Home FOTO GALERİ İZNİK’İN DOĞAL GÜZELLİKLERİ SERGİYE YANSIDI

İZNİK’İN DOĞAL GÜZELLİKLERİ SERGİYE YANSIDI

- Guncellenme Tarihi: 9 Ekim 2017 13:28
4 min read
İZNİK’İN DOĞAL GÜZELLİKLERİ SERGİYE YANSIDI için yorumlar kapalı
0

İznik Belediyesi İzzet Peşte Su Sporları Kamp ve Eğitim Merkezi’nde düzenlenen “Güneş İle Suyun Kavuştuğu Yer, İznik Gölü” Sergisi ile doğal güzellikler tablolara yansıdı.

İznik Gölü’nde güneşin suya düştüğü Mart ayının son haftası ve Ekim ayının ilk haftasında gerçekleşen Günbatımı Şenliği İznik Kaymakamlığı, Bursa Büyükşehir Belediyesi, İznik Belediyesi ve İznik Fotoğraf Derneği’’nin ortak çalışması ile gerçekleşti.

Gün Batımı Şenliğine İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Ak Parti İlçe Başkanı Tamer Mahmut Hersek, Emniyet Müdürü Bedri Yaman, Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Dairesi yetkilileri, Sivil Toplum Örgütleri ve Fotoğraf severler katıldı.

Her yanı dağlar ile kaplı olan İznik gölün de sadece Karsak boğazı olarak bilinen çatal şeklinde ki boşluktan güneşin suya batıyor gibi göründüğü bu doğa olayı dünya üzerinde ki göllerde çok nadir görülebiliyor.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın konuşmasında “ İznik’te Güneş bir farklı doğar ve batar. İznik Gölünde Güneş sevdiğine farklı kavuşur. İznik gölü çok cömert bir gölümüzdür. Ağustos ve Eylül aylarında ise Turkuaz bir renge bürünür. Seyretmeye doyum olmaz. Sağlık açısından da birçok faydaları vardır. Sodalı suyu adeta insanlığa şifa dağıtmaktadır. Siz İzniklileri hiç sivilceli ve yaralı gördünüz mü? Hayır, göremezsiniz, çünkü İznik gölündeki sodalı su onları tedavi eder. Bugün bu güzelliği yaşamak nasip olmadı. Fakat İznik Gölü her haliyle mükemmeldir. İşte böylesine muhteşem bir gölü tüm dünya insanlarına sunmak istedik. İşte bu yıl üçüncüsünü tertip ettik. İnşallah gelecek yıllarda da bu gün batımı etkinliklerini tertip edeceğiz. Ben bugün buraya gelen değerli konuklara teşekkür ediyorum” dedi.

İznik Gün Batımı Şenliği” programı İznik fotoğraf Derneğinin hazırladığı fotoğraf sergisi gezildikten sonra Bursa Büyükşehir Belediyesinin hazırladığı kokteyl ile son buldu.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

UİB’in Nisan Ayı İhracat Verileri Açıklandı

Türkiye’nin Genel Sekreterlik bazında en fazla ihracat yapan ikinci birliği olan Uludağ İh…