Home FOTO GALERİ DESTEKLERİN 4’TE BİRİ GİRİŞİMCİLERE…

DESTEKLERİN 4’TE BİRİ GİRİŞİMCİLERE…

- Guncellenme Tarihi: 28 Ekim 2017 14:41
6 min read
DESTEKLERİN 4’TE BİRİ GİRİŞİMCİLERE… için yorumlar kapalı
0

BTB GİRİŞİMCİLERE DESTEK OLMAYI SÜRDÜRÜYOR…

BURSA –  Bursa Ticaret Borsası ile KOSGEB Bursa Şube Müdürlüğü işbirliğiyle 7 ve 8’ncisi gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri’nde girişimci adayları sertifikalarına kavuştu.

Bursa Ticaret Borsası Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen sertifika töreninde; Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, Bursa Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Aydın, KOSGEB İl Müdürü Erkan Güngör, İŞKUR Bursa İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen ve sertifika almaya hak kazanan girişimciler katıldı.

Programın açılışında konuşan Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, Bursa Ticaret Borsası’nın, girişimcilere destek olmaya devam ettiğini söyledi.

7 ve 8’nci dönem girişimcilik kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerle birlikte bugüne kadar 243 girişimcinin önünü açtıklarını belirten Matlı, “Eğitim alan kursiyerlerden yaklaşık beşte biri, ne mutlu ki ticari faaliyetlerine başlamış bulunmaktadır” dedi.

“Başarılı bir girişimi hayata geçirmek ve bunu sürdürülebilir kılmak uzun ve meşakkatli bir süreci kapsamaktadır.” diyen Matlı şöyle konuştu:

“Eğer sizler de iş fikrinizi hayata geçirdiyseniz, yolun çok başında olmanıza rağmen eminim ki bana katılacaksınızdır; başarılı bir girişimi hayata geçirmek ve bunu sürdürülebilmek, hiç de öyle kolay bir iş değildir. Aksine bu süreç uzun ve bir o kadar da meşakkatlidir. Bu zorlukları aşmanın en önemli çıkış noktası, herkesten farklı bir pencereden bakıp, farklı olanı düşünüp, bulabilmek ve bu yönde sağlam adımlarla ilerleyebilmekten geçer. Çok uzun bir yola çıktınız. Umarım hepiniz muvaffak olursunuz. Bundan sonraki süreçte, sizlere başarılar diliyorum.”

40 milyon TL’lik desteğin 11 milyonu girişimciye

KOSGEB Bursa İl Müdürlüğü’nce bu yıl içerisinde bugüne kadar 555 girişimcinin desteklendiğini belirten KOSGEB Bursa İl Müdürü Erkan Güngör, yine KOSGEB’in yıl içerisinde 40 Milyon TL destek verdiğini ve bu desteğin 4’te birlik kısmının girişimcilere ödendiğini söyledi. Güngör, “Yaklaşık 11,7 Milyon TL’yi biz bu yıl girişimcilerimize destek olarak ödedik” diye konuştu.

Desteklerin zor ve karmaşık olmadığına dikkat çeken Güngör, “32 saatlik almış olduğunuz derslerde temel düzeyde iş planı nasıl hazırlanır, iş kurarken siz bunun neresindesiniz, siz bunları öğrendiniz. Umarım hepiniz fırsatı görüp, ihtiyacı görüp bunu iş fikrine dönüştürebilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Törene katılan ve “İŞKUR her zaman yanınızda” diyen İŞKUR Bursa İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen ise, “Bursa Ticaret Borsa’mızla olsun, KOSGEB’le olsun, biz sürekli işbirliği içerisindeyiz. Neden işbirliği içerisindeyiz? Çünkü ilimizdeki ve ülkemizdeki istihdamı artırmak ve işsizliği azaltmak için. Milli istihdam seferberliğimiz tüm hızıyla devam etmekte. Bursa Ticaret Borsa’mızla işbirliği içerisinde İŞKUR Hizmet Nokta’mızı açtık. Sağ olsun destekleri için” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından eğitimlerini başarıyla tamamlayan girişimcilere sertifikaları takdim edildi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …