Home EĞİTİM BEBKA’DAN ÖĞRETMENLERE PROJE DÖNGÜSÜ YÖNETİMİ EĞİTİMİ…

BEBKA’DAN ÖĞRETMENLERE PROJE DÖNGÜSÜ YÖNETİMİ EĞİTİMİ…

- Guncellenme Tarihi: 24 Ekim 2017 13:08
2 min read
BEBKA’DAN ÖĞRETMENLERE PROJE DÖNGÜSÜ YÖNETİMİ EĞİTİMİ… için yorumlar kapalı
0

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından Bursa’da ortaöğretim kurumlarında görevli öğretmenlerin proje yazma kapasitelerini geliştirmek amacıyla düzenlenen “Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi” tamamlandı. 

 

17-18 Ekim 2017 tarihlerinde BTSO Eğitim Vadisi AR-GE Binası Toplantı Salonu’nda BEBKA ile Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen eğitim programına ortaöğretim kurumlarında görev yapan farklı branşlarda 30 gönüllü öğretmen katıldı. Eğitimlerde, kalkınma ajansları, Avrupa Birliği (AB) ve diğer uluslararası fon kaynaklarının kullandığı Proje Döngüsü Yönetimi ve Mantıksal Çerçeve Yaklaşımı (PCM) katılımcılara anlatıldı.

 

İki günlük eğitim programında bir fikrin projeye dönüşmesi için gerekli analiz ve planlama aşamaları hakkında eğitim verildi. Katılımcılar, kendi proje fikirleri üzerinden çeşitli takım çalışmaları yürütürken, proje döngüsü yönetimi mantığı, sorun analizi, paydaş analizi, hedef analizi, strateji analizi, mantıksal çerçeve matrisi, faaliyet planı ve bütçe hazırlama konularında bilgi sahibi oldu. Eğitim sonunda katılımcılara sertifikaları takdim edildi.

 

BEBKA Genel Sekreterliği’nden yapılan açıklamada ayrıca Proje Döngüsü Yönetimi eğitimlerinin Kasım ayı içerisinde Eskişehir ve Bilecik illerinde görev yapan öğretmenler için de düzenleneceği belirtildi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

Gemtaş’ta Yönetim Belli Oldu

Gemlik Belediyesi’nin iştiraki olan Gemtaş A.Ş’de Belediye Başkanı Şükrü Deviren tarafında…