Home FOTO GALERİ Emek Bilgi Evi’nde Sona Gelindi

Emek Bilgi Evi’nde Sona Gelindi

- Guncellenme Tarihi: 1 Kasım 2017 13:54
4 min read
Emek Bilgi Evi’nde Sona Gelindi için yorumlar kapalı
0

Bilgi Evlerinin Sayısı Artıyor

– Bilgi Evleri İle Eğitim Mahallede de Devam Edecek

– Osmangazi’den Çocuklara Özel Bilgi Evleri

 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın 16 vizyon projesi arasında yer alan Bilgi Evleri’nin dördüncüsü Emek Mahallesi’nde hizmete girmek için gün sayıyor.

 

Emek Adnan Menderes Mahallesi Okul Caddesi üzerinde inşa edilen Emek Bilgi Evi, toplam bin 37 metre kare alan üzerine inşa ediliyor. Çocukların araştırma yapma, soru sorma, merak etme, deneyimleme isteklerini desteklemek amacı ile oluşturulan Emek Bilgi Evi 2 kattan oluşuyor. Bilgi evinin birinci katında çok amaçlı salon, sergi salonu, teknik oda, kafetarya, mutfak, revir, spor salonu, mescit, spor salonu ve depo yer alıyor. İkinci katta ise kütüphane, okuma salonu, danışma, atölyeler, eğitmen odası, ve yönetim odası bulunmakta. Çocukların fiziksel ve zihinsel gelişiminin desteklenmesinin amaçlandığı binanın kaba inşaatı tamamlandı. Şuan ince işçiliklerin devam ettiği Emek Bilgi Evi, önümüzdeki günlerde kapılarını çocuklara açacak.

 

İnşaat alanını gezerek incelemelerde bulunan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Emek Bilgi Evi’ni yılsonuna kadar hizmete açmayı hedeflediklerini söyledi. Başkan Dündar, “Osmangazi Belediyesi olarak ilçemizin her mahallesine hizmet götürüyoruz. Tabi bu hizmetlerin en önemlileri aslında sosyal belediyecilik adına yapılan çalışmalar. Sosyal belediyecilik anlamında en önemli hizmetlerimizden bir tanesi de bilgi evleri projemiz. İlçemizin farklı mahallelerinde bu projemizi hayata geçiriyoruz. İlkini Mehmet Akif Mahallesi’nde

hizmete açtığımız Bilgi Evleri’nin ikincisini  Demirkapı Mahallemiz’de hayata geçirdik. Şimdi de Hüdavendigar ve Emek Mahallelerimizi bu önemli proje ile buluşturmaya hazırlanıyoruz.  Emek Bilgi Evi’ni 2017 yılı sonuna kadar hizmete açmayı planlıyoruz.  Burası hem öğrencilerin eğitim aldığı hem de bünyesinde faaliyet gösterecek meslek edinme kursları ile vatandaşların meslek olacağı bir merkez olacak. Sadece Emek değil, Osmangazi’nin farklı noktalarından herkes bu merkeze gelebilecek. Gerek mimarisiyle gerekse vereceği hizmet ile bu Bilgi Evi, Emek Mahallemize önemli bir değer katacak. Emek’te yaşayan vatandaşlarımız için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Coşkusu Nil Karaibrahimgil ile Taçlandı

 Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamı…