Home FOTO GALERİ GELİŞİMSEL KALÇA ÇIKIĞINDA ERKEN TEŞHİS BAŞARI SAĞLIYOR…

GELİŞİMSEL KALÇA ÇIKIĞINDA ERKEN TEŞHİS BAŞARI SAĞLIYOR…

- Guncellenme Tarihi: 24 Eylül 2017 13:53
3 min read
GELİŞİMSEL KALÇA ÇIKIĞINDA ERKEN TEŞHİS BAŞARI SAĞLIYOR… için yorumlar kapalı
0
  1. DR. AÇIKGÖZ: BU HASTALIK SAKATLIKLARA NEDEN OLDUĞU İÇİN ÖNEMLİ BİR HASTALIKTIR”

BURSA – Bursa Doruk Yıldırım Hastanesi, ‘Gelişimsel Kalça Çıkığı Hasta Buluşması’na ev sahipliği yaptı. Etkinlikte konuşan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Tayfun Açıkgöz, “Bu hastalık sakatlıklara neden olduğu için önemli bir hastalıktır” dedi.

Doruk Sağlık Grubu’na bağlı Bursa Doruk Yıldırım Hastanesi, ‘Gelişimsel Kalça Çıkığı Hasta Buluşması’na ev sahipliği yaptı.

Hastane fuaye alanındaki etkinlikte konuşan Op. Dr. Tayfun Açıkgöz, “Bu hastalığın görülme sıklığı ülkeden ülkeye değişiklik gösteriyor. Ülkemizde görülme oranının sayısı yılda 15-20 bin civarı bebekte görünüyor. Bebeklerde ise bu oran yüzde 1,4 civarında görülür” dedi.

Erken teşhisin başarılı neticeler doğurduğunu hatırlatan Açıkgöz, “Hastalık önlenebilir bir hastalıktır. Erken dönemde bandajlar, ateller ya da alçılar daha başarılı neticeler sağlıyor. Bu hastalığın önlenebilir bir hastalık olması, hem teşhis hem de tedavide hepimize görevler düşüyor. Ultrason tetkikini ve doktor kontörlünü ihmal etmemeliyiz. Erken dönemde tedavi yüzde 96 oranında başarı sağlıyor” ifadelerini kullandı.

Hastalığın belirtileri hakkında da konuşan Dr. Açıkgöz, “Çocuğu düz yatırdığımızda bacaklarında kısalık varsa, bacak aralarındaki plİler sayıca simetrik veya eşit değilse, anne çocuğun altını değiştirirken çocuğun ayağını açmada zorluk ve sertlik yaşıyorsa, bunlar hastalığın gibi belirtileri var” diye konuştu.

Op. Dr. Açıkgöz’ün açıklamalarının ardından, gelişimsel kalça çıkığı tedavi süreci başarıyla tamamlanan çocukların bacaklarındaki ateller, ebeveynler ve hastane çalışanlarıyla birlikte çıkarıldı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

İnegöl Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısı Salı günü yapıldı. 9 gündem ve bir il…