Home FOTO GALERİ BEV SOFYA TEKNİK ÜNİVERSİTESİNİ ZİYARET ETTİ…

BEV SOFYA TEKNİK ÜNİVERSİTESİNİ ZİYARET ETTİ…

- Guncellenme Tarihi: 20 Kasım 2017 13:36
3 min read
BEV SOFYA TEKNİK ÜNİVERSİTESİNİ ZİYARET ETTİ… için yorumlar kapalı
0

BALKANTÜRK Eğitim Vakfı (BEV) Başkanı Naci Şahin, BEV Yönetim Kurulu Üyeleri Süleyman İnan, Av. Öztürk Yazıcı ve Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orkun Barış Kovancı ile Bulgaristan’ın Sofya şehrine gitti.

15-17 Kasım tarihlerinde Sofya’da düzenlenen resmi işbirliği ziyareti kapsamında Sofya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Georgy Mihov, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Lubomir Dimitrov, Akademisyenler Prof. Dr. Ivan Yatchev ve Prof. Dr. Borislav Damyanov’u makamında ziyaret etti.

Oldukça verimli geçen ziyarette BEV aracılığı ile Uludağ Üniversitesi Endüstri Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Ziraat Fakültesi ve Sofya Teknik Üniversitesi arasında 2020 yılına kadar geçerli öğrenci değişim programı “Erasmus” anlaşması imzalandı.

Ziyarette söz alan Prof. Dr. Georgy Mihov, 2018 yılının ilk ayların da gerçekleştirmeyi düşündükleri Bursa ziyaretinde iade-i ziyarette bulunacaklarını söylerken BEV ile Sofya Teknik Üniversitesi arasında imzalanması düşünülen yeni iş protokollerinin de müjdesini verdi.

Ayrıca BALKANTÜRK Eğitim Vakfı’nın tam desteği ile Sofya Teknik Üniversitesi’nde okuyan Bursalı 47 Türk öğrencinin Bursa makina sektörünün önde gelen firmalarında staj yapma imkânı bulacağının sözünü veren BEV Başkanı Şahin “Kuruluşumuzdan bugüne üstlendiğimiz Balkanlarla Bursa arasında eğitim köprüsü olma misyonumuzu her geçen yıl sağlam adımlarla güçlendiriyoruz” şeklinde konuştu.

İhtiyaç sahibi Balkanlı öğrencilere de burs desteğinin önümüzdeki yıllarda da artarak devam edeceğinin altını çizen Şahin, “BEV olarak güçlü yarınlar için gençlerimizin her zaman destekçisiyiz” dedi.

Sofya Teknik Üniversitesi olarak Uludağ Üniversitesi ve BALKANTÜRK Eğitim Vakfı ile sürdüreceği çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Mihov birlikte güzel başarılara imza atacağız diyerek BEV Başkanı Naci Şahin ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Şükrü Deviren: “Gemlik’in İki Markası Var; Zeytin ve TOGG”

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Gemlik Belediye Başkan Yardımcıları Arzu Şen Karata…