Home FOTO GALERİ BURSA VE BİLECİK STANTLARI YÖREX’TE İLGİ ODAĞI OLDU…

BURSA VE BİLECİK STANTLARI YÖREX’TE İLGİ ODAĞI OLDU…

- Guncellenme Tarihi: 19 Eylül 2017 14:09
5 min read
BURSA VE BİLECİK STANTLARI YÖREX’TE İLGİ ODAĞI OLDU… için yorumlar kapalı
0

‘Sizin oraların nesi meşhur’ sloganıyla Antalya’da açılan ve bu yıl 8’inci kez düzenlenen YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’nda açılan ayrı stantlar ile Bursa ve Bilecik tanıtıldı. Türkiye’nin 70 ilinden 400’ün üzerinde katılımcının bulunduğu fuar 17 Eylül’de sona erdi.

 

13-17 Eylül 2017 tarihleri arasında Antalya EXPO Center Fuar Alanı’nda gerçekleştirilen ve 2010 yılından beri Türkiye’nin çeşitli yörelerinden yöresel tatlar ile markaları buluşturan YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı, yöresel ürün üreticileri ve yetiştiricilerinin; bağımsız veya bölgesel ticarete öncülük eden oda, borsa, kalkınma ajansı ve belediyeler gibi kuruluşların birlikte katıldığı bir organizasyon olarak, kapılarını ziyaretçilerine açtı.

 

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle, katılım sağlanan yöresel ürünler fuarında,  Bursa ve Bilecik’in birçok firması ve kurumu yöresel ürünlerin tanıtımının yapılması, markalaşmasına katkıda bulunulması, coğrafi işaret bilincinin oluşturulması ve ulusal pazarlara açılarak ticari hayatın canlandırılması adına fuarda yerini aldı.

 

YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı açılışının ilk gününde Bursa ve Bilecik standını, Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfekçi ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte çok sayıda kurum, kuruluş ve basın mensubu ziyaret etti. Bölge illerimizin stantlarına gelen ziyaretçiler Bursa ve Bilecik’in yöresel ürünlerini tadarken, ziyaretçiler için hazırlanan broşür ve kitapçıklar ile illerimizin turizm değerleri hakkında bilgilendirme yapıldı.

 

Bursa standında Bursa’ya özgü lezzetler olan Kestane şekeri, siyah incir, deveci armudu, Mustafakemalpaşa tatlısı, Gemlik zeytini, Karacabey ıhlamur ve soğanı ile mihalıç peyniri ve domates ürünlerinin ikramı yapılarak yöresel değerlerin tanıtımı yapıldı. İznik çini sanatının örneklerinin sunulduğu stant ziyaretçilerin yoğun ilgisi ile karşılaştı. Stantta ipek böceği makinesi ile yer alan Kozabirlik, ziyaretçilere ipek üretiminin inceliklerini gösterdi.

 

Bilecik standında Pazaryeri Kınık Köyü çömlekçilik sanatının örnekleri, Bilecik bezi ve dokuma ürünleri canlı performanslarla sunuldu. Aynı zamanda Bilecik’e has lezzetler olan Osmaneli ayva ve nar lokumları, Osmaneli salçası ve biber turşusu, Bozüyük’e has lezzetler olan mercimekli el mantısı, kabak tatlısı, kamber biberi, balkabağı tatlısı, pancar pekmezi, meşhur Pazaryeri bozası ve helvası, Çukurören biberi ve geleneksel lezzet Osmanlı şerbeti ikramı yapılarak yöresel ürün ve değerlerin tanıtımına katkı sağlandı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Gemtaş’ta Yönetim Belli Oldu

Gemlik Belediyesi’nin iştiraki olan Gemtaş A.Ş’de Belediye Başkanı Şükrü Deviren tarafında…