Home FOTO GALERİ İZNİK’TE MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

İZNİK’TE MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

- Guncellenme Tarihi: 19 Ekim 2017 14:25
5 min read
İZNİK’TE MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI için yorumlar kapalı
0

Devletin, vatandaşa dokunan ilk eli olan muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Günü gerçekleştirilen tören ile İznik’te kutlandı. Belediye Başkanı Osman Sargın günün anısına muhtarlara hediye takdiminde bulundu.

Devletin vatandaş nezdindeki ilk kapısı olan muhtarlara ilişkin, özellikle son yıllarda ortaya konulan yeni yaklaşımın doğal bir neticesi olarak, 19 Ekim 2015 tarih ve 29507 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanan 2015/ 11 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile her yıl 19 Ekim tarihinin ”Muhtarlar Günü” olarak kutlanması kararlaştırılmasının ardından tüm yurtta etkinlikler düzenleniyor. Bu kapsamda da İznik’te ilk olarak saat 10.00’da İznik Muhtarlar Derneği tarafından Atatürk Anıtına çelenk konuldu.

Çelenk Törenine İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Hamdi Aydın, Muhtarlar Derneği Başkanı Yakup Sevinç ve muhtarlar katıldı. Burada ki törenin ardından Belediye Başkanı Osman Sargın, İznik Muhtarlar Derneği’ni ziyaret etti. Sargın burada muhtarlara günün anısına hediye takdiminde bulundu.

Ayrıca Belediye Başkanı Osman Sargın açıklamasında, muhtarların kamu hizmetlerinin daha etkin, süratli, verimli ve şeffaf şekilde yürütülmesinde kamu idarecilerinin en önemli çözüm ortağı, halkın yönetime iştirakında da çok önemli role sahip mesai arkadaşları olduğunu belirtti. Muhtarlığın, demokrasinin yerelde sağlıklı şekilde uygulanabilmesini sağlayarak, köklü geçmişiyle de örnek bir müessese olduğunu dile getiren Sargın, muhtarların hem şehir merkezi hem de taşra mahallelerdeki vatandaşların doğrudan devletle muhatap olabilmelerinin ilk aşaması olduğunu aktardı.

Sargın, muhtarlığın ayrıca merkezi yönetimin açık kapısı konumunda da olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

“Bu geleneksel ve saygın müessesemizin temsilcileri olan muhtarlarımız, devletimizin yereldeki hizmetlerinin tespit ve talep edilmesi, yatırımların planlanması, uygulanması ve tamamlanması aşamalarının da takibi noktasında çok önemli ve işlevsel bir rol üstlenmektedir. Mahallelerinde yaşayan vatandaşların başta güvenlik ve asayiş olmak üzere, ihtiyaçlarını, sorunlarını ve beklentilerini yetkili makamlara ileten ve takibini yapan da yine kıymetli muhtarlarımızdır. Yüklendikleri önemli misyon ve sorumlulukla günden güne ön plana çıkan muhtarların, başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, her kademedeki kamu kuruluşunda daha çok saygı gören ve talepleri daha özenle değerlendirilen, özlük hakları gibi talep ve beklentileri süratle iyileştirilen birer kamu görevlisi haline gelmişlerdir. Bu duygu ve düşüncelerle; ilçemizde görev yapan tüm muhtarlarımızın Muhtarlar Günü’nü tebrik ediyor, çalışmalarında kolaylık ve başarılar diliyorum” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …