Home FOTO GALERİ YILMAZ VE TANSAL, GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRDİ: HEDEF 2019

YILMAZ VE TANSAL, GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRDİ: HEDEF 2019

- Guncellenme Tarihi: 24 Kasım 2017 13:33
15 min read
YILMAZ VE TANSAL, GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRDİ: HEDEF 2019 için yorumlar kapalı
0

17 Aralık’ta seçime gidecek olan Nilüfer CHP İlçe teşkilatında Mehmet Turan Tansal ve Fırat Yılmaz güçlerini birleştirdi.

Fırat Yılmaz, ‘Hedef 2019’parolasıyla çıktıkları yolda ortak akıl ve geniş katılımlı değerlendirmeler sonucunda Tansal’ın aday yönetim kurulunda CHP’ye hizmet etmenin şerefiyle görev alacağını söyledi.

 

CHP Nilüfer İlçe teşkilatı 17 Aralık 2017 tarihinde seçime gidiyor. Seçime az bir zaman kala Fırat Yılmaz, CHP Nilüfer İlçe Başkanlığında düzenlediği basın toplantısıyla Mehmet Turan Tansal ile güçlerini birleştirdiklerini açıkladı.

Konuşmasına Kurtuluş Savaşı’nın sona ermesinden sonra 6 Aralık 1922 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’da basına verdiği ve CHP’nin adını ilk kez telaffuz ettiği demeciyle başlayan Yılmaz, “Bizler, hala Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimci ruhunu ve inancını taşıyoruz. Bizler; aradan geçen 95 onurlu yılda ilk günkü inanç, azim ve kararlılıkla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Günümüz şartlarında Cumhuriyet Halk Partisi’nde siyaset yapan, ruhuyla, inancıyla, Cumhuriyet Halk Partisi felsefesini yaşam şekline dönüştüren yol arkadaşlarım, iktidar baskısı altında aslanlar gibi dimdik durarak faşizme göğüs geriyor. Çoluğundan çocuğundan, işinden gücünden, okulundan arkadaşlarından zaman çalıp, Parti’nin bir adım ileri gitmesi için mücadele veriyor” dedi.

 

YANLIŞ POLİTİKALAR, 80 MİLYONA ÖDETİLMEMELİ

Yılmaz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ülküsü ve görev aşkı ile yaşayan tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayarak, şöyle devam etti:

“Sinop merkezden Gamze Filiz, Aydın Kuyucak’tan Alim Koç, İzmir merkezden İsa Erdoğan, Adana Feke’den Elif işler, Bursa Gemlik’ten Esra Temur öğretmenlerimin de öğretmenler gününü kutluyor ve kendilerine Yüce Allah’tan rahmetler diliyorum. Bu öğretmenlerimiz atanamadığı için bunalıma girip intihar eden 45 genç öğretmenimizden sadece birkaçı.

Hepsinin yattığı yer nur olsun. Ülkemiz sadece eğitim konusunda değil pek çok konuda bıçak sırtında bir süreç yaşıyor. Dış politikada izlenen basiretsiz yönetim anlayışının ülkemizi sürüklediği dehliz korkunç bir tabloyu gözler önüne seriyor. Ekonomik istikrarsızlık hepimizin malumu. Olağanüstü hal yönetiminin ülkemize verdiği zararın faturası yavaş yavaş yüzünü gösteriyor. Bugün dolar 4 TL’ye dayanmışsa Saray hazirunu küllahı önüne almak ve becerebiliyorsa düşünmek zorundadır. Uygulanan yanlış politikalar silsilesinin bedelini 80 milyona ödetmek hiçbir vicdanla örtüşmemektedir.”

 

ONLARIN YAZDIĞI SENARYO VİZYONA GİRMEYECEK

Bugün yurttaşların güvenlik sorunu yaşadığına, gelecek kaygısı taşıdığına dikkat çeken Yılmaz, “FETÖ başta olmak üzere habis bir ur gibi ülkenin her yerini saran cemaat sorununa, bitmek tükenmek bilmeyen lanet olası terör olaylarına, gencecik vatan evlatlarımızın, kınalı kuzularımızın şehadet haberlerine, gencin, kadının ve hatta çoğu zaman adamların bile korkuyla sokaklarda dolaştığı bir coğrafyaya, dini eğitim adı altında faaliyet gösterip çoluğa çocuğa musallat olan dernek ve vakıflara, kuran kursu yatakhanelerinde öğrencileri kilit altında diri diri yakan sisteme, bir lokma bir hırka diye yola çıkıp bugün trilyonluk bilançolara hükmedenlere, şehirleri betona, köyleri yalnızlığa mahkum edenlerin iktidarına, tarladaki çiftçinin, dükkandaki esnafın, okulundaki öğrencinin, evindeki kadının, fabrikadaki işçinin, işindeki memurun umudunu çalanlara ‘Artık yeter’ diyoruz. 2019’da sistem değişiyor. ‘Ben yaptıysam tamamdır’ mantığı resmiyet kazanıyor. Tek adamın kader çizeceği bir koridora sürükleniyoruz. Ama emin olun ki korkuya gerek yok. İnanın ki bu ülkenin aydınlık yarınlarına inanan milyonları var. And olsun ki 2019’da onların yazdığı senaryo vizyona girmeyecek. Bu ülkenin Cumhuriyet Halk Partisi var. Bu ülkenin Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığında, İsmet Paşa’nın azmiyle çalışan milyonlarca Cumhuriyet Halk Partilisi var” dedi.

