Home FOTO GALERİ Aliya İzzetbegoviç Osmangazi’de Anıldı

Aliya İzzetbegoviç Osmangazi’de Anıldı

- Guncellenme Tarihi: 17 Kasım 2017 14:18
5 min read
Aliya İzzetbegoviç Osmangazi’de Anıldı için yorumlar kapalı
0
 Dündar, “Birlik ve Beraberliğimizi Korumalıyız”

Osmangazi’de İzzetbegoviç Günü Yaşandı

 

Dünya tarihine damga vuran Bosna Hersek’in efsanevi lideri ve ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç, vefatının 14’üncü yılında Osmangazi Belediyesi ve Bosna Hersek Bursa Fahri Konsolosluğu işbirliğinde düzenlenen programla anıldı.

 

Ördekli Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma programına, konuşmacı olarak Aliya İzzetbegoviç’in yakın dostu ve silah arkadaşı Prof. Dr. Hilmo Neimarlija katıldı. İzzetbegoviç’in bilinmeyen pek çok yönüne değinen Neimarlija, görsel sunum eşliğinde Osmangazililere İzzetbegoviç’in mücadeleci, İslam kimliğini ve dünyaya kazandırdıklarını anlattı.

 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Aliya İzzetbegoviç’i ölümünün 14’üncü yılında rahmetle andıklarını ifade ederek, “Bursa, 3 kıtaya çıkışın merkezi ve bizler de belediye olarak tarihten gelen misyonu sürdürüyoruz. Osmangazi Belediyesi’nin Balkanlar’ın her ülkesinde bir kardeş belediyesi var. Birçok farklı ülkede var. Ama Bosna’daki kardeşliğimiz çok daha farklı. Bosna ile sık ziyaretlerimiz ve karşılıklı kültürel programlarımız oluyor. Belki konuşarak değil ama gönülden anlaşırız” diye konuştu.

 

Dündar, “Bursa, İnsanlığa Hizmet Etmeye Devam Edecek”

Kardeş ülkeler olarak birlik ve beraberlik mesajları veren Başkan Dündar, “Bir olmamız gerekir, dışarıdan gelecek olan fitne tohumlarına izin vermememiz lazım. Bu şekilde olursak sıkıntı yaşamayız. Ne var ki bugün İslam çevresi sıkıntı yaşıyorsa bunun sebebi budur. Bizlerin uyanık olması ve çok çalışması lazım. Ama şunu görüyoruz geleceğimiz emin ellerde. Geleceğimiz sizlerle birlikte Bursa’daki çıkış bu ruh tarihte neyse tüm insanlığa yine hizmete devam edecek” dedi.

 

Aliya İzzetbegoviç’in yakın ve silah arkadaşı Prof. Dr. Hilmo Neimarlija ise Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a böyle bir anma düzenlediklerini için çok teşekkür etti. Osmangazi Belediyesi tarafından yenilenen Bosna Hersek Konsolosluğu için de teşekkür eden Nemarlija, Bursa’da olmanın mutluluk verici olduğunu söyledi. İzzetbegoviç’in demokratik yollarla seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olduğuna dikkat çeken Nemarlija, “Burada Aliya’nın yol arkadaşı olarak konuşmaya çalışacağım” dedi. Aliya İzzetbegoviç’in kendi gençliğinin bir kahramanı olduğunu belirten Neimarlija, “Şimdi yaşlandıkça daha da kahramanlaşıyor. O’nu 3 yönüyle değerlendirmek lazım. O’nun hayatı, düşünceleri ve faaliyetleri, neler yaptığıdır. Herkesin hepimizin hayatı sınırlı bir alan etrafında dönüyor. İzzetbegoviç’in siyasi, sosyal, toplumsal, ekonomik etkenler üzerinde çalıştığı karşımıza çıkıyor” diye konuştu.

 

Söyleşi sonunda vatandaşlar, Neimarlija’ya çeşitli sorular sordu. Soruların sonunda duygusal anlar yaşayan Neimarlija, dinleyenleri de gözyaşlarına boğdu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Dolar ve Euro Bugün Ne Kadar?

Dolar/TL, güne değer kazancıyla başlamasının ardından 32,3130 seviyesinden işlem görüyor. …