Home FOTO GALERİ TÜMSİAD BURSA YENİ ÜYELERLE GÜÇLENİYOR…

TÜMSİAD BURSA YENİ ÜYELERLE GÜÇLENİYOR…

- Guncellenme Tarihi: 18 Eylül 2017 14:04
8 min read
TÜMSİAD BURSA YENİ ÜYELERLE GÜÇLENİYOR… için yorumlar kapalı
0

TÜMSİAD’A DEV KATILIM…

BURSA – Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Bursa Şubesi, bünyesine katılan 24 yeni üyesiyle büyümesini sürdürüyor.

Çırağan Sosyal Tesislerinde düzenlenen ve TÜMSİAD Bursa camiasını bir araya getiren rozet takma töreni yoğun katılımla gerçekleşti.

TÜMSİAD Bursa Yönetim Kurulu üyelerinin de yer aldığı gecede konuşan TÜMSİAD Bursa Şubesi Başkanı Osman Arslan “2005 yılında yola çıkan ve şu an itibarıyla 52 ilde şubesi 30’dan fazla ülkede de temsilciliği bulunan ve 13 bini aşkın üye sayısıyla ülke ekonomisine katkı koyan TÜMSİAD ailesine hoş geldiniz” dedi.

TÜMSİAD Bursa Şubesi, 24 yeni üyesiyle gücüne güç kattı. Gecede konuşan Başkan Arslan, “Ülke ekonomisinin yüzde 95’ini oluşturan KOBİ’leri gerçek manada dert edinen bizden başka bir sivil toplum kuruluşu yok. KOBİ’leri odak noktasına koyan TÜMSİAD, yeni bir açılım gerçekleştirerek fark oluşturdu. Bunu yaparken de her zaman ‘Yerel değerlerden küresel liderliğe’ felsefesini benimseyerek hareket etti” diye konuştu.

Kolektif aklı oluşturarak bu birliktelikten güzel bir sinerji yakalayacaklarını belirten Arslan, “Sorunlara çözüm üreteceğiz ve işlerimizi geliştirmeye devam edeceğiz. Daha güzel daha iyi şeyler yapabilmek için katılımcı olmanızı ve bizlere projeler getirmenizi bekliyoruz” dedi.

“TÜMSİAD MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERLE BÜYÜMEYİ SEÇTİ”

Arslan şöyle konuştu: “Her zaman söylüyoruz; bizlerin birinci önceliği vatanın bölünmez bütünlüğüdür. Evet iş adamayız. Daha çok para kazanmak, ülke ekonomisine daha çok katkı vermek ve daha çok istihdam sağlamak için çalışıyoruz. Ülke olarak güzel bir durumdayız inşallah daha da iyisi olacak ama bunları yaparken milli ve manevi değerlerimizden asla vazgeçmemeliyiz. Çünkü vatanınız yoksa hiçbir şeyiniz olmaz. Bunların kötü tecrübelerini en son 15 Temmuz’da yaşadık. İster iş adamı, ister ırgat, ister siyasetçi, ister üst düzey yönetici olun, eğer milli ve manevi değerlerden yoksunsanız bu kocaman bir hiçtir. İşte bizim farkımız bu. Kuruluş felsefemizde ve sonrasında önemli milli ve manevi değerlerimiz var. TÜMSİAD, bu değerlerle büyümeyi seçmiş. Bunlardan taviz vermeden ve bu değerlerle de büyünebileceğini göstermiş. Aramıza sürekli yeni arkadaşlar katılıyor. İnanıyoruz ki bu değerleri paylaşan büyük bir kitle var. Bu değerleri unutmadan işlerimizi geliştirmeyi sürdüreceğiz.”

 

 

“HER ŞEYE RAĞMEN EKONOMİMİZ BÜYÜYOR”

Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşabileceğini belirten Arslan, şunları söyledi: “Ülkemizin 2023 hedefleri var. Bazı ekonomik çevreler bu hedeflere yaklaşmamızın zor olduğunu söylese de bizler inanır ve çalışırsak her zaman dünyayı şaşırtan Türkiye bu kez de bunu başaracaktır. Her şeye rağmen Türkiye ekonomisi büyüyor. İşlerimizde bazı sıkıntılar olabilir ama sıkıntı hep olacaktır. Çünkü dünya değişiyor. Bu değişen dünyaya ayak uydurmamız gerekiyor. Bunu da tecrübelerimizi paylaşarak, dünyayı gezerek, daha çok istişare yaparak, daha çok bir araya gelip fikirlerin önünü açarak yapacağız.”

“İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU KURDUK”

Birlikten kuvvet doğduğunu ve yeni fikirlerin çıktığını belirten Arslan, bu anlamda bir oluşuma gittiklerini de söyledi. Arslan, “Bursa Şubesi olarak yeni bir oluşuma gittik ve ‘İş Geliştirme Komisyonu’nu kurduk. Uludağ Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesi’nden iki genç ve dinamik hocamızı ve içimizden bu konularda uzman bazı iş adamlarını bu komisyonda görevlendirdik. Bu komisyon kimin fikri, derdi ve projesi varsa bunlarla ilgilensin ve çözümler üretsin, yeni gelişmelere ön ayak olsun istiyoruz. Bunun neticesinde reel sektörden ve üniversitelerdeki akademisyenlerden oluşan bu komisyonun hazırladığı raporları devlet yetkililerimizi sunarak ciddi çalışmalar içerisinde yer almayı arzuluyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından TÜMSİAD Bursa Şubesi Başkanı Osman Arslan tarafından 24 yeni üyeye üyelik sertifikaları ve üyelik rozetleri alkışlar eşliğinde takıldı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Burulaş Fahrettin Beşli’ye Emanet

Günlerdir merakla beklenen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük iştiraki Burulaş’ın ba…