Home FOTO GALERİ MEVSİM GEÇİŞLERİ BEDENİ VE PSİKOLOJİYİ ETKİLİYOR…

MEVSİM GEÇİŞLERİ BEDENİ VE PSİKOLOJİYİ ETKİLİYOR…

- Guncellenme Tarihi: 18 Kasım 2017 13:27
6 min read
MEVSİM GEÇİŞLERİ BEDENİ VE PSİKOLOJİYİ ETKİLİYOR… için yorumlar kapalı
0

MEVSİM GEÇİŞLERİ SOLUNUM YOLU HASTALIKLARINA DAVET ÇIKARIYOR…

·         MEVSİM GEÇİŞLERİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER…

BURSA-  Hayat Sağlık Grubu’na bağlı Hayat Tıp Merkezi Dahiliye Uzmanı Dr. Zeki Arslan, mevsim geçişlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar ve bağışıklık sistemini güçlendirici besinler hakkında bilgiler verdi. Mevsim geçişlerinin ülkemizde yoğun şekilde hissedildiğine dikkat çeken Uzm. Dr. Zeki Arslan, hasta olan bireylerle direkt temastan kaçınılması gerektiğini belirterek, direnç artırıcı vitaminlerin de kullanılması gerektiğinin altını çizdi.

Mevsim geçişlerindeki ısı değişimleri, bağışıklık sisteminin zayıflaması, vücut direncinde düşmeye yol açan tüm faktörler nedeniyle birçok mikroorganizmanın vücutta özellikle de solunum yollarında hastalıklara yol açabildiğini kaydeden Dr. Zeki Arslan, “Grip, nezle, mevsimsel allerjikrinit, tonsillit, farenjit, larenjit, sinüzitler, bronşit, bronşiolit, astım, kronik bronşit, bronşiektazi, koah gibi birçok solunum yolu hastalığımevsim geçişlerinde, özellikle de sonbahar ve kış döneminde yoğun bir şekilde mustaripolduğumuz hastalıklardır. Bu mikroorganizmalar genellikle damlacık yoludenilen yolla insandan insana bulaşabilmektedir.Korunmak için hasta bireylerile direkt temastan kaçınılması gerekmektedir” dedi.

—65 yaş üstü bireyler ve çocuklara dikkat—

Sadece vitamin desteğinin yeterli olmayacağını da belirten Dr. Zeki Arslan, “Diğer direnç arttırıcılarla birlikte C, A, Evitaminlerinin kullanımını da faydalı görüyoruz. Diğer taraftan kronik solunum yolu hastalığı olan Astım, Kr. Bronşit, KOAH.,Bronşiektazi gibi hastaların, bağışıklık sistemi zayıflayan kronik böbrek yetmezliği, diyabet, kronik kalphastalığı olan hastaların özellikle 65 yaş üstü bireylerin çocukların mevsimsel geçişdönemlerinde bu hastalıklardan korunmaları daha dikkatli olmaları gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

—Alınacak önlemler—

Mikroplardan korunmak için yapılması gerekenleri de sıralayan Dr. Zeki Arslan, grip aşısının önemli olduğunu da söyleyerek, “Vatandaşlarımıza; sıcaklık farklarının arttığı zaman dilimlerinde ve hava kirliliğinin olduğu yerlerde dışarı çıkmamaları, hasta kişilerle temas etmemeleri, aynı evde yasayan hasta bir birey varsa uzak durulması, evin aralıklı olarak havalandırılması, mikroplar çoğunlukla burun ve boğazımıza ellerimizden bulaştığı için ellerini sık sık yıkamaları, günlük alınan sıvı miktarınıarttırmaları, bol miktarda taze sebze ve kontrollü miktarda da meyve tüketmeleri, düzenli uyku ve fiziksel istirahat gibi koruyucu ve vücut direncini arttırıcı önlemler almaları büyük önem taşımaktadır” şeklinde konuştu.

—Bağışıklık sistemini güçlendirmek için—

Bağışıklık sistemini güçlendirmek için tüketilmesi gereken besinler hakkında da bilgiler veren Dr. Arslan, “Büyük öneme sahip olan besinlerden biri yoğurttur. Yoğurt ve yoğurt üretiminde kullanılan laktik asit bakterilerinin enfeksiyonları, gastrointestinal sistem hastalıklarını önleyici ve kanser riskini azaltıcı etkileri vardır.Düzenli olarak tüketildiğinde yoğurt, bağırsak mikro florasının dengesini geliştirir ve bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar. Bununla beraber yoğurdun sindirimi kolaydır, ishali ve kabızlığı önler, kolon kanseri riskini de azaltır. Yoğurt, ileri yaşgruplarında bağışıklık sistemini güçlendirmekte önemli rol oynar. Bağışıklık sistemini güçlendirmek ayrıca demir, magnezyum, selenyum ve çinko alımını artırmak gerekir” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…