Home FOTO GALERİ Ulaşım yatırımlarında kamulaştırma müjdesi

Ulaşım yatırımlarında kamulaştırma müjdesi

- Guncellenme Tarihi: 25 Ekim 2017 14:01
7 min read
Ulaşım yatırımlarında kamulaştırma müjdesi için yorumlar kapalı
0

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ve Karayolları 14. Bölge Müdürü Mehmet Yazıcıoğlu ile birlikte bölgedeki ulaşım yatırımlarını inceledi.

Karayolları heyeti ile birlikte yapımı devam eden OSB-Güllüce Kavşağı, Tatkavaklı Kavşağı, Lütfiye Çevre Yolu ile eski Bursa güzergahı ve Terminal yürüyüş yolunda yapılan incelemede, kamulaştırma çalışmaları masaya yatırıldı.

Ziyarette konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, ulaşım yatırımlarının sürdürülmesi için kamulaştırma işlemlerine acil çözüm bulma kararı aldıklarını belirtti.

 

‘Yatırımlar durmayacak’

 

Milletvekili Şahin: ” Üç buçuk yıl önce yaptığımız ziyarette, Mustafakemalpaşa OSB’de giriş-çıkış trafiğinin çok aksadığını, kazalara mahal verdiğini ve trafiğin kesintiden dolayı düzenli akmadığını gördük. Akabinde Tatkavaklı’da da ciddi bir birikme olduğu ve buralara köprülü kavşak yapılması konusunda bir karar birliğine varmıştık. Bakanlığımızda bu bölgelere gerekli yatırımların yapılması kararını aldı ve ihalesini yaptı. Lakin kamulaştırma ile ilgili bir takım sorunlarla karşı karşıya kalıyoruz. Yerinde incelemelerimizi yaptık, çok yakın bir zamanda Güllüce-OSB Kavşağı’nı hizmete açacağız. Burada mahalle sakinlerinin yan yolun giriş güzergahının devam etmesi yönünde talepleri oldu. Bölge Müdürlüğümüz bu talebi değerlendirecek. Tatkavaklı Kavşağı ise Mustafakemalpaşa’nın kuzey batı istikametine geçişini ve diğer mahallelere ulaşımını sağlayan önemli bir kavşak. Kamulaştırma sorunlarının giderilmesi ile ilgili hem Kamulaştırma Dairesi hem de  belediye ve ilçe başkanlarımız burada arazisi bulunan vatandaşlarımızla rıza öncelikli olarak iletişim halindeler. Çünkü rıza ile muvafakat alma yöntemi ondan sonrada kamulaştırma ile ilgili karar var. Mahkemeye gitmeden, yerin bedelini tam ödeyerek bu kavşakların tamamlanması için çalışmayı başlatacağız. Sürecin kesintiye

uğramaması lazım. Biz elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Yine Devecikonağı istikametinde Lütfiye yolu üzerinde 2 km’lik bir çevre yolu var. Bu çevre yolunun yapımı bir yıl önce tamamlandı. Bu bölgenin alt ve üst yapısı, istinat duvarları yapıldı. Burada da yolun hem giriş hem de çıkışında arazi sahiplerinin kamulaştırmaya itiraz etme durumu var. Bunları da çözeceğiz. Bu yol vatandaşımıza, şehrimize lazımsa yapılacaktır. Bu arada eski Bursa yolunun belli bölümünde de belediyenin yapmış olduğu yol genişletme çalışmalarına istinaden kamulaştırmalar vardı. Karayolları uhdesinde bulunan bu yol içinde bir karara varmış olduk. Gerekli yazışmaları ve izinleri alarak bu 2 km’lik yolu da genişleterek, kaldırımları yapacağız.” dedi.

 

‘Ulaşım ağı güçleniyor’

 

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ise OSB ve Tatkavaklı kavşak çalışmalarındaki aksaklıkların tespit edildiğini ve işlemlerin hızlanması için gerekli adımların atılacağını söyledi.

Ulaşımdaki hizmet ağının yeni yatırımlarla güçlendiği kaydeden Başkan Kurtulan; ”  Yol, medeniyet demektir. Bu anlayışla hükümetimize Mustafakemalpaşa’ya ulaşım konusunda yaptığı yatırımlar için minnettarız. Bu iki kavşakla birlikte alternatif bir yol olan eski Bursa güzergahında da genişletme çalışmaları yapılması ve Lütfiye Mahallesi’ndeki çevre yolunun da sağlıklı bir şekilde hizmete sunulması için tespitlerimizi yaptık. Mustafakemalpaşa en kısa zamanda bu hizmetleri alacak.” dedi.

Ulaşımdaki yatırımları takip ettiklerini söyleyen AK Parti İlçe Başkanı Sadettin Akkoyunlu da yaptıkları istişarelerde gerek köprülü kavşakların gerekse de bağlantı ve çevre yolundaki kamulaştırma sorunlarını çözeceklerini dile getirdi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’da 23 Nisan Coşkusu Kentin Dört Bir Yanını Sardı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Çocuk Şenliği’nde çocuklar, birbirinden …