Home FOTO GALERİ ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI PROF. DR. VEYSEL EROĞLU BURSA’DA BAŞBAKAN YARDIMCISI HAKAN ÇAVUŞOĞLU İLE 8 TESİSİN TEMELİNİ ATTI…

ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI PROF. DR. VEYSEL EROĞLU BURSA’DA BAŞBAKAN YARDIMCISI HAKAN ÇAVUŞOĞLU İLE 8 TESİSİN TEMELİNİ ATTI…

- Guncellenme Tarihi: 26 Kasım 2017 18:09
8 min read
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI PROF. DR. VEYSEL EROĞLU BURSA’DA BAŞBAKAN YARDIMCISI HAKAN ÇAVUŞOĞLU İLE 8 TESİSİN TEMELİNİ ATTI… için yorumlar kapalı
0

TESİSLERİN TOPLAM YATIRIM BEDELİ 434 MİLYON LİRAYI BULUYOR…

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile birlikte gittiği Bursa’da düzenlenen merasimde 8 adet tesisin temelini attı. Merasimde temeli atılan 8 tesisin toplam yatırım bedeli 434 milyon lirayı buluyor.
Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Yıldırım Bayezid Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen merasimde Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu şöyle konuştu:
“Sizlere Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın selamlarını getirdim. Bugün burada bu güzel şehrimize yeni tesisler kazandırıyoruz. Bütün teşkilatlarımız bugün burada ve sizler için her zaman çalışıyorlar. Hükümet olarak gönlümüzde ayrı bir yeri olan Bursa’ya çok önem veriyoruz. Uludağ’ın eteklerine kurulan, ulu camisiyle, yeşiliyle gönlümüze taht kuran, devlet-i aliyyenin göz bebeği, ecdadımızın bize yadigârı güzel Bursa için ne yapsak azdır. Geçen yıllarda verdiğimiz 849 milyon TL’lik 74 müjdeye ek olarak 23 müjde daha getirdik. Böylece toplam yatırım tutarı 1 milyar 300 milyon TL olan 97 müjde vermiş oluyoruz. Bütün bu yatırımlar hayırlara vesile olsun.”

Bursa’ya 23 Yatırım Müjdesi
Bursalı vatandaşlarla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunun altını çizen Prof. Dr. Eroğlu “Bugün burada Bursalı hemşerilerime 23 yatırımın müjdesini veriyorum. Baraj, gölet, sulama tesisi, taşkın koruma tesisi, fidan üretimi, mesire yeri, bal ormanı, orman köylülerine kredi, gelir getirici tür ağaçlandırma faaliyetleri, Uludağ Milli Parkı’nda eğitim merkezi, yönetim merkezi ile sanat yapıları ve üst yapıların tesis edilmesi gibi yatırımlar yer alıyor.” diye konuştu.

Bursa’ya Son 5 Yılda 1 Milyar 300 Milyon TL’lik 97 Müjde
Bursa’ya daha önce de müjdelerle geldiğini belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “6 Temmuz 2013 ve 2 Aralık 2016 tarihlerindeki ziyaretlerimizde Bursa’ya toplam 849 milyon TL’lik 74 müjde vermiştim. Bugünkü 425 milyon lira yatırım bedeline sahip 23 müjde ile son 5 yılda Bursalılara toplam 1 milyar 300 milyon TL’lik 97 müjde vermiş olduk. Bu müjdelerin çoğunu tamamladık. İnşaatı devam edenleri ise en kısa sürede hizmete alacağız. Biz sözümüzün sonuna kadar arkasındayız” değerlendirmesinde bulundu.
29 Kasım’da Cumhurbaşkanımız tarafından hizmete alınacak 375 tesisin arasında Bursa’daki 8 tesisin de olduğunu belirten ve sertifika dağıtım töreni yaparak orman köylülerine Orköy sertifikası vereceklerini de sözlerine ekleyen Prof. Dr. Veysel Eroğlu, konuşmaların ardından protokol üyeleri ile butonlara basarak 8 tesisin toplu olarak temelini attı.

Temeli Atılan Tesisler
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun gerçekleştirdiği toplu temel atma merasiminde bulunan tesisler DSİ tarafından inşa edilecek İznik Barajı, Gölecik Barajı, Gemlik Hamidiye Göleti Sulaması, İnegöl Alangünü Barajı Sulaması, Gemlik Küçükkumla Barajı Sulaması, İnegöl Olukman Tekke Göleti ile 1 adet taşkın koruma tesisinin temelini attı.
Ayrıca aynı merasimde OGM tarafından ağaçlandırma ve ormancılık projesi adı altında yapılacak 1 adet tesisin de temelini attı.

Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından temeli atılan tesislerin hizmete alınması ile 73 milyon metreküp su depolanacak. Depolama tesislerinin sulama sistemleri tamamlandığında da 112.950 dekar zirai arazi suya kavuşacak. Yılda 13 milyon 400 bin metreküp içme suyu temin edilecek. Yılda 9 milyon 700 bin kiloWaat.saat enerji üretilecek. 1 ilçe taşkın zararlarından korunacak. Ayrıca yangınlarla mücadelede daha etkin olunması ve orman köylülerinin desteklenmesi sağlanacak.

Bakan Prof. Dr. Eroğlu’nun Bursa’da düzenlediği merasimde 6 aileye gelir getirici tür,
6 aileye Orköy sertifikası verildi. Ayrıca Prof. Dr. Eroğlu, ceviz, fıstıkçamı, yaban mersini ve defne türlerinden oluşan toplam 3 bin adet fidanı da vatandaşlara ücretsiz olarak dağıttı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …