Home FOTO GALERİ “BU ÜMMET ÖZGÜVEN SAHİBİ OLURSA HAK ETTİĞİ YERDE OLUR”

“BU ÜMMET ÖZGÜVEN SAHİBİ OLURSA HAK ETTİĞİ YERDE OLUR”

- Guncellenme Tarihi: 6 Kasım 2017 13:16
3 min read
“BU ÜMMET ÖZGÜVEN SAHİBİ OLURSA HAK ETTİĞİ YERDE OLUR” için yorumlar kapalı
0

BURSA – Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu, 269’uncu toplantısını İhyam Derneği ev sahipliğinde gerçekleştirdi.

Toplantıda konuşan Uludağ Üniversitesinden Prof. Dr. İsmail Sağlam, “Sosyal Hizmetlerin Önemi ve Kişilik İnşası” konu başlığında Gönüllü Kuruluşlar Platformu üyeleri ile söyleşi gerçekleştirildi.

Söyleşi öncesi İhyam Derneği tanıtım videosu seyredildikten sonra Bursa Gönüllü Kuruluşlar platformu Başkanı Burhan Sayılgan yakın gelecekteki planlarını ve etkinlikleri katılımcılarla paylaştı.

Söyleşide konuşan Prof. Dr. İsmail Sağlam, “Değerleri yaşatacak insanların nereden gelip nereye gittiğini hatırlatacak, ihtiyacımız olan donanımı o sayede giderebileceğimiz bir yere ihtiyacımız var. İşte o yer; böyle dernek, platform gibi sivil toplum kuruluşlarıdır” dedi.

“HERŞEY ALLAH RIZASI İÇİN OLMALI”

Sağlam konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yaptığımız şeylerin yerli yerine oturabilmesi için, ayrıca dünya ve ahirette bunun karşılığını alabilmek adına sadece Allah rızası için bu tip sosyal faaliyetlerde bulunmamız gerekir. Kendi namımıza herhangi bir şey devşirme niyeti olan varsa bu onun için tonlarca temiz suyun içine zehir atmak gibi olur.”

“BERABER ÇALIŞTIĞINIZ İNSANLARIN KİŞİLİKLERİNİ ZEDELEMEYİN”

Kişilik inşası konusu ile ilgili açıklama yapan Sağlam, “Sahabe ile Peygamber Efendimizin ilişkisine bakın o kadar güzel bir ahenk göreceksiniz ki bu durum kendini ifade etme ve saygıda örnek teşkil edecektir her zaman. Beraber çalıştığınız bireylerin kişiliklerini zedelemeyin bu ümmet özgüven sahibi olursa o zaman hak ettiği yerde olur” diyerek sözlerini noktaladı.

Söyleşinin sonunda Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu İcra Heyeti Başkanı Burhan Sayılgan, Prof. Dr. İsmail Sağlam’a hediye takdim etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Nilüfer’de “Üç Fidan”A Duygu Dolu Anma

68 kuşağının gençlik önderlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idam edilişl…