Home FOTO GALERİ NOVALI ÖĞRENCİLER MOTİVASYON DEPOLADI

NOVALI ÖĞRENCİLER MOTİVASYON DEPOLADI

- Guncellenme Tarihi: 23 Kasım 2017 13:33
3 min read
NOVALI ÖĞRENCİLER MOTİVASYON DEPOLADI için yorumlar kapalı
0

“HEDEFİNİZİ GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN İSTEMEK YETMEZ HAREKETE GEÇİN”

BURSA – Özel Nova Fen ve Anadolu Lisesi, öğrencileri üniversite sınavlarına mental olarak hazırlamak ve aynı zamanda üniversiteleri de tanımak adına ‘Kariyer Günleri’ düzenliyor.

Kariyer günleri kapsamında İstanbul Bilgi Üniversitesi Bursa Bölge Temsilcisi Serkan Duru öğrencilerle bir araya gelerek ‘Üniversite & Kariyer Motivasyonu’ adı altında bir söyleşi gerçekleştirdi. Öğrencilerle üniversite sınavı ve üniversite hakkında bilgiler veren Duru, “Hedeflerinizi gerçekleştirmek adına istemek tek başına yeterli değildir, mutlaka harekete geçmelisiniz” dedi.

Üniversite sürecinde öğrencilerle yapılan araştırmalara da değinen Duru, öğrencilerin üniversiteyi en çok; kendi ayaklarında durmak, ailesinden kurtulmak ve statü sahibi olmak için kazanmak istediklerini belirtti. Duru şunları söyledi: “Herkesin nedeni farklı olabilir ama önemli olan öğrencilerimizin motive olacağı bir nedeninin olması. Çünkü üniversiteyi kazanma adına ne kadar güçlü bir nedeninin varsa o kadar motive olursunuz. Ayrıca eksikliğiniz var diye vazgeçmeyin. Hepimizin eksikliği var ancak önemli olan bunu bilip ona göre davranmak ve bu bilinçle devam etmeyi sürdürmek.”

“BİLGİLERİNİZİ MUTLAKA GÜNCELLEYİN”

“Emeğine acımayanlar, çalışmaktan vazgeçmeyenler başarıya mutlaka ulaşır” diyen Duru sözlerini şöyle tamamladı: “Hangi üniversiteden mezun olursanız olun bilgi güncelliği anlamında geçerlilik süresi 5 yıl civarında. Dolayısıyla sürekli bilgilerini güncellemek kendinizi geliştirmek, okumak ve araştırmak zorundasınız. Hayal kurun. Ancak tabi hayal kurmakla yetinmeyin hayalinizi gerçekleştirme adına mutlaka harekete geçin.”

Konuşmacı Serkan Duru tarafından ayrıca üniversite, bölüm ve tercihler hakkında öğrencilere önemli ipuçları da verildi. Söyleşi sonunda öğrenciler merak ettiklerini İstanbul Bilgi Üniversitesi Bursa Bölge Temsilcisi Serkan Duru’ya sorarak bilgi aldılar.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

UİB’in Nisan Ayı İhracat Verileri Açıklandı

Türkiye’nin Genel Sekreterlik bazında en fazla ihracat yapan ikinci birliği olan Uludağ İh…