 

BİZİM HİÇBİR MEVZİYİ KAYBETME LÜKSÜMÜZ YOK

Bursa’nın Nilüfer ilçesinin yaklaşık 20 yıldır modern, çağdaş, Atatürkçü, demokrat kimliğiyle Türkiye’nin dört bir yanına örnek olduğunu belirten Fırat Yılmaz, şunları söyledi:

“Onca tezgaha, ayak oyununa, kitle kitle adres kaydırmalara rağmen Nilüfer’de onlara dün geçit vermedik, bugün de

vermiyoruz, yarın da vermeyeceğiz. Nilüfer, Türkiye’nin aydınlık yarınlarının göstergesi gülümseyen bir yaşam alandır. Ve hiç kimsenin kuşkusu olmasın, her koşul ve şartta Nilüfer gülümsemeye devam edecektir. Biz omuz omuzayız. Biz ayrışmayız. Biz geçmiş hataların ülkeye ve insanımıza nasıl bedeller ödettiğini bilen bir kuşağız. Biz birbirimizi biliriz. Gün gelir büyük yüklerin altına gireriz. Yarın olur yükümüze omuz verenlerle kucaklaşırız. Kalplerimiz bir atar, inançlarımız ve değerlerimiz aynıdır. Savaşımız zulmedenedir. Kavgamız cahilledir. Kinimiz alevi canların kapılarına çarpı attıranadır. Çünkü biliriz ki artık süreç Hasan Hüseyin Korkmazgil’in de dediği gibi; ‘Eti geçti duydun mu? Bıçak kemikte. Duymadıysan duy artık be hey Allahın kulu. Bıçak kemikte’ kıvamına gelmiştir. Süreç bu kadar net iken hiç kimse kişisel hırslarının ve hesaplarının esiri olamaz. Bizim hiçbir sorumluluk alanını terk etme hakkımız yoktur. Bizim hiçbir mevziyi kaybetme lüksümüz yoktur. Aksine omuz omuza ve bitmek tükenmek bilmez çalışmayla yeni mevziler kazanmaya mecburuz.”

 

ÜZERİMİZE DÜŞEN SORUMLULUĞUN FARKINDAYIZ

Yılmaz, “Bugün birliğin beraberliğin, yeni ve aydınlık bir geleceğin kurulması noktasında ayağa kalkmanın günüdür. Bugün çocuklarımız için, geleceğimiz için şaha kalkma günüdür. Bugün geçmişimize hürmet sunma, geleceğimize umut olma günüdür. Bugün ayrışma değil birleşme günüdür” diyerek, adının Nilüfer İlçe Başkan adayı olarak kulislerde geçtiğini, yazılara konu olduğunu, bu süreçte kendisine destek veren ve övgü dolu sözleriyle kendisini cesaretlendiren meslektaşlarına teşekkür etti.

17 Aralık 2017 Pazar günü Nilüfer ilçe örgütünün seçime gideceğini anımsatan Yılmaz, gelinen noktada üzerine düşen sorumluluğun farkında olduklarını kaydetti.

Kendilerini CHP’nin hizmetlisi olarak nitelendiren Yılmaz, “Bugün biz önemli bir dönüm noktasındayız. Kızıma ve eşime bugüne kadar gösterdikleri sabır ve anlayış için teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte ailemle birlikte omuz omuza, sokak sokak, ev ev, kapı kapı Cumhuriyet Halk Partisi’nin başarısı için çalışacağımı bilmek beni inanılmaz mutlu kılıyor. Yine bu süreçte 23 yıllık dostum, yüreklerimizi ortaya koyarak mücadele verdiğimiz bundan sonrada siyasi mücadelemizi arttırarak sürdüreceğimiz değerli kardeşim

Serkan Öztürk ve eşine de çok çok teşekkür ediyorum. Biz bugün Nilüfer’in geleceği için, Partimizin Nilüfer’deki başarı çıtasını daha yukarılara taşımak için, ‘Hedef 2019’ parolasıyla Mehmet Turan Tansal ile yollarımızı birleştiriyoruz. Ortak akılla ve geniş katılımlı değerlendirmeler sonucu hazırlığı devam eden Tansal Başkan’ın aday yönetim kurulunda da Cumhuriyet Halk Partisi’nin hizmetlisi olma şerefiyle görev alacağımızı coşku ve heyecanla kamuoyuna açıklıyoruz” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

UİB’in Nisan Ayı İhracat Verileri Açıklandı

Türkiye’nin Genel Sekreterlik bazında en fazla ihracat yapan ikinci birliği olan Uludağ İh…