Home FOTO GALERİ OSMEK’te Çocuk Gelişimine Bilimsel Yaklaşım

OSMEK’te Çocuk Gelişimine Bilimsel Yaklaşım

- Guncellenme Tarihi: 3 Kasım 2017 15:57
5 min read
OSMEK’te Çocuk Gelişimine Bilimsel Yaklaşım için yorumlar kapalı
0
  • OSMEK Çocuk Gelişimi Kursuna Yoğun İlgi

Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursu (OSMEK)’te Çocuk Gelişimi Kursu ile sağlıklı nesillerin yetişmesi adına anne ve anne adaylarını eğitmenin yanı sıra, meslek edinmek isteyenlere de hizmet veriliyor.

OSMEK’te Evde Çocuk Bakım Kursu’nun devamı olarak bu yıl Çocuk Gelişimi Kursu açıldı. 296 saatlik kurs hakkında bilgi veren Eğitmen İrem Hatice İpek, çocuk gelişimi kursunun yeni bir modül olduğunu ifade ederek, “Kurs, hem annelerimizin sosyal hayatta gelişimine faydalı olacak hem de ‘çocuk gelişimi nedir?’ onu öğreteceğiz. Hem kendi çocuklarına hem de meslek grubu içerisinde gelişimlerine katkıda bulunacakları bir eğitim olacak. Kişisel gelişim için de çok önemli. Anne olmayı düşünen, kreşlerde çalışmak isteyenler ve evde çocuklarına bakan anneler için faydalı olacak” diye konuştu.

Çocuğun her türlü gelişimine ilişkin bilgilerin kursiyerlere aktarılacağını dile getiren İpek, “Beslenme, oyun etkinlikleri, drama eğitimi, çocukla iletişim, psikomotor gelişim, ahlâk gelişimi, dil gelişimi, eğitici oyuncak yapımı, drama, uyumsuz çocuklar, süt ve oyun çağı çocukları gibi başlıklar var. Bunlar normal hayatta da işimize yarayacak bilgiler. Bunun yanı sıra iş hayatında görev almak isteyenler için profesyonel olarak görev yapmayı sağlayacak. Haftanın 4 günü kurstayız” dedi.

“İş Başvurularında Sertifika Çok Önemli”

İş hayatı için sertifikaların önemine değinen İpek, “Kurumsal iş başvurularında artık sertifika öncelik arz ediyor. Bu nedenle bu tarz kurslar çok önemli. Hiçbir maliyeti yok ve zamanı doğru kullanarak meslek sahibi olmak mümkün. Kursiyerlerimiz de bu anlamda çok bilinçli. Neden burada olduklarını biliyorlar. Çok genç kursiyerlerimiz de var. Geçen seneki evde çocuk bakımı kursunu bitirip bu sene de devam eden kursiyerlerimiz var. Bu tamamlayıcı bir unsur. Kursu ikinci basamak diye düşünebiliriz. Geçen yılki kurs amacına ulaştı” diye konuştu.

Kursiyerlerden Yoğun İlgi

15 aylık çocuğuna daha iyi bir eğitim vermek için kursa geldiğini anlatan kursiyer Nigar Arman, “Çocuğum için geldim ama zamanla çalışmak için de bu eğitimi almak istedim. Kreş ve evde çocuk bakımında çalışabilirim” dedi. Kursiyer Filiz Savucu kreşte veya anaokulunda çalışabilmek için eğitimi almak istediğini ifade ederek, “Çocuklarla iletişimi öğrenmek istiyorum. Sertifikadan yararlanmak istedim. Evde de çocuk bakabilirim” diye konuştu. 2 çocuk annesi kursiyer Meryem Gür, ileride iş bulabilmek için bu kursa geldiğini belirterek, eğitimlerin çok faydalı olduğunu ve eve dönünce çocuklarına karşı bile davranışlarının değiştiğini söyledi. Organik tarım mezunu kursiyer Tuğba Aydemir, yeni bir meslek edinme amacıyla geldiğini anlattı. Kursiyer Rukiye Kaya ise, “2 oğlum var. Geçen yıl evde çocuk bakım kursuna gelmiştim. Bu kursa da tamamlayıcı unsur olarak geldim. Kuran kursu eğitimi vermek istiyorum. Diyanetin açtığı kreşlerde çalışabilirim. Faydası olacağını düşünüyorum” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Marmarabirlik’ten Üreticiye 630 Milyon TL Ödeme

2023/2024 iş yılı ürün alım kampanyasının son dilim ödemesini 26 Nisan 2024 tarihinde yapa…