Home FOTO GALERİ YEŞİL CAMİ BÖLGESİNE AYRICALIKLI PROJE

YEŞİL CAMİ BÖLGESİNE AYRICALIKLI PROJE

- Guncellenme Tarihi: 7 Ekim 2017 14:55
3 min read
YEŞİL CAMİ BÖLGESİNE AYRICALIKLI PROJE için yorumlar kapalı
0

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın 650 yıllık İznik Yeşil Cami’nin önündeki yaklaşık 18 bin metrekarelik alanda çalışmaları devam eden ayrıcalıklı kentsel tasarım projesini inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

İznik´in tarihi, İznik Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi ile bir bir ayağa kalkıyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi marifetiyle restore edilen yaklaşık 650 yıllık İznik Yeşil Cami’nin önündeki 18 bin metrekare civarındaki alan, ayrıcalıklı kentsel tasarım projesi ile tarihi konseptine uygun hale geliyor.

Tarihi Kültürel Miras yetkilileri ile bir araya gelen İznik Belediye Başkanı Osman Sargın proje üzerinde incelemelerde bulunarak mühendislerden de bilgi aldı. Sargın’a burada Ak Parti İlçe Başkanı Tamer Mahmut Hersek, Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas ve Tarihi Kültürel Miras Şube Müdürü Mümine Güdü de eşlik etti.

Tarihi ve kültürel birikimin İznik’in en büyük avantajı olduğunu dile getiren İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, “İznik, Bitinya, Doğu Roma, Selçuklu ve Osmanlı devletlerine ev sahipliği yapmış ve tüm bu medeniyetlerini izlerini taşıyan önemli bir ilçemiz. Bu eserlerden en önemlisi merkezde bulunan yaklaşık 650 yıllık Yeşil Cami. Yeşil Cami’nin restorasyonu tamamlandı. Şimdi de Yeşil Cami çevresindeki yaklaşık 18 bin metrekarelik alan yeniden düzenleniyor. Yaklaşık 6 milyon liraya mal olacak güzel bir kentsel tasarım projesi bu alanda uygulanacak. Halkımız için oturma alanları, yeşil alanları, rekreasyon düzenlemeleriyle bu alan hem Yeşil Cami’ye yakışır hale gelecek hem de İznik’e değer katacak. Ben bu vesile ile ilçemize yapmış oldukları katkılardan dolayı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe’ye teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bayram Tatilinde Hava Yolunda Rekor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bayram tatilini kapsayan 5-14 Nisan tarih…