Home FOTO GALERİ Bu kulede her gün aynı saatte şiir okunuyor

Bu kulede her gün aynı saatte şiir okunuyor

- Guncellenme Tarihi: 17 Ekim 2017 15:07
2 min read
Bu kulede her gün aynı saatte şiir okunuyor için yorumlar kapalı
0

Nilüfer Cumhuriyet Meydanı’nda geçtiğimiz hafta açılışı yapılan Şiir Kulesi’nde her gün saat 14:00’te şiir okunuyor. Şiir tutkunlarının buluşma noktası olan meydanda yılın her günü şiir okunmaya devam edilecek.

Nilüfer Belediyesi’nin kente kazandırdığı Şiir Kulesi, Bursa’da şiir tutkunlarının buluşma noktası haline geldi. Her gün saat 14.00’te okunan şiirler vatandaşlar tarafından da ilgiyle takip ediliyor. Türkiye’nin yetiştirdiği önemli şairlerinden Nazım Hikmet Ran, Atilla İlhan, Fazıl Hüsnü Dağlarca ve Turgut Uyar’ın şiirleri kulenin açılışından itibaren bugüne dek meydanda okundu. Şiir kulesi yılın 365 günü hafta sonları ve resmi bayram tatillerinde de aktif olacak ve kuleden şiirler yankılanacak.
Nilüfer Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan ve heykeltıraşlar Ertuğ Atlı ile Selçuk Arık tarafından yapılan Şiir Kulesi, şiir dünyasını Türkiye’de temsil eden ve aynı zamanda şiirin okunabildiği tek anıt heykel olma özelliğine sahip. Yüksekliği 12 metre olan Şiir Kulesi’nde, Türk ve dünya şiirinin 25 şairinin fotoğrafları, zemin bölümünde de 600’e yakın Türk şairin isimleri yer alıyor.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Gemtaş’ta Yönetim Belli Oldu

Gemlik Belediyesi’nin iştiraki olan Gemtaş A.Ş’de Belediye Başkanı Şükrü Deviren tarafında…