Home FOTO GALERİ LIONS 118-K’NIN BU YILKİ “CUMHURİYET SÖZCÜSÜ ÖDÜLÜ” PROF. DR. AZİZ KONUKMAN’A VERİLDİ.

LIONS 118-K’NIN BU YILKİ “CUMHURİYET SÖZCÜSÜ ÖDÜLÜ” PROF. DR. AZİZ KONUKMAN’A VERİLDİ.

- Guncellenme Tarihi: 23 Ekim 2017 11:03
8 min read
LIONS 118-K’NIN BU YILKİ “CUMHURİYET SÖZCÜSÜ ÖDÜLÜ” PROF. DR. AZİZ KONUKMAN’A VERİLDİ. için yorumlar kapalı
0

LIONS KULÜPLERİ CUMHURİYET’İN 94’NCÜ YILINI COŞKU İLE KUTLADI.

BURSA – Lions 118-K Yönetim Çevresi Federasyonu tarafından beş yıldır düzenlenen ve daha önce Yazar Bekir Coşkun, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Toplum Bilimci Profesör Emre Kongar ve YÖK Eski Başkanı Anayasa Hukuku Profesörü Erdoğan Teziç ve Şair, Yazar, Çevirmen, Edebiyatçı Ataol Behramoğlu’na verilen Cumhuriyet Sözcüsü Ödülü’ne bu yıl Ekonomist Prof. Dr. Aziz Konukman layık görüldü.

AltınCeylan’da gerçekleştirilen etkinliğe; Lions 118-K Yönetim Çevresi Federasyonu Genel Yönetmeni Ali Özerk, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, geçmiş dönem genel yönetmenleri, lions ve leo kulüplerinin başkanları, üyeleri ve diğer davetliler katıldı.

Programın açılışında konuşan Lions 118-K Yönetim Çevresi Federasyonu Genel Yönetmeni Ali Özerk, “94 yıl önce kendilerini vatana ve bu topraklarda yaşayan halka adayan Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının kurdukları Türkiye Cumhuriyeti, devrimleri ve çağdaş toplum anlayışı ile bir ümmetin nasıl evirileceğini göstermiş ve tarihin altın sayfasında yerlerini almışlardır” dedi.

Özerk, “Bu ülkeyi sevmekten hiç vazgeçmedik”

“Bu ülkeyi sevmekten hiç vazgeçmedik” diyen Özerk, “Bizler ve bizim gibi düşünenler Atatürk devrimleri yolunda çağdaşlıktan, özgürlükten hiçbir zaman ödün vermedik, pes etmedik; etmeyeceğiz de. Bugün, 800 üyemiz buradaysa ve Cumhuriyet coşkusunu yaşıyorsa, ispatıdır. Organizasyonun ev sahipliğini üstlenen Kükürtlü Lions Kulübü başta olmak üzere çalışmalarından dolayı tüm kulüplerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

—Bozbey’den övgü—

Gecenin konukları arasında yer alan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de, Lions 118-K Yönetim Çevresi Federasyonu’yla birçok projeyi birlikte yürüttüklerini belirterek şöyle konuştu:

“Genel yönetmenimizin nezdinde tüm kulüplerimize, geçmiş dönem genel yönetmenlerimize teşekkür ederim; hem Nilüferliler hem de kentim adına. O kadar güzel projeler üretiyoruz ki bunlardan bir tanesi devam etmekte olan Alzheimer Hasta Konukevi. Bakın, her yerde bahsediyorum, konuşuyorum. İnanın ben çevremizde bu kadar Alzheimer ile ilgili rahatsızlığı olan insanın olduğunun, temel atma töreninden sonra ancak farkına vardım. Ama lionlar bunu daha önce fark etmişler ve ‘geldiler böyle bir şey yapmak istiyoruz, bu konuda biz çabalamak istiyoruz’ dediler ve başlangıcını yaptık. Ben hepinize çok teşekkür ediyorum. O zaman nasıl bir proje imza attığımızı, nasıl bir projeyi başlattığımızı daha iyi anlıyoruz. Onun için teşekkür ediyorum sizlere.”

—Cumhuriyet Sözcüsü Ödülü Prof. Dr. Konukman’ın —

Yapılan açılış konuşmalarının ardından Cumhuriyet Sözcüsü Ödülü törenine geçildi. Bu yıl 6’ncısı verilen ve daha önceleri Yazar Bekir Coşkun, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Toplum Bilimci Profesör Emre Kongar ve YÖK Eski Başkanı Anayasa Hukuku Profesörü Erdoğan Teziç ve Şair, Yazar, Çevirmen, Edebiyatçı Ataol Behramoğlu gibi isimlere verilen Cumhuriyet Sözcüsü Ödülü’ne bu yıl Ekonomist Prof. Dr. Aziz Konukman layık görüldü.

Ödülünü Lions 118-K Yönetim Çevresi Federasyonu Genel Yönetmeni Ali Özerk’in elinden alan Prof. Dr. Konukman, kendisini bu ödüle layık görenlere teşekkür ederken şunları söyledi:

“Bu ülkenin sorunları ortadayken, bu sorunların çözüm arayışlarına sizler de katıldığınız için buna şapka çıkartırım. Kamusal alanlarda bir sürü boşluk var. Düşünsenize Alzheimer hastalarıyla ilgili birinci derecede görevli kim? Görüyorum ki siz, bu konuda önemli bir çalışma gerçekleştiriyorsunuz.

Sizlere selam vermek, sizlere teşekkür etmek bir borçtur. Böylesine önemli bir uluslararası bir Sivil Toplum Kuruluşu’ndan ödül almışım, gerçekten onur duyuyorum. Geçmişte ödül alanları görünce daha da gururlandım, teşekkür ediyorum ve iyi ki varsınız.”

Törenin ardından geceye katılanlar Cumhuriyet’in 94’ncü yılının coşkusunu hep birlikte yaşadı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…