Home FOTO GALERİ LIONLAR DİYABETE DİKKAT ÇEKTİ…

LIONLAR DİYABETE DİKKAT ÇEKTİ…

- Guncellenme Tarihi: 26 Kasım 2017 17:48
4 min read
LIONLAR DİYABETE DİKKAT ÇEKTİ… için yorumlar kapalı
0

“DİYABET SPORA ENGEL DEĞİLDİR” FARKINDALIĞI

·         “SPOR DİYABETİ YENER”

BURSA – Lions 118-K Lions Yönetim Çevresi Federasyonu kulüplerinden Ata Lions, Barış Lions, Karagöz Lions, Koza Lions ve Kükürtlü Lions Kulüpleri tarafından organize edilen ‘Diyabet Haftası Etkinlikleri’ Hüdavendigar Parkında düzenlenen bin metrelik koşuyla son buldu.

Çocuk ve gençlerde görülen diyabet hastalığına karşı farkındalık oluşturma amacıyla lionlar tarafından düzenlenen etkinlikler, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü’nde başlayıp önceki gün yapılan ve öğrencilerin katıldığı koşu ile sonlandı.

DİYABET İÇİN PEDAL ÇEVİRDİLER

Yapılan bir dizi etkinlikler kapsamında ATA Lions Kulübü, Final Okulları ile Hüdavendigar Parkında bisiklet sürdü. Diyabet için pedal çeviren lionlar ve öğrenciler, ‘Spor Diyabete Engel Değildir’ dedi. Ayrıca etkinlikler çerçevesinde diyabet ile ilgili çeşitli seminerler de yapıldı. 14 Kasım Dünya Diyabet Günü’nde başlayan etkinlikler, önceki gün, “Lions-Diyabet Farkındalığı: Spor Diyabeti Yener” etkinliği ile son buldu.

Spor Diyabeti Yener etkinliğinde ATA Lions, Barış Lions, Karagöz Lions, Koza Lions ve Kükürtlü Lions Kulübü adına konuşan ATA Lions Kulübü Başkanı Ergun TURBA, “Lions 118-K Yönetim Çevresi olarak 5 kulübümüzün bir araya gelerek yaptığı programımızda diyabet hastalığına dikkati çekmek istedik. Dünya üzerinde 240 milyon diyabet hastası bulunmaktadır. Bizde bu hastalıkla ilgili farkındalık yaratmak, sporun diyabeti yendiği mesajını vermek,  egzersiz ve sporu hayatımızda yaşam biçimi olarak benimseyerek sağlıklı bir şekilde hayatımıza devam etmenin mümkün olduğunu göstermek istedik” diye konuştu.

DİYABET İÇİN ŞEKER ÖLÇÜMÜ YAPILDI

Şeker Hastası olan kişilerin %36’sının ne yazık ki hastalığının farkında olmadığını dile getiren Karagöz Lions Kulübü Başkanı Doktor Gürhan Soyer, etkinliğe katılan halkın ve öğretmenlerin şeker ölçümlerini gerçekleştirerek; diyabet ile ilgili bilgi, öneri ve tavsiyelerini paylaştı.

YARIŞMA SONUNDA MADALYA

Konuşmanın ardından Özel Çağdaş Öncü Okulları ve Zekai Gümüşdiş Ortaokulu öğrencileri erkek ve kız kategorisi olmak üzere 2 ayrı kategoride yarıştı. Hüdavendigar Parkında yaklaşık 1000 metrelik parkurda koşan öğrenciler, eğlenceli anlar yaşadı. Çekişmeli anlara sahne olan yarış sonunda ilk 3’e giren öğrenciler madalyalarını lionların elinden aldı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Kros Nefesleri Kesti

Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri kapsamında Balat Atatürk Ormanı’nda düzenlenen kros y…