Home FOTO GALERİ Tabip Odası’ndan Rektör Ulcay’a keyfi atama tepkisi

Tabip Odası’ndan Rektör Ulcay’a keyfi atama tepkisi

- Guncellenme Tarihi: 13 Ekim 2017 12:48
9 min read
Tabip Odası’ndan Rektör Ulcay’a keyfi atama tepkisi için yorumlar kapalı
0

Bursa Tabip Odası, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı ve Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı’ndagörevlendirmek üzere dışarıdan profesör ataması yapılmak üzere kadro açılmasına tepki gösterdi. Üniversite bünyesinde doçent unvanı aldıktan sonra 5 yılını tamamlamış ve profesör olarak atanmak amacıyla hazır olan öğretim üyeleri bulunduğunu belirten Başkan Güzide Elitez, söz konusu profesör kadrolarının iptal edilmesi gerektiğini söyledi.

 

 

Bursa Tabip Odası, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne yapılması planlanan keyfi atamalara tepki gösterdi. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı ve Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı’nda görevlendirmek üzere birer profesör kadrosu açılacağı, bu kadrolara da dışarıdan atama yapılacağı ilanı, tepkiyle karşılandı. Bursa Tabip Odası Başkanı Güzide Elitez, yaptığı basın toplantısında çok sayıda akademisyenin, sürelerini doldurmuş ve atama kriterlerini yerine getirmiş olmalarına karşın Rektör Prof. Yusuf Ulcay’ın keyfi tutumu yüzünden kadroların ilan edilmediğini, bunun da Tıp Fakültesi’nde huzursuzluğa, aidiyet duygusunun azalmasına ve iş memnuniyetinde düşmeye yol açtığını belirtti. Elitez, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde, ilanın çıktığı tarihte, doçent unvanı aldıktan sonra 5 yılını tamamlamış ve profesör olarak atanmak amacıyla hazır olan 33 öğretim üyesi bulunduğunu ifade etti.  Bu öğretim üyelerinden 13’ü için Tıp Fakültesi Dekanlığı’nın Rektörlük’ten kadro talep ettiğini kaydeden Elitez, “Rektörlük bu 13 kişiden yalnızca 3’ü için kadro ilanı vermiş, diğer 2 kadroyu dışarıdan birilerini getirmek için kullanmıştır. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde, ilanın çıktığı tarihte, doçent unvanı almış ancak henüz doçent kadrosuna atanmamış 11 kişi bulunmaktadır. Bunlardan 8’i için Dekanlık Rektörlükten kadro talep etmiş, Rektörlük bugüne kadar herhangi bir kadro ilan etmemiştir. Söz konusu profesör kadrolarının iptal edilmesi gerekmektedir” dedi.

 

KADROLAR KİMLER İÇİN İLAN EDİLDİ?

 

Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü’nün Tıp Fakültesi kadro planlarında yer almayan ve Anabilim Dalı tarafından talep edilmeyen iki profesör kadrosunu neden ve kimler için ilan ettiğini soran Elitez, “Bu ilana çıkarken halk sağlığı ve göz hastalıkları öğretim üyeliği ile ilgisi olmayan bir özelliği neden yazmak gereği duymuştur? Rektörlüğün bu soruların yanıtlarını açık olarak vermesi gerekir. Kamu yönetiminde yetkinlik ve liyakat olmaksızın yapılan görevlendirmeler olumsuz sonuçlanmaya mahkumdur. Rektör Ulcay yönetiminin kamu yönetimi ile bağdaşmayan keyfi ve taraflı tutumunun, başta Tıp Fakültesine başvuran hastalar olmak üzere meslektaşlarımızı, sağlık çalışanlarını ve tıp öğrencilerini olumsuz etkilemesinden endişe duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

 

BU ATAMALAR NE İÇİN?

 

Uludağ Üniversitesi’nin çeşitli birimlerine öğretim üyesi alınacağına ilişkin ilanın 01.10.2017 tarihinde bir gazetede yayınlandığını ve bu ilan içerisinde her ikisi de dışarıdan atanmak üzere birer profesör kadrosunun açılacağını hatırlatan Dr. Güzide Elitez, “Halk Sağlığı Anabilim Dalı ve Tıp Fakültesi Dekanlığının Halk Sağlığı Anabilim Dalı için profesör kadro talebi yoktur, hiç olmamıştır. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadro Planında ne 2017 yılında ne de daha önceki yıllarda Halk Sağlığı Anabilim Dalı için bir profesör kadrosu ihtiyacı tanımlanmamıştır. Halk Sağlığı Anabilim Dalı’nın asıl ihtiyacı bir yardımcı doçent kadrosudur, bu kadro Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadro Planı’nda tanımlanmıştır ve Tıp Fakültesi Dekanlığı Halk Sağlığı Anabilim Dalı için bir yardımcı doçent kadrosu ilan edilmesi amacıyla 25.04.2017 tarihinde Rektörlüğe başvurmuştur. Ancak Rektörlük bu başvuruyu yok saymış ve Anabilim Dalı ile her hangi bir görüşme yapmadan Halk Sağlığı Anabilim Dalı için bir adet profesör kadrosu ilan etmiştir” dedi.

 

Aynı şekilde Göz Hastalıkları Anabilim Dalı’nın profesör kadro talebi olmadığını da kaydeden Elitez, “Halk Sağlığı profesör kadrosu için ilan edilen özellik “İşyeri hekimliği eğitici sertifikasına sahip olmak” bir adayı tanımlamak, bir başka deyişle kayırma amaçlıdır; bu özelliğin halk sağlığı anabilim dalında öğretim üyesi olmakla ilgili her hangi bir gerekliliği yoktur. Böyle bir sertifika ne lisans ne de lisansüstü ve uzmanlık eğitimi için gerekli değildir.

Aynı durum göz hastalıkları için ilan edilen kadro için de geçerlidir; “Vitreoretinal cerrahi de deneyimli olmak” bir adayı tanımlamak, bir başka deyişle kayırma amaçlıdır; bu özelliğin göz hastalıkları anabilim dalında öğretim üyesi olmakla ilgili her hangi bir gerekliliği yoktur” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…