Home FOTO GALERİ DOSABSİAD’IN ÇİFTE COŞKUSU…

DOSABSİAD’IN ÇİFTE COŞKUSU…

- Guncellenme Tarihi: 26 Ekim 2017 14:29
8 min read
DOSABSİAD’IN ÇİFTE COŞKUSU… için yorumlar kapalı
0

 DOSABSİAD’IN GURUR GÜNÜ…

–         İBRAHİM ÖZTÜRK: “30 YILDIR ÜLKEMİZ İÇİN ÜRETİYORUZ”

Bursa –Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSABSİAD) 30’uncu kuruluş yıldönümünü ve Cumhuriyetin 94. yılını bir arada kutladı.

Podyum Davet’te gerçekleştirilen geceye;  Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, MHP Bursa İl Başkanı Tevfik Topçu, BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, KOSGEB Bursa İl Müdürü Erkan Güngör, DOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Ersan Özsoy,DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Öztürk ve DOSABSİAD üyeleri katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını gerçekleştiren DOSABSİAD Başkanı İbrahim Öztürk, “Bu akşam iki mutluluğu birden yaşıyoruz. Bir yandan Cumhuriyetimizin 94. kuruluş yılını, diğer yandan da DOSABSİAD’ın 30. kuruluş yıldönümünün coşkusunu yaşıyoruz. Ben başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün silah arkadaşlarına ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurucularına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“2023 Hedeflerimiz doğrultusunda çalışıyoruz”

Türkiye’nin büyük ve güçlü bir ülke olduğunun altını çizen Başkan Öztürk, “Bugün itibarıyla, dünyanın pek çok ülkesini adeta kıskandıran büyüme hızımızdan, yıllık 150 milyar dolar düzeyindeki ihracatımıza kadar sağlam bir yapıya sahibiz ve cumhuriyetimizin 100. yılı için belirlenen 2023 hedefleri doğrultusunda durmaksızın çalışmaya devam ediyoruz. Bizler de 30 yıldır ülkemiz için üretiyoruz” ifadelerini kullandı.

Ekonominin kalbi Bursa…

Bursa’nın ülke ekonomisinin merkezi konumunda olduğuna da işaret eden İbrahim Öztürk, “Nüfusu bakımından ülkemizin 4. büyük kenti olan Bursamız sanayideki üretim kapasitesinden ve sektörel çeşitliliğinden, ihracatta İstanbul’dan sonraki ikinciliğine kadar ülkemiz ekonomisinin önemli bir merkezi konumundadır ve yine biliyoruz ki artık ülkeler değil şehirler yarışmakta ve ön plana çıkmakta. İşte bu anlamda Bursa’nın dünyada en hızlı büyüyen şehirleri arasında 67. sırada bulunuyor olması da bizler için önemli bir veridir” şeklinde konuştu.

Üretim merkezi…

Türkiye ekonomisi açısından böylesine önemli bir konumda olan Bursa’da DOSAB’ınüretim ve ihracatta ki öneminin yadsınamaz olduğunu vurgulayan DOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Ersan Özsoy ise, DOSAB’ın kurulduğundan bu yana çok önemli gelişmeler kaydettiğini söyledi.

DOSAB’ın4,5 milyar dolarlık ihracatıyla Türkiye’nin en önemli üretim merkezlerinden biri olduğunu da dile getiren Ersan Özsoy, tüm OSB’lere örnek ve öncü olduklarını ifade etti.

DOSAB’ın yıllar içerisinde hızlı bir büyüme ve gelişme yaşadığını kaydeden Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ise, “DOSAB ve DOSABSİAD bölgenin nitelikli büyümesi için önemli çalışmalar yürütüyor. Bölgenin istihdam ve ihracat alanında da gelişimini sürdüren iş adamlarımızı tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

“Etrafı ateş çemberi olan bir ülkede yaşıyoruz” diyen Bursa Teknik Üniversitesi RektörüProf. Dr. Arif Karademir de, “Böyle bir ortamda bu ülke için mücadele eden tüm iş adamlarını yürekten kutluyorum” dedi.

Cumhuriyetin kuruluşunda ülkenin ciddi mücadelelerden geçtiğinin de altını çizen Prof. Dr. Karademir, “Bu ülke için canını ortaya koyan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” diye konuştu.

Türkiye’nin gelişmesi ve büyümesinde iş adamlarının büyük katkısı olduğunu ifade eden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de, sanayicilerin nitelikli ve katma değeri yüksek ürünler üretebilmesi için daha fazla destek görmesi gerektiğini savundu.

Öte yandan konuşmaların ardından DOSABSİAD’ın kuruluşundan bu yana üye olan isimlere ve derneğin eski başkanlarına teşekkür plaketi takdim edilirken, gecede sahne alan AegeanBand grubu da katılımcılara keyifli anlar yaşattı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl Artık Bu Merkezden 7/24 İzlenecek

İnegöl Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzleme ve Değerlendirme Merkezi açıldı. İlk olarak …