Home FOTO GALERİ ROMATİZMAL MİTRAL KAPAK HASTASI KADIN ŞİFAYI DORUK’TA BULDU…

ROMATİZMAL MİTRAL KAPAK HASTASI KADIN ŞİFAYI DORUK’TA BULDU…

- Guncellenme Tarihi: 25 Kasım 2017 14:35
3 min read
ROMATİZMAL MİTRAL KAPAK HASTASI KADIN ŞİFAYI DORUK’TA BULDU… için yorumlar kapalı
0

KALP HASTALIKLARININ ŞİFASI DORUK’TA…

BURSA – Kalbindeki romatizmal mitral kapak rahatsızlığı şikayetiyle Doruk Sağlık Grubu’na bağlı Doruk Özel Yıldırım Hastanesi’ne başvuran 42 yaşındaki kadın hasta, Kardiyoloji Uzmanı Dr. Erkan Avcı, Kardiyoloji Uzamanı Dr. Saim Sağ ve beraberindeki ekibin yaptığı 1,5 saatlik ve Türkiye’de birkaç hastanede yapılabilen balon ile kalp kapakçığının genişletilmesi uygulamasıyla sağlığına kavuştu.

Çocukluk döneminde geçirdiği rahatsızlık neticesinde kalbinde mitral kapak darlığı denilen bir hastalık gelişen 42 yaşındaki Canan Ahlatlı, başarılı geçen 1,5 saatlik operasyonun ardından sağlığına kavuştu.

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Erkan Avcı ile birlikte toplamda 7 kişilik bir ekibin girdiği ve Doruk Sağlık Grubu’na bağlı Doruk Özel Yıldırım Hastanesi’nde gerçekleştirilen operasyonun ardından hasta, 24 saatin ardından günlük aktivitelerini yapabilir hale geldi.

Dr. Avcı, “Ameliyat süresini 10 yıl öteledik”

Operasyonun ardından açıklamalarda bulunan Kardiyoloji Uzmanı Dr. Erkan Avcı, bu operasyonun Türkiye’de sayılı hastanede yapıldığını söyledi. Dr. Avcı, “Hastamızın, normal şartlar altında ameliyat olması gerekir kapak içerisine balon ile genişletme tedavisi uyguladık. Kapak alanını 1 cm’den 2,2 cm’ye çıkartarak en az bir 5 yıl ve hatta belki de 10 yıl ameliyat olmasını geciktirdik” dedi.

“İyi ki buraya gelmişim”

Dr. Avcı, bu yeni tedavi uygulamasıyla hastanın, genel durumunun, uzun erimli zamanı kapsayacak şekilde düzelmesini sağladıklarını sözlerine ekledi.

Başarılı geçen uygulamanın ardından sağlığına kavuşan ev hanımı Canan Ahlatlı ise, operasyon öncesindeki en önemli şikayetinin çarpıntı olduğunu söyledi. Özellikle geceleri daha fazla çarpıntısının olduğunu ve doktor doktor, hastane hastane gezdiğini hatırlatan Ahlatlı, “İyi ki sonunda buraya gelmişim. Geçirdiğim ameliyattan sonra kendimi gayet iyi hissediyorum” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…