Home FOTO GALERİ İZNİK’TE CUMHURİYETİN 94.YILI COŞKU İLE KUTLANDI

İZNİK’TE CUMHURİYETİN 94.YILI COŞKU İLE KUTLANDI

- Guncellenme Tarihi: 30 Ekim 2017 12:53
5 min read
İZNİK’TE CUMHURİYETİN 94.YILI COŞKU İLE KUTLANDI için yorumlar kapalı
0

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 94.yılı kutlama töreni coşkulu bir kutlama ile İznik’te gerçekleşti.

İlk tören 28 Ekim saat 13.00’te Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ve saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar ve İznik Belediye Başkanı Osman Sargın burada Atatürk Anıtına çelenk sundu.

29 Ekim 2017 günü saat: 10.00’da İznik Kaymakamlığı’nda Kaymakam Bülent Bayraktar, Belediye Başkanı Osman Sargın eşliğinde tebrikleri kabul etti. Heyet ardından İznik Kapalı Pazar Yerinde ki kutlama programına geçti. Burada ki kutlama törenine İlçe Kaymakamı Bülent Bayraktar, Belediye Başkanı Osman Sargın, Cumhuriyet Savcısı Sebahattin Taha Hasbutcu, Emniyet Müdürü Bedri Yaman, Üsteğmen Tuncay Doğan, protokol üyeleri, siyasi partilerin ilçe başkanları ve yönetim kurulları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve Şanlı Gazilerimiz ile Kahraman Şehitlerimizin yakınları ile çok sayıda İznikli vatandaş katıldı.

Kutlama programı Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Tören, Kaymakam ile Belediye Başkanı’nın halkın ve öğrencilerin bayramını kutlaması ile devam etti. İlçe Kaymakamı Bülent Bayraktar 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 94. yılı dolayısıyla günün anlam ve önemini belirten konuşma gerçekleştirdi.

Kaymakam Bayraktar konuşmasında “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94.yıl dönümünü büyük bir coşku ve heyecanla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.19 Mayıs 1919’da Atatürk’ün Samsun’a çıkarak başlattığı bağımsızlık mücadelesi, onun önderliğinde büyük bir inanç ve kararlılıkla yürütülmüş, bütün yokluklara ve zorluklara rağmen dünyada eşine ender rastlanan bir zafer kazanılmıştır. Bu zafer Cumhuriyetin ilanı ile taçlandırılarak milli iradeyi esas alan yönetim anlayışı ile çağdaşlaşma ve ilerleme çabasına girilmiştir” dedi.

Törende Alparslan Ortaokulu öğrencilerinden Sıla Cırık, Yiğit Potur ve Yağmur Temel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili şiirler okudular ve ardından Beden Eğitimi Öğretmeni Ali Ardıç yönetiminde ki halk oyunları ekibi tarafından gösteriler sergilendi.

Kutlama töreninde son gösteriyi ve konseri ise İznik Belediyesi Mehter Takımı yaptı. Mehter Takımı seslendirdikleri birbirinden güzel marş ve ezgiler ile izleyicilerden büyük beğeni topladılar.

Mehter konserinin ardından sırasıyla okullar kortej geçişi yaparak tören alanından ayrıldılar. Protokol üyeleri tören sonrasında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını hazırlayan İznik Alpaslan Ortaokulu öğrencilerini, öğretmen ve idarecilerini tebrik etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl’ün Geçmişi ile Geleceği Aynı İftar Sofrasında Buluştu

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Huzurevi sakinleriyle lise öğrencilerini aynı iftar s…