Home FOTO GALERİ Bursa Fashion Week EndülüsPark AVM’de Basına Tanıtıldı

Bursa Fashion Week EndülüsPark AVM’de Basına Tanıtıldı

- Guncellenme Tarihi: 17 Kasım 2017 15:06
10 min read
Bursa Fashion Week EndülüsPark AVM’de Basına Tanıtıldı için yorumlar kapalı
0

Ülkemizin genç tasarımcılarına kendini gösterme fırsatı vererek farkındalık platformu yaratmak ve sektöre sunduğu yeni değerlerle Türk Moda Endüstrisinin gelişimine katkıda bulunmak amacıyla bu yıl 2.’si düzenlenecek olan “Bursa Fashion Week 2017 / 2. Moda Tasarım Yarışması”, EndülüsPark AVM’de yer alan Nanun Fırın&Restaurant’ta gerçekleştirilen basın toplantısı ile basına tanıtıldı.

Ulusal bazda ses getirecek yarışmanın her biri kendi alanında deneyimli ve söz sahibi olan jüri üyelerinin de katılımı ile gerçekleşen toplantıda Bursa Fashion Week 2.Moda Tasarım Yarışması’nın  detayları paylaşıldı.

Adından sıkça söz ettirecek olan yarışmanın tanıtım toplantısına, jüri koltuğunda yer alan; İpekyol Yönetim Kurulu başkanı Nejdet Ayaydın, Galatasaray Geçmiş Dönem 2. Başkanı ve La Maison Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Kıran, Türkiye’de erkek moda literatürünü oluşturan Uluslararası Moda Tasarımcısı Muzaffer Çaha, Türkiye’nin tanınmış modacılarından EMELYA Konf. Teks. Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Yaşariye Doğan, Elvin Tekst. San. ve Tic. A.Ş. Ortaklar Kurulu Başkanı Canan Sönmez, Lou Design Studio İşletmecisi ve Baş Tasarımcısı Emel Doğan Sezginer, Bursa Cemiyet hayatının önde gelen isimlerinden Fügen Kağıtcıbaşı, 2017 yıllı Ödüllü Mücevher ve Aksesuar Tasarımcısı Eser Elgür, Medoks Tekstile & Design Yönetim kurulu Başkanı Hakan Kızılırmak’ın yanı sıra Güney Afrikalı Manken Tinyiko Mathusa da  katıldı.

“Bursa Fashion Week, Bursa’nın moda vizyonunu uluslararası düzeye taşıyacaktır”

Bursa basının yoğun ilgi gösterdiği toplantının açılış konuşmasını yapan EndülüsPark AVM Kurucu Ortaklarından Mustafa Barutçuoğlu, “Bursa Fashion Week 2.Moda Tasarım Yarışması ”nın Bursa’yı tanıtma açısından önemli bir etkinlik olduğunu belirterek;  “Birçok tanınmış modacının bir araya geleceği bu özel etkinlikle, Bursamızı ulusal ve uluslararası bazda tanıtabilmeyi, Bursa tekstiline modasıyla, dizaynıyla, tasarımcısıyla katkı sağlayabilmeyi ve EndülüsPark AVM’nin sanata ve insana verdiği değeri ortaya koymayı amaçlıyoruz. ”dedi.

EndülüsPark AVM’nin kurulduğu günden bu yana, değerlere saygılı, insanların rahatlıkla dolaşabildiği ve alışveriş yapabildiği AVM olarak tanımlandığını vurgulayan Barutçuoğlu; “Bursa’nın tekstilin her

alanında önemli markalar ve önemli çalışmalara imza atan bir şehri. Böyle bir şehirde tekstili modayla buluşturmak ve aynı zamanda genç tasarımcıları keşfedip ülkemize kazandırmak amacıyla hayata geçirilen Bursa Fashion Week 2.Moda Tasarım Yarışması’na ev sahipliği yapıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.  İnanıyorum ki, hep birlikte genç tasarımcıların yetişmesine katkı sağlamakla kalmayacak, ayrıca Bursamızın ve ülkemizin moda vizyonunu uluslararası düzeye taşımak noktasında önemli bir adım atmış olacağız.” diye konuştu.

“Genç tasarımcılar için ümit kapısı olmak istiyoruz”

EMELYA Konf. Teks. Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Yaşariye Doğan ise; Bursa Fashion Week 2.Moda Tasarım Yarışması’yla moda sektörüne vasıflı elemanlar kazandırmayı ve yarışmanın özellikle genç tasarımcılar için ümit kapısı olmasını arzuladıklarını belirterek; “Üç gün sürecek ve Bursamızdan ulusaldan ve yurtdışından modacıları ağırlayacağımız bu güzel yarışmamıza ev sahipliği yapan EndülüsPark AVM’ye teşekkür ediyoruz” dedi.

Türkiye’de erkek moda literatürünü oluşturan Uluslararası Moda Tasarımcısı Muzaffer Caha da,  dünya üzerinde en hızlı şekil değiştirebilen iki unsurun ilkinin doğan ve batan güneş diğerinin ise moda olduğunun altını çizerek, tasarımcıların modayı takip eden değil yaratanlar olduklarına dikkat çekti.

“Bu sene müzikal kokan farklı şovlar gerçekleştireceğiz”

Bursa’ya özel ve ayrı bir sempati duyduğunu söyleyen Galatasaray Geçmiş Dönem 2. Başkanı ve La Maison Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Kıran ise; Bursa Fashion Week 2.Moda Tasarım Yarışması’nın  moda yönüyle Bursa’ya  çok katkı vereceğine inandığını kaydetti.

Lou Design Studio İşletmecisi ve Baş Tasarımcısı Emel Doğan da;  genç bir tasarımcı olarak genç tasarımcıların desteklenmesi gerektiğini belirterek, böylesi güzel bir etkinliğe katkı sağlayabilmek adına çok mutlu olduğunu sözlerine ekledi.

Medoks Tekstile & Design Yönetim kurulu Başkanı Hakan Kızılırmak, Bursa Fashion Week 2.Moda Tasarım Yarışması’nın bu sene müzikal kokan farklı şovların içerisinde yer aldığı eşsiz bir organizasyon olacağını ve bu anlamda Bursa’da bir ilki gerçekleştireceklerini söyledi.

Toplantının ardından EndülüsPark AVM Kurucu Ortaklarından Mustafa Barutçuoğlu, tüm jüri üyelerine EndülüsPark AVM’yi gezdirdi.

9-10-11 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek yarışma için son başvuru tarihi ise 10 Ocak 2017.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…