİ İZNİK, ÇİN’İN 4 BUÇUK MİLYONLUK ŞEHRİ İLE KARDEŞ OLDU

İZNİK, ÇİN’İN 4 BUÇUK MİLYONLUK ŞEHRİ İLE KARDEŞ OLDU

- Guncellenme Tarihi: 29 Kasım 2017 13:49
5 min read
İZNİK, ÇİN’İN 4 BUÇUK MİLYONLUK ŞEHRİ İLE KARDEŞ OLDU için yorumlar kapalı
0

İznik Belediyesi, Çin Halk Cumhuriyeti’nin Jiangxi eyaletinde bulunan Seramik Şehri Jingdezhen ili ile kardeşlik anlaşması imzaladı.

İznik Belediyesi Başkanlık Makamında gerçekleşen imza töreninde imzaları Jingdezhen Belediye Başkan Yardımcısı Zhang Chunping ve İznik Belediye Başkanı Osman Sargın attı.

Dünya genelinde her geçen gün tanıtımını arttırarak kültürel ve sosyal etkileşimini geliştiren İznik Belediyesi son olarak Çin Halk Cumhuriyeti’nin Jiangxi eyaletinde bulunan Jingdezhen ili ile kardeşlik anlaşması imzaladı. Çin’den 7 kişilik bir heyet ile İznik’e gelen misafirleri Belediye Başkanı Osman Sargın karşıladı.

İznik Belediyesi Başkanlık makamında gerçekleşen imza töreninde imzaları Jingdezhen Belediye Başkan Yardımcısı Zhang Chunping ve İznik Belediye Başkanı Osman Sargın atarken törene ayrıca İznik Kaymakam Vekili Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu, Belediye Meclis Üyeleri, Milli Eğitim Müdürü Recep Büyükkayıkçı, Çiniciler Derneği Başkanı İbrahim Bardakçı ve Çin’den gelen 7 kişilik heyette hazır bulundu.

Törende konuşan İznik Belediye Başkanı Osman Sargın “Öncelikle kardeş şehrimizden gelen misafirlerimize hoş geldiniz diyorum. Jingdezhen şehri ile kardeş olmamızı sağlayan Baha Örken Beye teşekkür ediyorum. Jingdezhen şehri 1700 yıllık çömlek üretimi nedeniyle porselen başkenti olarak biliniyor. Bu konuda İznik ilçemiz eşsiz çinileri ile dünya çapında bir yer.Bu vesile ile ortak kültürümüzü karşılıklı ilişkilerimiz ile geliştireceğiz.Öte yandan Jingdezhen şehri büyük bir il.Bu sebeple kardeşlik anlaşmamız ile Belediye Başkan Yardımcısı Zhang Chunping de belirttiği gibi buradan ilçemize turistler yönlendirilecek.İlçemize bu noktada da büyük katkısı olacak.Ben kardeşliğin hayırlı olmasını temenni ediyorum.İlçemizin dünya çapında tanıtımı noktasında ne yapsak az diyorum” dedi.

Jingdezhen Belediye Başkan Yardımcısı Zhang Chunping ise tercüman aracılığıyla yaptığı açıklamada “Misafirperver ve sıcak karşılamanız için teşekkürlerimi sunuyorum.Ortak özelliklere sahip iki şehiriz.Biz seramikte dünyada sayılı yerlerden biriyiz.İznik’te yine aynı şekilde.Ayrıca şehrimizde bir araba fabrikası ve bir uçak fabrikası bulunuyor.Bu özelliklerimizi karşılıklı geliştireceğiz.Karşılıklı ziyaretler ile şehirlerimize katkı sağlayacağız” dedi.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ve Jingdezhen Belediye Başkan Yardımcısı Zhang Chunping’e İznik Çinisi Pano ve hediyeler takdim ederken, Çin heyeti de Başkan Sargın’a seramik hediyeler takdim ettiler.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…