Home FOTO GALERİ İŞ DÜNYASI “YENİ DÖNEMDE SATIŞ STRATEJİLERİ VE LİDERLİKTEN KOÇLUĞA” TOPLANTISINDA BİR ARAYA GELDİ…

İŞ DÜNYASI “YENİ DÖNEMDE SATIŞ STRATEJİLERİ VE LİDERLİKTEN KOÇLUĞA” TOPLANTISINDA BİR ARAYA GELDİ…

- Guncellenme Tarihi: 22 Eylül 2017 13:24
10 min read
İŞ DÜNYASI “YENİ DÖNEMDE SATIŞ STRATEJİLERİ VE LİDERLİKTEN KOÇLUĞA” TOPLANTISINDA BİR ARAYA GELDİ… için yorumlar kapalı
0

ETKİLİ SATIŞ STRATEJİLERİ HAKKINDA TÜYOLAR…

BURSA – Balkan Rumeli Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD), Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) Akademi Projesi kapsamında “Yeni Dönemde Satış Stratejileri ve Liderlikten Koçluğa” konulu bir seminer düzenledi.

BTSO Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen eğitime, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur ve BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Berat Tunakan’ın yanı sıra BALKANTÜRKSİAD üyeleri ve iş dünyasının temsilcileri katıldı.

Yazar-Eğitmen Ali Kirman’ın konuşmacı olarak katıldığı seminerde konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, “İş dünyasında her yatırımın mutlaka bir riski vardır. Bazen kar edersiniz, bazen de zarar. Ancak insana yatırım yapan kesinlikle zarar etmez” dedi. Onur sözlerini şöyle sürdürdü: “Bilgi tabanlı bir kalkınma hedefinin model olarak belirlendiği bu süreçte BTSO Akademi projemizi hayata geçirdik.  Eğitim programlarımızı, profesyonel çalışma hayatınıza, firmalarımıza, dolayısıyla kentimize ve ülkemize değer katan nitelikte oluşturduk. Şimdiye kadar 13 bini aşkın firma yöneticimiz ve çalışanımızın katılımıyla 160’ı aşkın eğitim programına imza attık.”

“YENİ ENSTRÜMANLAR GELİŞTİRMELİYİZ”

Rekabetin giderek zorlaştığı bir dönemde olduğumuzu da hatırlatan Onur, sözlerini şöyle noktaladı: “Bu süreçte bir taraftan piyasaya koşullarına uygun olarak yenilikçi ürün ve rekabetçi fiyatlarla rakiplerimize karşı avantaj sağlamaya çalışırken diğer taraftan da bizi farklı kılacak enstrümanları geliştirmeye çalışıyoruz. İşte bu kapsamda bugünkü gibi önemli seminerlere katılmak ve ufkumuzu açmak gerekir. Ayrıca birlikte güzel çalışmalar yaptığımız Türkiye ve Balkan ülkeleri arasındaki gönül köprüsüne güç katan BALKANTÜRKSİAD’ı da başarılı çalışmalarından dolayı kutluyorum.”

“ÜRETİM KADAR SATIŞ DA ÇOK ÖNEMLİ”

BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fatih Şakir ise “Ne kadar kaliteli veya ucuz olsa da ürettiğiniz mal veya hizmete talep yaratamazsanız satamazsınız, malımız elinizde kalır. Onun için satabilmek önemlidir” diyerek üretim kadar üretilen ürünün satışının da çok önemli olduğunun altını çizdi.

 

Konuşmasında BALKANTÜRKSİAD’ın faaliyetlerinden de bahseden Şakir şunları söyledi: “Geride kalan 6 yılda 400’ün üzerindeki birbirinden seçkin üyemizle birlikte Bursa’nın, ülkemizin ve Balkanlar’ın ekonomik potansiyelinin güçlendirilmesi, Türkiye ve Balkanlar arasındaki ticari işbirliği olanaklarının geliştirilmesi ve sosyal – kültürel bağların daha da arttırılması için önemli çalışmalara imza attık. Faaliyetlerimizin bazılarını da bünyemizdeki çalışma gruplarımızın organizasyonu olarak gerçekleştiriyoruz ve bugünkü toplantımızı da bu kapsamda düzenledik. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

“YENİ DÖNEM BAŞLADI”     

BALKANTÜRKSİAD Otomotiv Çalışma Grubu Başkanı Rabia Kuru da, dünyada arz ve talep dengesinin arzın lehine artmasıyla, 1990’larda anlaşılmaya başlayan müşteri değeri bunu izleyen yıllar içinde hızla önem kazandığına ve böylece yeni dönemin başladığına değindi. Kuru konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bu yeni dönem, satmak zorunda olan herkese artık yeni bir anlayış, yaklaşım ve stratejilere gerek olduğu mesajını veriyor. Satış yönetimi bir süreçtir. Bu süreç birbirini takip eden adımlar ve her adımda kullanılan belirli teknikler ve stratejiler içerir. Bu sürecin ilk maddesi araştırma. Sonra sırasıyla; kesimlere ayırma, hedef belirleme, konumlandırma, taktik pazarlama, yürürlüğe koyma ve kontrol geliyor.”

REKABET VURGUSU

Toplantının konuk konuşmacısı olan Yazar-Eğitmen Ali Kirman da “Yeni Dönemde Satış Stratejileri ve Liderlikten Koçluğa” konusunda önemli bilgiler verdi. Ürün ve hizmet alıcısının beklenti ve istekleri değiştiği için geleneksel satış teknik ve taktiklerinin de buna göre revize edilmesi gerektiğini söyleyen Kirman, dünyanın en eski ve bugün de en saygın mesleklerinden biri olan ‘satış mesleği’nin son yıllarda hızlı bir evrim geçirdiğine değindi. Türk insanının rekabet etmeyi beceremediğini ifade eden Kirman, “Rekabet etmeyi becerebilirsek,  hep birlikte daha çok kazanacağız. Bizlerin rekabet anlayışı rakibin yol olmasına odaklı. Bunu değiştirmeliyiz” diye konuştu.

“MÜŞTERİLER GELENEKSEL SATIŞ TEMSİLCİSİ GÖRMEK İSTEMİYOR”

Konuşmasında satış tekniklerinden de bahseden Kirman müşterilerin artık, firmasını ve ürün grubunu anlatan geleneksel satış temsilcisi görmek istemediğini söyledi. ‘Müşteri önce ürün değil değer görmek istiyor’ diyen Kirman, şöyle konuştu: “Doğru ekiple çalışmanız gerekiyor. Geri dönüşlerde rakiplerinizden daha atik davranmalısınız. Müşterilerinizin işini kendi işiniz gibi bilmelisiniz. Ayrıca müşteri başına ciroyu artırmak ve devamlılık sağlamakta çok önemlidir. Tüm bunları yaparken ürünün yanına değer de koymalıyız. Ürün her yerde var. Yanında değer de vererek fark yaratmanız gerekiyor. Bu değer de hizmettir. Hizmette emek göstererek, çaba sarf ederek ve çalışarak olur.”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

UİB’in Nisan Ayı İhracat Verileri Açıklandı

Türkiye’nin Genel Sekreterlik bazında en fazla ihracat yapan ikinci birliği olan Uludağ İh…